Arnold Nijland, nieuw lid algemeen bestuur WDODelta - Foto: WDODelta
Arnold Nijland, nieuw lid algemeen bestuur WDODelta
Foto: WDODelta

WDODelta beëdigt Arnold Nijland als bestuurder

Zwolle – Dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman heeft dinsdagmiddag Arnold Nijland beëdigd als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Hij volgt Mark Strolenberg op als lid van de VVD-fractie.

Mark Strolenberg heeft het waterschapsbestuur verlaten omdat hij beëdigd is als lid van de Tweede Kamer. Arnold Nijland is sinds februari van dit jaar al actief als fractievolger van de VVD-fractie. Hij woont met zijn vrouw en zijn zoon op een akkerbouwbedrijf in Wesepe. Arnold Nijland is bij Roelofs Groep in Den Ham Manager Zandwinning en daarnaast beëdigd Rentmeester NVR.

Desgevraagd zegt het nieuwe AB-lid over zijn toetreden tot het waterschapsbestuur: “Ik heb enorm veel zin om de komende twee jaren mijn bijdrage te leveren in het algemeen bestuur van het waterschap. De onderwerpen spreken mij erg aan”.

In het waterschapsbestuur zijn de zetels als volgt verdeeld na de waterschapsverkiezingen in 2019: Water Natuurlijk (5), VVD (4), CDA (3), ChristenUnie (2), Algemene Waterschapspartij (2), Gemeentebelangen Drenthe-Overijssel (3), 50Plus (1), SGP (1), Ongebouwd (4), Bedrijven (3) en natuurterreinen (1).

Artikel delen: