Voorbeschouwing PEC Zwolle – De Graafschap

Voorbeschouwing PEC Zwolle – De Graafschap

Zwolle – Daags na de spectaculaire slotfase tegen Heracles Almelo waarin PEC Zwolle door een rake strafschop van Bram van Polen drie punten pakte, wacht de volgende tegenstander alweer. Wederom in het MAC3PARK stadion, ditmaal tegen De Graafschop in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

Na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht werd PEC Zwolle aan de eerstedivisionist gekoppeld. De Graafschap is momenteel de nummer 3 uit de Keuken Kampioen Divisie. Van de twaalf gespeelde wedstrijden won het er zeven, verloor het er drie en eindigden twee duels in een gelijkspel.

Samen met FC Volendam, Excelsior en FC Emmen strijden de Superboeren op dit moment om één van de twee rechtstreekse promotieplaatsen. Afgelopen weekend boekte De Graafschap een 1-2 zege op bezoek bij VVV-Venlo, dat in het seizoen na de degradatie ook niets liever wil dan promoveren.

De voorbije jaren had De Graafschap met onder meer Frank Olijve, Erik Bakker, Stef Nijland en Clint Leemans een Zwols tintje en dat is dit seizoen niet anders. Rick Dekker, die zes seizoenen in Zwolle onder contract stond, speelt er en heeft zich dit seizoen weer terug in de basis geknokt. Ook Ted van de Pavert die voor hij naar Zwolle kwam ook al op De Vijverberg speelde, is er actief. Ook voormalig FC Zwolle-aanvaller Richard Roelofsen is al jaren als assistent-trainer lid van de technische staf van De Graafschap.

PEC Zwolle wil tegen De Graafschap dinsdagavond niets liever dan de zaterdag ingezette stijgende lijn doortrekken. Niet alleen voor het vertrouwen is een overwinning lekker, ook het bereiken van de tweede ronde zou een mooie opsteker zijn. De voorbije jaren wist PEC Zwolle de eerste ronde nog wel door te komen, maar ging het daarna mis tegen onder meer Excelsior en Fortuna Sittard. De laatste keer dat beide ploegen in de TOTO KNVB Beker tegenover elkaar stonden was op 30 oktober 2018. Toen won PEC Zwolle in de tweede ronde met 2-5. Het was de avond van Zian Flemming, die vier keer scoorde.

Scheidsrechter dinsdagavond vanaf 20.00 uur is Pol van Boekel. Assistent-scheidsrechters zijn Richard Brondijk en Cristian Dobre. Robin Hensgens is de official. In deze fase van het bekertoernooi wordt geen gebruik gemaakt van de VAR. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: