ZAC Herfsttoernooi met voetbal en schaken

ZAC Herfsttoernooi met voetbal en schaken

Zwolle – Afgelopen woensdag was er een voetbaltoernooi op de velden van ZAC en vrijdag stond een schaaktoernooi op het programma. Deze toernooien zijn georganiseerd voor basisschoolkinderen uit Zwolle-Zuid.

Vijf fanatieke Zwolse scholen deden mee, namelijk de Ichtus, Octopus, Montessori, de Ark en de Markesteen. De winnaars bij voetbal groep 5/6 waren de jongens van Montessori. Bij de jongens van groep 7/8 won Ichtus de beker. Bij de meiden van groep 7/8 ging de Ark er met de beker vandoor. Het schaken werd bij groep 5/6 gewonnen door Ethan. Bij groep 7/8 won zijn zus Sophie. Beiden zijn leerlingen van de Octopus.

De drie winnende voetbalteams en de twee windende schakers hebben een beker ontvangen. Daarnaast viel er een wisselbeker te winnen voor de school die over het gehele toernooi het best gepresteerd heeft. Deze beker is gewonnen door de leerlingen van de Ichtus.

De toernooien zijn georganiseerd door drie studenten van de Calo Windesheim in samenwerking met de voorzitter van voetbalvereniging ZAC. Het doel was om ook overdag fanatieke en enthousiaste sporters te vinden op het sportpark Jo van Marle. Dit was een succes.

Artikel delen: