Feestelijke start uitleenservice InteraktContour
Feestelijke start uitleenservice InteraktContour

Feestelijke start uitleenservice van InteraktContour

Zwolle – Woensdag vond de feestelijke symbolische start plaats van de InteraktContour Uitleenservice in Zwolle. Via de online uitleenservice kunnen cliënten van InteraktContour acht weken gratis een technologisch product uitproberen.

Alle producten dragen bij aan de zelfredzaamheid van de cliënt of de cliëntveiligheid. Daarnaast zijn er ook producten die tijdswinst opleveren voor de medewerker. Met de uitleenservice kunnen cliënten, medewerkers en naasten op een laagdrempelige manier kennismaken met technologie en ervaren wat het voor hen oplevert. Cliënten zijn de eindgebruikers en krijgen ook een prominente rol in het beheer en de doorontwikkeling.

Maria: “Ik ben blij dat mensen zelfstandiger kunnen zijn met behulp van de producten in de uitleenservice. En wij kunnen hen hierbij helpen. Kijk bijvoorbeeld naar de druppelbril. Dit is iets kleins, maar heeft een groot effect.”

Projectleider Herma Grupstra vindt het belangrijk dat cliënten zelf in the lead zijn. “Het is een dagbestedingsactiviteit die gaat over werken in een beschermde omgeving waarin iedereen zijn mogelijkheden kan ontdekken. Ik ben supertrots op waar we nu met elkaar staan.”

Bestuurder Jan van Kampen knipte samen met Maria, een van de beheerders, het lintje door. Na deze symbolische start, was er voor de genodigden nog gelegenheid om de diverse zorgtechnologische hulpmiddelen te bekijken en kregen zij onder het genot van een hapje en drankje uitleg van cliënten over de werking.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Daar richt InteraktContour zich op.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.