Einde kegelen voor mensen met een beperking in Zwolle

Einde kegelen voor mensen met een beperking in Zwolle

Zwolle – Aan het ‘gehandicapten-kegelen’ (G-kegelen) in Zwolle is na elf jaar een einde gekomen. De reden is dat de gemeente de pacht heeft opgezegd van het kegelhuis aan de Van Wevelinkhovenstraat.

Elf jaar geleden begon een groep enthousiaste vrijwilligers onder de bezielende leiding van Geert Kuipers deze speciale groep kegelaars de edele kegelsport te leren. Later werd de leiding overgenomen door Harrie Fiet. Sindsdien was het op de maandagavond altijd een drukte van belang. Een groep van rond de twintig G-kegelaars hield zich bezig met deze mooie sport.

Er werd heel fanatiek gekegeld, maar bovenal veel gelachen. Er zijn mooie prijzen gewonnen en feest gevierd. Toen kwam corona en lag het hele kegelgebeuren stil. En daaroverheen dus het bericht van de stichting dat op last van de gemeente het kegelhuis per 1 april dicht moet.

Besloten werd om het G-kegelen voorlopig maar niet meer op te starten. Dat kon natuurlijk niet zomaar, dus volgde er op maandag 11 oktober nog één grandioze slotavond.

De meeste kegelaars, alle vrijwilligers en een afvaardiging van VG Sport waren hierbij aanwezig.
VG Sport had gezorgd voor wat lekkers bij de koffie en had voor alle kegelaars nog een mooie medaille.

Alle vrijwilligers werden natuurlijk hartelijk bedankt voor hun inzet en kregen nog een bos bloemen mee. Harry Fiet was helaas om gezondheidsredenen verhinderd. Al met al een zeer geslaagde en toch ook emotionele slotavond.

Foto's 3
Einde kegelen voor mensen met een beperking in Zwolle
Einde kegelen voor mensen met een beperking in Zwolle
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat jammer dat dit stopt maar als jullie na 1 april toch door willen kegelen dan ben je van harte welkom in de kantine van HTC. Daar kegelen wij tot ’s avonds laat.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.