VV Berkum
VV Berkum

Berkum komt bekaaid weg bij Eemdijk

Zwolle – Berkum heeft bij Eemdijk met 1-0 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren lange tijd het betere spel hadden, maar door een rommelige en late tegengoal toch met lege handen van het veld gingen.

Berkum combineerde goed en had ook mogelijkheden om voor te komen maar verzuimde, zoals vaker dit seizoen, de trekker over te halen. “Voetbaltechnisch gezien was dit één van onze betere wedstrijden, maar je staat hier toch zonder punten,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra misnoegd vast. “Vooral in de eerste helft waren we de betere ploeg, toen hadden we al moeten scoren.”


In vergelijking met de vorige duels had trainer Hoekstra het één en ander omgezet in zijn ploeg en dat leek goed uit te pakken. Zo speelde de jonge Alex van Hoesel in het centrum van de defensie alsof hij daar al jaren opereert, waardoor Marc van der Meulen een linie naar voren kon opschuiven. De eerste echte kans was na een kwartiertje voor Berkum maar nadat Johnsen Bacuna goed wegdraaide bij zijn tegenstander ging zijn schot net naast. Aan de andere kant pareerde Berkum-keeper Jasper de Visser een schot van Nigel van Zeist en even later haalde Bas Buimer een inzet van Chris van der Meulen van de Eemdijkse doellijn.
Nadat doelman De Visser opnieuw goed ingreep bij een kans van Van Zeist leken de bezoekers vlak voor rust wél op voorsprong te gaan komen. Na een fraaie combinatie tussen Bacuna en Chris van der Meulen kon Ivar Nijboer uithalen. Zijn schot werd echter nog net gekeerd door Eemdijk-doelman Jeroen de Harder en Bacuna kwam vervolgens centimeters te kort om uit de rebound te scoren.

Direct na de hervatting liet Berkum opnieuw zien voor de winst naar Bunschoten te zijn gekomen, maar Nijboer schoot via een verdediger hard in het zijnet en uit de corner kopte Frank van der Burg over het Eemdijkse doel. Rechtsback Van der Burg zette ook daarna enkele keren goed door maar met zijn voorbereidende werkt werd te weinig gedaan en een schot van Chris van der Meulen eindigde in handen van keeper De Harder.
Een kwartier voor tijd liepen de bezoekers toch nog in het Eemdijkse mes. Na een kort genomen corner trok de behendige Argjend Selimi het Zwolse strafschopgebied in en toen hij hard voorzette kon Van Zeist in de mêlee de 1-0 binnen werken. Vijf minuten voor het slot belette keeper De Visser met een goede actie dat Argjend Selimi de marge zou verdubbelen, maar even later leek Berkum alsnog een verdiend punt binnen te halen. Een vrije trap van Marc van der Meulen belandde echter, buiten het bereik van keeper De Harder, op de paal van het Eemdijk-doel zodat zelfs een remise door de Zwolse vingers glipte. Berkum is door deze zure nederlaag weer wat gezakt op de ranglijst van de Hoofdklasse B en de Zwollenaren zullen dus de komende weken echt de punten moeten gaan pakken om in veiliger vaarwater te komen.
Eemdijk-Berkum, 30 oktober 2021
Eindstand: 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Roel van der Werff
Doelpunt: 75. Nigel van Zeist (1-0)
Gele kaarten: Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Robert Schonewille (Berkum), Sjohn van Gulik, Zeger Beukers, Argjend Selimi, Nigel van Zeist, Jesper van Dalen (Eemdijk)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis (46. Hermen Dam), Björn Bakker (70. Robert Schonewille), Marc van der Meulen, Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (76. Julian de Ruiter), Asse Visscher (70. Bas van Wijnen),
Opstelling Eemdijk: Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan-Pieter Hartog, Dennis Hollart (90. Jordie Huijgen), Freek van Belzen (62. Jeffrey van den Dikkenberg), Sjohn Van Gulik (46. Michel Goossensen), Jesper van Dalen, Bas Buimer (62. Rick Blokhuis), Nigel van Zeist, Armend Selimi (85. Niels de Jong), Argjend Selimi

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Knap dat je de kampioenskandidaat zo het vuur aan de schenen legt. Jammer van het eindresultaat. Met Mark op het middenveld stond het elftal veel beter. Laten staan zo.


  ⚠️ Meld

 2. Helaas maakt SVI zelf geen wedstrijdverslagen meer. Ze kunnen er geen vrijwilliger meer voor vinden. Ik ben zelf gisteren daarom zelf maar eens wezen kijken. SVI moest tegen het laag geklasseerde DTS’35 uit Ede.
  Hieronder mijn samenvatting van de wedstrijd.

  SVI – DTS’35
  Beginstand 0-0
  Ruststand 2-0
  Einstand 3-4
  SVI ziet na dit hernieuwde verlies de degradatieplaatsen met rasse schreden naderen. De club zal uit een ander vaatje moeten tappen willen ze niet degraderen.
  gemodereerd

 3. Niet alleen SVI (9e) maar ook HTC (11e), WVF(12e), Zwolsche Boys (14e) en PEC Zwolle (18e) staan er allemaal slecht voor in de diverse keldercompetities.

  Hoe komt dat?

  Het kan toch niet alleen maar aan de clubkleuren liggen. Ze spelen allemaal in het blauw-wit of groen-wit. Nee er moet daar meer aan de hand zijn.

  Waar zijn de goede beleidsbepalers van weleer gebleven?
  gemodereerd

 4. Vorig seizoen zei ik tegen mijn buurman langs de kant: “Maar een stadsderby staat toch ook garant voor slecht voetbal?”. Zegt hij terug: “Maar WVF staat al jaren garant voor slecht voetbal, ook als het geen stadsderby is”.

  Hahaha dat vind ik altijd een van de weinige hoogtepunten. De opmerkingen van de bejaarde fans langs de kant.


  ⚠️ Meld

 5. Elke week het zelfde niet objectieve en niet neutrale gebrabbel over de trots van het tuinndorp. Onverdiend verloren bla bla bla.
  Voorlopig komt de degradatiestreep in zicht.
  gemodereerd

 6. Net nu Berkum ingespeeld raakt, de spelers uit de eigen jeugdopleiding steeds gemakkelijker meedraaien en captain Mark van der Meulen op het middenveld geposteerd heeft, wordt de competitie weer stil gelegd van wege de grote Covid-19 aantallen. Ik hoop het niet maar ik vrees het wel.


  ⚠️ Meld

 7. Alsof het voetbal van de vv Berkum zo goed is. De keeper van Berkum mag de bal helemaal niet aan zijn opbouwende verdedigers geven. Lange bal is het gevolg. Alleen maar angst. 1x geweest. Denk niet dat ik weer kom. Alles voor de korte termijn en puntjes pakken. Niets voor ontwikkeling of beter worden
  gemodereerd

 8. Na de bekendmaking zojuist door onze Premier Mark Rutte dat alle amateurvoetballers van 18 jaar en ouder gevaccineerd moeten zijn, hebben Genemuiden, Urk, Eemdijk, Volendam, AZSV, De Dijk, Nijkerk en Putten te kennen gegeven geen representatief elftal meer op de been te kunnen brengen en zich per direct terug trekken uit de Zaterdag Hoofdklasse B(ibblebelt).

  vv Berkum ligt hiermee volledig op titelkoers en heeft het kampioenschap in eigen hand, zoals we gewend zijn van de mannen van Arno Hoekstra.

  Tot zover dit positieve voetbalnieuws.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.