Buurtkamer Gerenlanden wegens succes vaker open - Foto: Wijz Welzijn
Foto: Wijz Welzijn

Buurtkamer Gerenlanden wegens succes vaker open

Zwolle – Wegens groot succes gaat de Buurtkamer in wijkcentrum Gerenlanden per 1 november vaker open.

Vanaf dan kunnen senioren op maandag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur binnenlopen in het wijkcentrum aan de Munterkamp 75 in Zwolle. Stichting WijZ Welzijn organiseert de Buurtkamer voor ouderen die behoefte hebben aan een gezellig praatje of een spelletje.

“Met de Buurtkamer willen wij het sociaal isolement van ouderen in de buurt doorbreken”, vertelt Ian Mol, welzijnswerker bij WijZ Welzijn. De stichting zet zich onder andere in voor het welbevinden van ouderen in de samenleving. “Na anderhalf jaar met coronamaatregelen is de behoefte aan onderlinge verbinding groot. De Buurtkamer is mede daardoor een groot succes en gaat daarom vaker open.” In een ongedwongen en informele sfeer komen bezoekers van de Buurtkamer in contact met elkaar. Voor drie euro kunnen deelnemers koffie of thee drinken en activiteiten doen zoals spelletjes spelen of de krant lezen.

Een nieuw begin
Na de sluiting in 2013 opende wijkcentrum Gerenlanden in 2020 opnieuw haar deuren, ditmaal voor onder andere de Buurtkamer. WijZ ziet potentie in de locatie, omdat de buurt in de afgelopen jaren vergrijsde. Met behulp van het wijkcentrum wil WijZ mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen.
“Iedereen is van harte welkom om langs te komen bij de Buurtkamer in Gerenlanden. De koffie en de thee staan klaar.”

Artikel delen: