Rugby Club Zwolle door het oog van de naald

Zwolle – In de laatste wedstrijd van het jaar werden de Enschede rugbyers maar net verslagen door Rugby Club Zwolle. De wedstrijd was een spannend kijkspektakel. In de eerste helft kwam Zwolle op voorsprong door een try vanaf een line-out break vanaf de 22 m lijn, die na goed samenspel door captain Arjan Scheve werd verzilverd (0-5). Niet lang daarna kwam Enschede op gelijke hoogte door een try in de hoek. (5-5) Beide teams lieten het na de conversie te scoren. Voor de rust kwamen de Zwollenaren andermaal op voorsprong door een try van Stefan Beroeatwarin (5-10). Deze voorsprong werd behouden tot in de tweede helft. Enschede scoorde een try en nam de conversie, waardoor de stand 12-10 werd in het voordeel van de thuisploeg.

Man of the match Armin Mulder maakt de break voor de eerste try


Door de druk van beide teams bleef het spannend met kansen over en weer. Zwolle kreeg een penalty recht voor de palen. Captain Arjan Scheve verzilverde deze waardoor de stand 12-13 werd in het voordeel van Zwolle. Met grote inzet verdedigde Zwolle, waardoor de kansen van Enschede niet verzilverd werden. Het bepalende moment was een penalty kick van Enschede, die tegen de paal afketste waardoor de eindstand 12-13 werd, en Zwolle 4 punten mee nam naar huis als kerstcadeau. Enschede kreeg een bonuspunt (met minder dan 3 punten verschil verloren), en zal zeker uitkijken naar de return.

Rugby Club Zwolle kan terugblikken op een wedstrijd waar niet alles goed liep, maar waar ieders inzet uiteindelijk met een beetje geluk werd beloond. Dankzij deze uitslag staat Rugby Club Zwolle bovenaan en kan als “winterkampioen” de korte feestdagen-stop in. De eerstvolgende geplande wedstrijd is 11 januari tegen Drachten (maar het is mogelijk dat alweer op 4 januari een inhaalwedstrijd tegen RC Groningen 2 wordt ingepland). Kijk voor de laatste informatie op www.rugbyzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer