Diezerstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, sluierwolken en zeer zacht

Zwolle – Vrijdag is het zonnig en droog weer. De lucht boven Zwolle is niet volledig wolkeloos zoals op donderdag, want het blauw wordt vrijdag opgesierd met velden sluierbewolking op grote hoogte. Niks aan de hand, de zon schijnt er doorheen.

De sluierwolken zijn de voorboden van een naderend front met regen. Overdag bereikt dat front Zwolle nog niet. Tot de avond is het droog. En het wordt zelfs nog een graadje zachter dan op donderdag. Vrijdagmiddag is de maximumtemperatuur ongeveer 18 graden. Dat is zo’n 5 graden warmer dan gemiddeld voor eind oktober. Zonneschijn en temperatuur maken het een prima dag.

De wind is nadrukkelijk aanwezig en vooral in de middag niet koud. In de ochtend is hij matig, kracht 3 uit het zuiden tot zuidoosten. In de middag trekt hij, zeker in het buitengebied van Zwolle, aan naar een stevige kracht 4. In de avond wordt de bewolking snel dikker. Er gaat wat regen vallen, ook in de nacht naar zaterdag.

In het weekend hebben we nog steeds een bovennormale maximumtemperatuur van 15 tot 16 graden. Maar verder lijkt het weer niet op dat van donderdag en vrijdag. Zowel zaterdag als zondag schuift veel bewolking over Zwolle. De zon breekt slechts mondjesmaat door. Volgens de huidige berekeningen is de kans op regenval zaterdagmiddag en -avond groot. Zondag lijkt het in de avond nat te worden, want dan trekt een actieve storing over. Meer details over het weekendweer in het volgende weerbericht, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: