Dronken man rijdt boom en lantaarnpaal omver

Zwolle – Op de Commissarislaan is in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 45-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden nadat hij een boom en een lantaarnpaal omver had gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. In een bocht van de Commissarislaan verloor hij de macht over het stuur.

Toen de politie bij het ongeval arriveerde, gedroeg de man zich agressief naar omstanders toe. De man verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Op straat blies hij een F. Aan het politiebureau mislukten de ademanalyses, waarop een bloedproef is afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Ik heb er net even gekeken, en er was een boom van plm 15 cm dikte finaal doormidden gereden en daarna een lantaarnpaal uit de grond gereden. Er schijnt ook nog een auto gestaan te hebben die aangereden was, maar die zal wel weggesleept zijn ofzo. nog wel veel schaderesten. Ter plaatse geldt een overgang van 50 naar 30 km/uur.


  ⚠️ Meld

 2. Dronken man rijdt boom en lantaarnpaal omver
  Ik woon naast de plaats waar het is gebeurd. Het was een hele flinke klap. De man gedroeg zich inderdaad agressief naar omstanders en begon zich ook te verzetten tegen de politie toen deze arriveerde. Zij hebben hem geboeid meegenomen in een arrestantenbus. Zijn patserige BMW 3-serie coupé heeft hij flink in de kreukels gereden. Er zat geen raam meer in… Gezien de klap moet hij naar mijn mening minimaal het dubbele van de toegestane 30 km/h hebben gereden. Andere geparkeerde auto had geen schade, deze is op een haar na gemist door zowel de auto, als de boom en de lantaarnpaal. Het was een lekker stel, ook zijn vrouwelijke passagier zat lekker ordinair de straat bijelkaar te schreeuwen. Ging mijn nachtrust… 😉


  ⚠️ Meld

 3. Nou Joop, ik was er dus de bewuste nacht bij. Geloof mij maar, deze man stond te zwalken op zijn benen van de alcohol en ik kreeg zelfs de indruk dat hij mogelijk onder invloed was van drugs. Natuurlijk is zo’n klap niet niks. Echter kan ik geen sympathie voor deze man voelen. Hij had wel iemand hartstikke dood kunnen rijden die daar zijn hond nog even had uitgelaten rond dat tijdstip!


  ⚠️ Meld

 4. geschreven door joop, op 22 december 2008 om 11:19

  mensen oordeel toch niet zo snel, na zo,n klap zit men vol adrenaline. dan reageert men anders dan men normaal placht te doen.

  De man zat vol adrenaline?!?

  Aan het politiebureau mislukten de ademanalyses, waarop een bloedproef is afgenomen.

  Als de ademanalyse mislukt zit je volgens mij vol met iets anders!

  Ik vind dit niet een kwestie van te vroeg oordelen. Dit soort tuig moet je nooit meer met een voertuig de straat op laten! Nog niet met een snorfiets!

  Ik vind het ook wat vreemd dat je hier sympathie voor hebt Joop! Hou je er zelf ook van om even stevig door te drinken en dan toch lekker in je auto te stappen?  ⚠️ Meld

 5. absoluut niet, wanneer je die indruk kreeg is het onjuist ! drink zelf gelukkig niet en snap niet dat mensen eerst de mik vol moeten gooien voordat ze lol kunnen hebben. indien deze tot-het-tegendeel-is-bewezen onschuldige man teveel op had moet ie zijn verdiende straf krijgen, zijn en de gemeentelijke schade zal ie dan ook zelf moeten ophoesten


  ⚠️ Meld

 6. Op straat blies hij een F.

  Dan zit je sowieso al fout. Een nadere ademanalyse (en eventueel bloedproef) dient dan uit te wijzen precies hoeveel je fout zat.
  Dat zijn de feiten!

  Mijn mening is dan: het maakt niet uit hoeveel te veel de man gedronken had. Te veel is te veel!


  ⚠️ Meld

 7. geen probleem plantje. maar zoals velen hier was ik er niet bij dus wacht ff de berichten af…… wordt ongetwijfeld vervolgd. bmw 3 serie en dan ook nog coupe-uitvoering lokt vaak al wel vooroordelen uit in nederland.


  ⚠️ Meld

 8. De feiten staan hier gewoon Joop, nog los van het vervoermiddel.
  Vind deze combi nogal “fout”:
  Op de Commissarislaan is in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 45-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden nadat hij een boom en een lantaarnpaal omver had gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. In een bocht van de Commissarislaan verloor hij de macht over het stuur.

  Toen de politie bij het ongeval arriveerde, gedroeg de man zich agressief naar omstanders toe.
  -Op de Commissarislaan is in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 45-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden nadat hij een boom en een lantaarnpaal omver had gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. In een bocht van de Commissarislaan verloor hij de macht over het stuur.
  -De man verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Op straat blies hij een F. Aan het politiebureau mislukten de ademanalyses, waarop een bloedproef is afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.
  -Toen de politie bij het ongeval arriveerde, gedroeg de man zich agressief naar omstanders toe.

  Ooggetuige:
  -De man gedroeg zich inderdaad agressief naar omstanders en begon zich ook te verzetten tegen de politie toen deze arriveerde. Zij hebben hem geboeid meegenomen in een arrestantenbus. Zijn patserige BMW 3-serie coupé heeft hij flink in de kreukels gereden. Er zat geen raam meer in… Gezien de klap moet hij naar mijn mening minimaal het dubbele van de toegestane 30 km/h hebben gereden. Andere geparkeerde auto had geen schade, deze is op een haar na gemist door zowel de auto, als de boom en de lantaarnpaal. Het was een lekker stel, ook zijn vrouwelijke passagier zat lekker ordinair de straat bijelkaar te schreeuwen..  ⚠️ Meld

 9. Toevallig kan ik het volgende zeggen: ik heb de aanrijding zien gebeuren en zag dat de bestuurder uit moest wijken voor iemand die plotseling overstak. Over alcohol kan ik natuurlijk niet oordelen, maar ik vind de reacties die hierboven staan beneden alle peil. Er was trouwens geen passagier. De dame die er later aan kwam was misschien een kennis ofzo. Ze schreeuwde ook niet! Volgens mij wordt er een beetje sensatie gezocht, want ik kan ook nog melden dat niet alle ruiten eruit lagen! Misschien moeten mensen eerst alle feiten verzamelen en dan oordelen. Drank in het verkeer: absoluut verkeerd, maar het is ook verkeerd snel je oordeel klaar te hebben. Fijne avond allemaal!


  ⚠️ Meld

 10. aanrijding
  ik wil weten hoe jij zou reageren als iemand ineens oversteek . is niet goed te praten met drank. ik heb een goeie keus gemaakt lantaarn en boom inplaats van haar aan te rijden. iedereen met commentaar hoop dat jullie het ook mogen mee maken dan schijt je in je broek


  ⚠️ Meld

 11. on topic aub
  als het hier een notoire drankrijder betreft is dit een zeer tieste zaak die serieus belicht moet worden. als zo’n man agressief wordt na de nodige alcohol vind ik dat hij onder toezicht moet worden gesteld en een verplichte behandeling moet ondergaan in een kliniek. dit soort mensen pakken een werkstraf toch niet op.


  ⚠️ Meld

 12. @voeding

  Wat jammer dat je goed-wijs door die klap niet op z’n plaats kwam,
  helaas is de jouwe nu helemaal verdwenen, anders had je nooit
  zo’n stomme opmerking gemaakt!
  Goede keuze?
  Als je voor het instappen had gedacht, ‘ik kan beter niet in de auto
  stappen, want het kán gebeuren dat er iemand opeens voor m’n auto
  springt en met zoveel drank in m’n donder kán het wel eens verkeerd aflopen’.
  Dán had je de goeie keuze gemaakt.
  Ik hoop dat je je goed hebt ondergescheten!


  ⚠️ Meld

 13. Voeding, Diana heeft het bij het rechte eind!!

  Maar jij bent niet diegene die iemand moet missen door een verkeersongeluk of wel?


  ⚠️ Meld

 14. geschreven door voeding, op 3 april 2009 om 18:10

  ooo wat fijn anoniem schijt lui

  Ik gebruik een alias, omdat ik dat leuk vind. Echter, via de website die ik gekoppeld heb aan mijn alias ben ik wel terug te vinden.
  Bovendien kunnen de admins mij prima benaderen mocht ik over de schreef gaan; zullen we die beoordeling dan aan hen overlaten?

  Maar maak jezelf maar lekker wijs, dat je de goede keuze hebt gemaakt. Als je werkelijk de BMW bestuurder was, realiseer je dan wel: je hebt dit keer stront mazzel gehad dat het goed is afgelopen. Dat heeft niets te maken met gezond verstand of goed inzicht. Gezond verstand uit zich pas als je niet in de auto stapt als je gezopen hebt!


  ⚠️ Meld

 15. Ik zie geen vraagteken…. maar ik zal het toch maar als (slecht geformuleerde) vraag interpreteren: Ja, ik kan prima lezen!

  Je “vraag” komt vast niet uit de lucht vallen en suggereert dat ik niet zou kunnen lezen. Waaruit denk je op te maken dat ik niet kan lezen?


  ⚠️ Meld

Reageer