Groeneweg - Foto: Wouter Steenbergen
Groeneweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Rustig en droog herfstweer, zondag stralende zonneschijn

Zwolle – Zaterdag brengt een hogedrukgebied de atmosfeer tot rust. De kans op regen in Zwolle is uiterst gering. We houden het erop dat het de hele dag droog blijft. Wel zijn er wolkenvelden, die vooral in de middag de zon tijdelijk afschermen.

De wind is zwak, kracht 2, uit het zuidwesten. In de binnenstad is hij vaak nauwelijks merkbaar. We hebben zaterdag rustig herfstweer te pakken, met een bijbehorende maximumtemperatuur van 14 graden. Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking ‘s nachts kan ’s morgens vroeg de temperatuur dalen tot ongeveer 5 graden. Aan de grond komen we dan dicht in de buurt van het vriespunt. In de nacht van zaterdag op zondag klaart het breed op. Misschien daalt de temperatuur op neushoogte iets onder de 5 graden. Vorst aan de grond zit er dan wel in.

Zondag laat het herfstweer zich na deze koude start van zijn beste kant zien. De zon schijnt vanaf zonsopkomst om 8.18 uur breeduit op Zwolle. Ze staat aan een blauwe hemel, waar misschien zelfs de sluierwolken en vliegtuigstrepen ontbreken. Er is een fractie meer wind dan op zaterdag. Kracht 2 in de ochtend tot 3 in de middag, een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. We verwachten ongeveer dezelfde middagtemperatuur als op zaterdag, maximaal 14 graden. Maar in je tuin, op je balkon of een andere beschutte plek in de volle zon is het zondag veel warmer.

De nieuwe week ziet er na maandag niet verkeerd uit. Het wordt milder, een zeer acceptabele middagtemperatuur van 16 graden komt binnen bereik in Zwolle. Zonder dat we dit moeten bekopen met wisselvalligheid.

Maandag is even een regenachtige uitzondering. Verder belooft het een grotendeels droge week te worden met een afwisseling van zon en wolken. De wind komt uit zuidelijk richtingen en blijft binnen de perken.

Artikel delen: