Binnenkort schaatsen in Zwolle ?

Utrecht – De schaatsen kunnen uit het vet. Woordvoerder Harry Geurts van het KNMI zei dinsdag dat het komende periode zo koud wordt dat er een goeie kans is dat we na de kerst kunnen schaatsen.

Het ijsmodel van het KNMI berekent voor het eind van het jaar dat op water van twee meter diep een ijslaag van vijf centimeter kan ontstaan. “Door de straffe oostenwind wordt het ook voor het gevoel koud, maar het is wel zonnig.” Volgens Geurts zit een witte kerst er niet in. “Nederland heeft al bijna dertig jaar geen witte kerst gehad”, aldus de zegsman van het meteorologisch instituut. In ruim een eeuw is een witte kerst in ons land slechts zes keer voorgekomen.

Bron: ANP

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Gelukkig zijn ze bij het KNMI de laatste tijd zo ont-zet-tend slecht met voorspellen, dat ik m’n zwembroek en zonnebrandolie vast klaar ga leggen!


  ⚠️ Meld

 2. Geinig…dan hebben wij hier ineens een “achterom”. Wel even rekening mee houden dat we de achterdeur dan ook dicht houden 🙂

  Wel grappig trouwens…zodra het 2 graden kouder is dan dat men lekker vindt wordt er direct getwijfeld over of er wel sprake is van klimaatverandering. (Geen persoonlijke aanval op jou Jasper, het is gewoon iets dat me wel vaker opvalt.)


  ⚠️ Meld

 3. Chill. Dit rayonhoofd heeft zonet nog even het ijs gechecked en er ligt op de Stadshagerplas welteverstaan 0.000000 mm! ;D

  FF serieus, ik zou op weblogzwolle.nl best wel en dagelijkse tussenstand met foto’s willen zien 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Eindelijk
  Nou het zal tijd worden, 10 graden boven de 0 is toch ook niet normaal…
  Nee doe mij maar 10 graden onder de 0 en heerlijk zeg eindelijk weer eens schaatsen.
  Het is jaren geleden dat we hier in het park hebben kunnen schaatsen.


  ⚠️ Meld

 5. Vooruitzichten voor de komende dagen:

  Koud met lichte of matige vorst en maxima rond nul.Flinke perioden met zon,droog.Verder eerst nog een stevige en schrale oostenwind.
  VR ZA ZO MA DI

  Zonkans 70% 50% 60% 70% 70%
  Neerslag 10% 10 % 10 % 10 % 10 %

  Min/max -3/0°C -4/0°C -5/0°C -6/0°C -7/0°C
  Wind O 3 NO 4 O 4 O 4 O 3  ⚠️ Meld

 6. De laatste dagen van het jaar worden de eerste ijsdagen van het jaar. Op ijsdagen blijft het gedurende een heel etmaal vriezen. In elk geval tot aan de jaarwisseling blijft het winteren, daarna wordt het waarschijnlijk kwakkelen, voorspelt het KNMI.

  Aan het eind van het jaar ligt op water van ongeveer 2 meter diep tussen de 4 en 7 centimeter ijs.

  ”Door de soms krachtige oostenwind is het voor het gevoel erg koud, maar het is wel zonnig”, aldus het KNMI.  ⚠️ Meld

Reageer