Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de wedstrijd in Alkmaar niet tot een goed einde kunnen brengen. Ondanks een vroege voorsprong voor de blauw-witten, ging de thuisploeg met de punten aan de haal: 3-2.

Na een aantal invalbeurten was het in Alkmaar Mees de Wit die na zijn handbreuk weer in de basis mocht starten. Dat deed de speler als linksbuiten. Ook Thomas van den Belt stond aan de aftrap. Luka Adzic en Rico Strieder ontbraken in de wedstrijdselectie.

Dean Huiberts verraste na een paar minuten al bijna doelman Peter Vindahl Jensen, waarna ook de AZ-defensie schutterde. Het schot dat volgde van Mustafa Saymak ging maar net naast. Het bleek de serieuze waarschuwing, want in de vijfde minuut stond PEC Zwolle ineens op voorsprong toen Mees de Wit via de hand van Vindahl Jensen een voorzet van Mark Pabai verzilverde. Datzelfde recept volgde acht minuten later opnieuw. Ditmaal werd De Wit veel meer gehinderd, maar desalniettemin legde Yukinari Sugawara het in de lucht af en was de 0-2 een feit. Spijtig genoeg wist Zwolle die marge niet lang vast te houden, want een minuut later was het die andere De Wit, Dani, die namens AZ de 1-2 scoorde. Vanaf dat moment rook AZ bloed en werd Kostas Lamprou aan het werk gezet. Eenmaal had de doelman geen antwoord op een kopbal van Vangelis Pavlidis uit een hoekschop, maar daarna toonde de Griek niet voor de eerste keer dit seizoen zijn klasse door eerst een schot van Jesper Karlsson te verijdelen om daarna ook de rebound van Owen Wijndal te keren. Mede hierdoor zochten beide ploegen met een 2-2 stand de kleedkamer op.

AZ wilde zich dat wat het voor rust overkwam niet nog eens laten gebeuren en startte fel aan de tweede helft. Al na tien minuten kreeg het wat het wilde, namelijk de voorsprong. Lamprou trad in eerste instantie prima op, maar had de pech en AZ het geluk dat de bal voor de voeten caramboleerde van Pavlidis, die vervolgens de 3-2 liet aantekenen. Daarna was het krachtverschil wel zichtbaar, al was een gelijkmaker van Zwolse zijde helemaal niet tegen het spelbeeld in geweest. PEC Zwolle ging namelijk niet bij de pakken neerzitten en trok opnieuw dapper ten aanval. Dat resulteerde na het inbrengen van Kenneth Paal en Slobodan Tedic in een schotkans voor Huiberts, maar zijn inzet smoorde. Een veel grotere kans was er daarna voor Thomas van den Belt. Na terugleggen van Huiberts vuurde de middenvelder op doel, maar bleek Vindahl met een puike redding nog een antwoord te hebben. Dichterbij kwam PEC Zwolle niet meer, al kreeg het nog wat halve kansen. Daardoor liep het tegen de negende nederlaag van het seizoen aan.

Zaterdag 6 november is de volgende wedstrijd. Dan komt SC Cambuur naar Zwolle. Ook dan wordt er weer om 21.00 uur afgetrapt. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Net als Berkum krijgt de jeugd heel veel kansen in het eerste. Prima beleid en het enige juiste beleid. Uiteraard loop je dan wel eens tegen een onterechte nederlaag aan. Maar je hebt wel het sympathie van de fans en sponsoren. Mooi om deze ontwikkeling te zien bij PEC. Moeten veel meer (amateur)clubs doen, koopclubs zijn er al genoeg.


    ⚠️ Meld

  2. Berkum is dat niet de club die nog nooit een speler heeft afgeleverd in het betaalde voetbal oja 1 hahahaha burp
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.