Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles

Zwolle – Zaterdagavond om 20.00 uur staat PEC Zwolle tegenover Heracles Almelo. Beide ploegen verloren afgelopen weekend en zijn uit op revanche. Voor de Zwollenaren is een driepunter bovendien bittere noodzaak om de aansluiting met de overige ploegen niet te verliezen.

Wie op Teletekst zaterdagavond de uitslag van PSV – PEC Zwolle zag staan zou ongetwijfeld niet verbaasd hebben opgekeken. De Eindhovense grootmacht bleek met 3-1 te sterk maar verslikte zich toch nog bijna in PEC Zwolle. Al na drie minuten was het raak, maar niet voor PSV. Het was PEC Zwolle dat via Daishawn Redan brutaal de voorsprong pakte.

Ondanks een aantal enorme kansen voor de thuisploeg hield PEC Zwolle tot diep in de tweede helft stand. In de slotfase capituleerden de manschappen van trainer/coach Art Langeler dan toch nog en kaapte PSV de drie punten voor de neus van de Zwollenaren weg.

Niet alleen PEC Zwolle bleef met lege handen achter, ook Heracles Almelo stapte met nul punten in de bus. Waar de nederlaag voor Zwolle als zuur bestempeld kon worden, was die van Heracles toch vooral onnodig. De Almeloërs knokten zich op bezoek bij Go Ahead Eagles twee keer terug van een achterstand maar gingen uiteindelijk met 4-2 onderuit. De bezoekers speelden in de tweede helft een tijdje met een man meer en uiteindelijk zelfs met twee man meer. Maar ook in de zeven minuten blessuretijd kon de 3-3 niet gemaakt worden tegen het negental, dat uiteindelijk zelf nog wel tot scoren kwam.

PEC Zwolle wacht nog altijd op de eerste overwinning, terwijl Heracles al drie keer won. Gek genoeg heeft Heracles net als vorig jaar ontzettend veel moeite met het behalen van punten buitenshuis. Bij Sparta werd dan weliswaar een punt gepakt, maar op bezoek bij SC Cambuur en Go Ahead Eagles werd verloren. De uitwedstrijd bij Feyenoord werd vanwege het Europese programma van de Rotterdammers uitgesteld. Thuis gaat het echter veel beter en bovendien blijken de Heraclieden in het slot van de wedstrijd meedogenloos. AZ en Willem II maakten dat al mee en zagen Heracles in blessuretijd drie punten pakken.

Positief gegeven afgelopen zaterdag was naast het basisdebuut van Luka Adzic, die zelfs al vroeg in de wedstrijd de 0-2 op de schoen had, de rentree van Mees de Wit. Na een handbreuk die de speler opliep in het thuisduel met Ajax, trainde De Wit vorige week donderdag voor het eerst mee en zaterdag kon de speler die op de gehele linkerflank uit de voeten kan al dertig minuten meedoen. Nu De Wit terugkeert bevinden alleen Pelle Clement en de al veel langer geblesseerde Sai van Wermeskerken zich nog in de lappenmand, al verscheen laatstgenoemde deze week wel weer op het trainingsveld.

PEC Zwolle – Heracles Almelo staat onder leiding van Marc Nagtegaal. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Angelo Boonman en Dyon Fikkert. Official is Alex Bos. VAR is Ingmar Oostrom en zijn assistent is Charl Schaap. De aftrap is om 20.00 uur.

Artikel delen: