Koningsplein - Foto: Wouter Steenbergen
Koningsplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Volop zon

Zwolle – Donderdag straalt de zon breeduit op Zwolle. Ze wordt niet gehinderd door bewolking. Een eenzaam plukje sluierbewolking dat langs de verder blauwe lucht schuift, rekenen we niet mee. Het blijft natuurlijk droog.

Het weer imiteert een mooie voorjaarsdag. Dat lukt uitstekend, nu met verkleurende bladeren aan de bomen. Een hogedrukgebied boven Midden-Europa zorgt voor volop zonnig en droog weer bij ons. Het kwik stijgt in Zwolle van ongeveer 10 graden ‘s morgens, naar ongeveer 16 graden ’s middags. Er staat een matige wind uit richtingen rond zuid, kracht 3. Zit je uit de wind en in de zon, dan voelt het ‘s middags al gauw warmer aan dan 16 graden. Vrijdag krijgen we nog zo’n zonnige dag.

In de avond nacht is het helder met kans op veldjes dunne sluierwolken. Ook vrijdag verschijnen die aan de blauwe lucht. De zon heeft daar weinig last van. Pas vrijdagavond na zonsondergang komt dikkere bewolking opzetten vanuit het westen. Voor het zover is, loopt de temperatuur vrijdag na een frisse nacht op naar 17 of 18 graden in de middag. Waarschijnlijk met een tikje meer wind dan donderdag. Een dikke windkracht 3 uit het zuiden tot zuidoosten, in het buitengebied mogelijk net kracht 4.

In het weekend raakt het hogedrukgebied de grip op ons weer kwijt. Lagedrukgebieden gaan het weer bepalen. Ze leveren herfstweer met veel bewolking, kans op regen, en later vermoedelijk ook meer wind. Voorlopig lijkt het zowel zaterdag als zondag overdag met de regen mee te vallen. Met een slag om de arm: vooral in de avond en nacht wordt het nat in de regio Zwolle. In het weekendweerbericht hopen we hierover meer zekerheid te hebben.

Na het weekend begint de maand november in stijl. Het wordt wisselvallig en een stuk kouder. Later volgende week daalt de maximumtemperatuur in Zwolle naar ongeveer 10 graden, met kans op vorst aan de grond.

Artikel delen: