VV Berkum - Foto: Henry Dijkman
VV Berkum
Foto: Henry Dijkman

Berkum naar lastig te kloppen Eemdijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Eemdijk, een ploeg die het dit seizoen weer prima doet in de Hoofdklasse B en bovendien op eigen terrein tot nu toe nog ongeslagen is.

“Eemdijk heeft een gewaagde ploeg om tegen te spelen, we zullen moeten oppassen voor hun aanvallende kwaliteiten,” verwacht Berkum-aanvaller Chris van der Meulen. “Zelf zijn we nog niet waar we willen zijn. Het zit er wel in bij ons, maar we scoren nog te weinig. We hadden meer punten moeten en kúnnen pakken.”

Eemdijk bracht de laatste jaren steeds een sterke selectie op de been en dat lijkt de club uit Bunschoten-Spakenburg ook nu weer te zijn gelukt. De ploeg van trainer Willem Romp was al snel in de hoogste regionen van de ranglijst te vinden, al werden er juist de laatste weken tegen de directe concurrenten puntjes gemorst.

Op 9 oktober speelden de Bunschoters thuis niet onverdienstelijk met 2-2 gelijk tegen de toenmalige koploper Urk, maar een week later ging Eemdijk met 3-0 onderuit bij SC Genemuiden dat daardoor de koppositie veroverde. In Genemuiden kwam Eemdijk al snel op achterstand toen hands van Jordie Huijgen met een penalty werd bestraft. Na rust zetten de Bunschoters druk om de gelijkmaker te forceren, maar ze kregen al direct het deksel op de neus toen de Eemdijkse defensie in de luren werd gelegd en de 2-0 binnen vloog. Vlak voor het slot viel, na slecht verdedigen, ook nog de 3-0 en was een terechte nederlaag een feit.

“Ik voelde me eigenlijk de hele wedstrijd machteloos,” verzuchtte Eemdijk-trainer Romp na afloop tegen dagblad De Gooi- en Eemlander. “Bij iedere pass en ieder duel hadden ze (Genemuiden) meer overtuiging.”

Het tot nu toe veel te grillige Berkum speelde in de laatste twee duels gelijk. Op eigen terrein bleef het tegen De Dijk bij 0-0, waarbij er zeker in de tweede helft veel meer te halen was voor de Zwollenaren. Een week later deelde Berkum bij HZVV opnieuw de punten maar over de 1-1 uitslag die daar werd neergezet waren de Zwolse fans heel wat beter te spreken. De ploeg van trainer Arno Hoekstra combineerde in Hoogeveen niet slecht maar kwam, opnieuw, voor de vijandelijke goal scherpte tekort en toen het een minuut of twintig voor tijd 1-0 werd zag het er somber uit voor Berkum. Daarna stak de thuisclub echter de helpende hand toe, doordat de HZVV-verdediging én de keeper in de fout gingen, en dat strafte Chris van der Meulen koelbloedig af: 1-1.

Afgelopen zaterdag speelde Berkum niet maar omdat concurrent DETO een inhaalduel won, zakten de Zwollenaren een plek op de ranglijst naar plaats 11. De verschillen onderin deze klasse zijn uiterst klein, zodat Berkum zaterdag punten zal moeten pakken om bij te blijven. Dat dat echter geen eenvoudige opgave wordt zal voor niemand een verrassing zijn.

De wedstrijd Eemdijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen, die op Sportpark De Vinken aan De Kronkels 12 in Bunschoten-Spakenburg om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.