Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Geen gebrek aan wolken, meeste tijd droog

Zwolle – Dinsdag is er aan bewolking geen gebrek boven Zwolle. Een zwak warmtefront is de veroorzaker. Het trekt langzaam over en neemt wolken op diverse hoogtes met zich mee. Die maken het moeilijk voor de zon. Met de regen valt het mee.

Het kan ‘s morgens een beetje druppelen en na het middaguur is de kans op een buitje tijdelijk iets groter. Maar de meeste tijd is het droog. De temperatuur is ’s ochtends vroeg ongeveer 8 graden, in de middag wordt het 13 à 14 graden. Het helpt de temperatuur natuurlijk omhoog als de zon ruimte vindt tussen alle wolken door. De wind komt uit het zuidwesten met kracht 2 tot 3. Zwolle gaat dinsdagavond waarschijnlijk slapen onder een wolkendeken, die verhindert dat het sterk afkoelt.

Integendeel, we zijn woensdagochtend in de zachtere lucht achter het warmtefront terechtgekomen. Onder de wolken beginnen we ‘s morgens al met 13 graden, in de middag wordt 15, misschien 16 graden aangetikt. De zuidwestenwind trekt in de middag aan tot kracht 3 à 4. Een aardige bries, maar daar staat droog weer tegenover met in de loop van de middag minder bewolking en dus meer zon.

Donderdag en vrijdag zijn volgens de huidige weermodellen droog en zonovergoten in Zwolle. Dankzij een hogedrukgebied boven Oost-Europa hebben we prima dagen met een maximumtemperatuur in de stad van ongeveer 16 graden. Helemaal niet slecht. Ondanks heldere nachten wordt geen nachtvorst verwacht.

Artikel delen: