Kritiek Zwolle op rapport over oude wijken

Zwolle/Utrecht – Zwolle herkent zich niet in de onderzoeksresultaten van de Universiteit Utrecht over herstructureringswijken.

Volgens de onderzoekers helpt het niet om flats uit de jaren vijftig en zestig te slopen en er nieuwe woningen voor in de plaats te bouwen. Het zou de wijkreputatie, veiligheid en sociale samenhang in de wijk geen goed doen. Volgens wethouder Van Dooremolen zijn de resultaten van het onderzoek achterhaald en gaat het in Holtenbroek zeer goed. Wel neemt hij adviezen uit het rapport ter harte.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 2
  1. In Holtenbroek gaat het beter, ook niet verwonderlijk als je goedkope huur verruild voor middenklas koopwoningen. Wat ik me afvraag, hoe gaan de klachten elders in Zwolle, waar zijn de holtenbroekers van destijds allemaal gebleven? Zitten ze nog in Zwolle? Heeft de gemeente gezorgd voor een woning in een andere stad? In beide gevallen kan het me niet voorstellen dat er in het totaalplaatje iets veranderd is…..ik weet totaal niet hoe het zit, dus kan me nergens op beroepen, maar heb er wel een dubbel gevoel bij zeg maar :'(


    ⚠️ Meld

  2. Het merendeel van de toenmalige bewoners vond een plekje aan de Palestrinalaan voor zover ik dat weet. De nieuwe woningen zijn inderdaad te duur voor de ‘minder sociale klasse’. De conclusie van Ghehe lijkt dan ook een terechte te zijn, het kon alleen maar beter gaan.
    Maar vraag nu eens de bewoners van de flats aan de Palestrinalaan of het daar beter is gegaan sindsdien. Dacht het niet!


    ⚠️ Meld

Reageer