Door het hele jaar heen loungen aan de Milligerplas

Zwolle – Zwolle krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. In de zomer van 2009 komt er een strandpaviljoen aan de Milligerplas. De bedoeling is dat er eerst tijdelijk gebouw komt. Bij gebleken succes komt er een definitief horecagebouw.  Gemeente Zwolle heeft de familie Oosterlaar geselecteerd om aan de Milligerplas de nieuwe horecagelegenheid te realiseren. Coördinerend wethouder Stadshagen Gerard van Dooremolen: “Ik ben erg blij met het enthousiasme en de professionaliteit van Oosterlaar. Met de komst van deze horecavoorziening is Stadshagen weer een beetje verder ´af´.” 

Oosterlaar heeft voor ogen om een horecapaviljoen te realiseren waar jong en oud terecht kunnen en op verschillende momenten van de dag iets kunnen eten en drinken. Ook is de bedoeling om ruimte te bieden aan diverse activiteiten, bijvoorbeeld aan muziek- of dansvoorstellingen, vergaderingen of exposities. De ondernemers willen een actieve bijdrage leveren aan een breed scala aan sport- en clubactiviteiten die op en rondom de Milligerplas plaatsvinden, bijvoorbeeld beachvolleybal, salsalessen of viswedstrijden. Zoals de heer Oosterlaar het omschrijft: “Na een lange werkdag nog even gezellig wat drinken en de laatste zonnestralen oppikken. Of in het weekend lekker relaxen of juist actief bezig zijn aan de waterkant. Een wijds uitzicht, de natuur om je heen, de zon, vertier en heerlijk eten en drinken in een mooie horecagelegenheid met alle nodige voorzieningen.”

Begin september is via een openbare inschrijving gezocht naar een horecaondernemer die een horecapaviljoen aan de Milligerplas wilde exploiteren. Daar zijn uiteindelijk elf reacties op gekomen. Omwonenden en de klankbordgroep Milligerplas zijn inmiddels geïnformeerd over de komst van de horecagelegenheid. Oosterlaar zal in samenwerking met de gemeente de ideeën verder uitwerken. 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. toem max middelbosch die kant opging wouden ze hem met zn allen kalt stellen. we hebben hier toch ook wel mensen in zwolle voor ? denk aan happy days, hanzecatering ed


  ⚠️ Meld

 2. Yoyo, haha, dat lijkt me ook een prima stekkie…..alleen komt er een mot uit mijn portemonnee als ik die opentrek….zal het nog ff moeten doen met de Milligerplas;)


  ⚠️ Meld

 3. Gedurft en uitdagend plan. Milligerplaya leeft; ook goed voor de verkoop van dat geweldige appartement met dat goddelijke uizicht.
  Bovendien moet er meer gelounged worden. Beetje onzin en comedy erbij, zonnetje erop, dat worden gezellige dagen 8)


  ⚠️ Meld

 4. leuk!
  Geweldig goed nieuws, hier wacht ik al 2 jaar op sinds ik bij de Milligerplas woon. Hopelijk gaat die ook op zondag open…
  Wat voor zaken heeft die meneer Oosterlaar nog meer? (ik nog nieuw hier he…) :-*


  ⚠️ Meld

 5. Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Eindelijk lekker chillen bij de plas, paar pintjes, lekker zonnetje en chica’s erbij 😛
  en kruipend naar huis…..
  Oja… alvast voor de azijnzeikerds er wordt natuurlijk ook house gedraaid he!!!


  ⚠️ Meld

 6. Wat een gezeur weer, degene met de beste papieren en ideeën wordt dit gegund. Ongeacht of dit nu een Zwollenaar is of niet. Het getuigd juist van heel kleinschalig denken als je alleen van mensen binnen de eigen stad uitgaat en daarmee misschien wel hele leuke zaken tekort doet. De halve binnenstad is ook al van enkele horeca pipo’s die belangen verstrengeling niet schuwen.
  Iig wel een aanwinst voor de stad.


  ⚠️ Meld

 7. @yoz, voor house ga je maar gewoon naar huis.
  Geen trendy Bloemendaal toestanden aub en wil je toch flink poseren/opvallen dan blijf je toch lekker bij Talemini zitten.


  ⚠️ Meld

 8. @zwolleeder Wat heeft talemini hier nou weer mee te maken???

  Het is juist wel de bedoeling dat er al la bloemendaal een strandtent komt…. JIJ hebt alleen de pech dat bloemendaal alleen de zomermaanden is geopend en de Milligerplas het HELE jaar!! 😛


  ⚠️ Meld

 9. @Bloemendaal doet me geen reet. Wannabees en pretty posers zijn nou niet echt de mensen waar ik me mee wil omringen, jij wel ha ha . ;D


  ⚠️ Meld

 10. Antarctica ligt ook ook nog wel eens van dat spul…kun je ook heen als ijsliefhebber…. 😉
  Neem ik toch de makkelijke route; milligerplas en wellicht; Talamini


  ⚠️ Meld

Reageer