Britse topband 10cc voor optreden naar Zwolse Theaters

Britse topband 10cc voor optreden naar Zwolse Theaters

Zwolle – De wereldberoemde Britse rockgroep 10cc komt voor een optreden naar Zwolle. Op maandag 1 november geeft de groep uit Manchester een optreden in samenwerking met Hedon in Theater De Spiegel.

De Britse rockgroep uit Manchester, die vooral in de jaren ’70 populair was, heette aanvankelijk Hotlegs, maar werd omgedoopt in 10cc nadat een producer een droom had gekregen waarin een wereldberoemde band voorkwam met die naam.

De band scoorde in Nederland twee nummer 1-hits: The Wall Street Shuffle (1974) en Dreadlock Holiday (1978). De groep bestond aanvankelijk uit Eric Stewart (zang en gitaar), Lol Creme (zang, gitaar en keyboard), Graham Gouldman (bas) en Kevin Godley (drums).

Met vier decennia uitmuntende songwriting en een geweldige band van muzikanten achter zich belooft bassist Gouldman vol vertrouwen: “Dichter dan dit kan het publiek bijna niet komen bij de sound van 10cc. Hit na hit na hit. Het is meedogenloos. We tonen geen genade.” In het voorprogramma staat de talentvolle Vlaamse singer-songwriter Jasper Erkens. De kaartverkoop voor het optreden van de band met maar liefst twee nummer 1-hits is van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en via Plato te Zwolle.

Artikel delen: