Overeenstemming goedkope woningen Stadshagen

Zwolle – Woningstichting SWZ en BAM Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de bouw en realisatie van 91 goedkope woningen in Breecamp-Oost in Stadshagen II. SWZ had de mogelijkheid gekregen om straks 58 woningen te bouwen in Breecamp-Oost Sportpark, BAM bouwt in een aangrenzend gebied 33 goedkope woningen. De afspraak is nu gemaakt dat BAM alle 91 eengezinswoningen  ontwikkelt en bouwt voor SWZ.

Het gaat om 72 sociale huurwoningen met een huurprijs tot € 535,- in de maand, 3 middendure huurwoningen met een huurprijs tot € 635,- in de maand en 16 goedkopere koopwoningen met een prijs van € 155.000,-. De woningen zijn allemaal prijspeil 2008. De woningen vallen binnen de diverse afspraken die partijen met de gemeente Zwolle over Stadshagen II hebben gemaakt. Het betreffen categorieën woningen waar veel vraag naar is in (de regio) Zwolle. Het streven is om in het najaar van 2009 te starten met de bouw van de woningen, oplevering is dan rond de zomer van 2010 gepland.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Da Vinci,
  Wel duur inderdaad, maar houd er rekening mee dat de huurtoeslag hoger wordt, naarmate de huurpijs hoger wordt. (klinkt dubieus, maar in sommige steden liggen de prijzen nu eenmaal hoger….)



  ⚠️ Meld

 2. Ik ben nog van de generatie die alles omrekend naar de ouderwetse gulden. En dan is 535 euro toevallig wel eventjes 1123 ouderwetse guldens.
  En dat noemt men anno het jaar 2008 SOCIALE WONINGBOUW
  Mag ik even lachen -want wat is hier nog SOCIAAL aan?????????
  >:( >:( >:( >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 3. Huurwoningen tot aan de grens van de huurtoeslag zijn sociaal. Afhankelijk van het inkomen wordt er een bedrag aan huurtoeslag toegekend, waarmee de huur die mensen zelf nog moeten betalen teruggebracht wordt naar de zg. normhuur. Bedragen zijn te bekijken op http://www.toeslagen.nl. Als iemand minimumloon verdient zal diegene ook een flink bedrag aan toeslag krijgen en evenveel moeten betalen voor een huis met een huur van 500 euro als een huis van 350 euro. Dat maakt dus geen donder uit! Heerlijk ongefundeerde schande-roepen hier dus weer!


  ⚠️ Meld

 4. @Miep,
  Zélfs met die zogenaamde HUURTOESLAG -blijven die zogenaamde goedkope huurwoningen à-sociaal duur. Maar ook dàt zal Miep wel lekker ongefundeerde schande vinden. Ik denk dat de portemonne van Miep dan ook vast wel iets beter gevuld is dan die van een alleenstaande bijstandsmoeder met een paar opgroeiende schoolgaande kinderen. >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 5. Veel vraag naar

  Het betreffen categorieën woningen waar veel vraag naar is in (de regio) Zwolle.

  Er worden maar liefst 91 van deze woningen neergezet, dat is bar weinig voor een categorie waar veel vraag naar is. Natuurlijk willen de projectontwikkelaars, BAM en SWZ graag veel verdienen, dat kan alleen met de duurdere woningen.

  Het zou echter pas sociaal zijn als het aantal woningen per categorie in verhouding zou staan met de vraag naar die categorie en ik vermoed dat dit de gemeente niet gelukt is.

  Weet iemand hoeveel woningen uit de goedkope categorie er komen / zijn op de 8500 stuks in Stadshagen?


  ⚠️ Meld

 6. @Martin
  Beste Martin,

  Je slaat precies de plank mis!!
  Het is juist de gemeente die ervoor zorgt dat er te weinig van “jouw” type woningen bouwt en daarbij is het ook een soort vraag en aanbod. Denk je echt dat een bedrijf aleen duren woningen koopt om er vervolgens mee te blijven zitten?
  De (Zwolse) woningbouwverenigingen hebben in samenwerking met voornamelijk BAM meerdere projecten lopen en in vergelijking met omliggende gemeentes heeft alleen Zwolle nog niet zo’n goedkope huur-/koopwoningen project gestart!!
  Maar het valt mij wel vaker op dat er wordt geroepen en gewezen met het vingertje, voordat men precies de feiten weet! (Lees de toeslagen reacties boven!) En nee ik ben geen rijk iemand, oh ja wel waar ik ben student, maar heb twee prachtige dochters en ben gezond. (is dit de mannelijke versie van die alleenstaande vrouw?).

  in ieder geval de beste wensen iedereen…


  ⚠️ Meld

Reageer