SVI geeft wedstrijd na rust uit handen

SVI geeft wedstrijd na rust uit handen

Zwolle – Het was grijs en grauw toen de mannen van Bram Freije vandaag aantraden tegen DTS Ede. Na de nederlaag van vorige week tegen Bennekom hadden de mannen van SVI wat recht te zetten.

Ze begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. SVI zat er fel op en gaf DTS geen ruimte om te voetballen. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong in de 12e minuut toen Maurizio Parrella een afvallende bal tegen het net schoot.

En SVI ging door. Het bleef het duel controleren, het speelde feller en slimmer. In de 20e minuut was er een corner voor DTS. Deze corner werd goed weggewerkt en Xaver Slot wist de vlijmscherpe counter van SVI op aangeven van de razendsnelle Jordy Halfwerk goed af te ronden. SVI op een 2-0 voorsprong, een verdiende tussenstand op dat moment.

Hoewel SVI in het restant van de eerste helft sterker was, wisten ze het duel op dat moment nog niet te beslissen. DTS kwam al iets beter in het spel en wist zelfs in de blessuretijd van de eerste helft met een goed schot het aluminium achter Alex Grafhorst te raken.

Na de thee leek het een compleet andere wedstrijd. DTS ging wat opportunistischer spelen en waar SVI in de eerste helft de duels won, waren ze nu steeds een stapje te laat. DTS werd sterker en sterker, dat resulteerde in de 51e minuut in de eerste kans van de tweede helft voor Frank Hol, maar hij mikte de bal naast. Amper 5 minuten later was het wel raak voor deze zelfde Frank Hol. De aansluitingstreffer was gemaakt en de bezoekers zouden het hier niet bij laten.

In de 62e minuut was daar dan de gelijkmaker. Jasper Verstraten kopte de bal in de linker bovenhoek en liet Alex Grafhorst kansloos. 2-2 en de bezoekers terug in de wedstrijd. SVI kon hier op dat moment niets tegenoverstellen en liep steeds achter de feiten aan. Een corner in de 70e minuut voor DTS Ede werd door Christoph Willemsen binnen gekopt en hiermee zette hij de bezoekers op voorsprong. Het werd zelfs nog erger voor SVI want amper twee minuten later kreeg SVI de bal achterin niet weg en wist Roy Ploeg de bezoekers zelfs op een 2-4 voorsprong te zetten.

Bram Freije greep nu in en Sinan Can Cumert werd gewisseld voor Twan Zuidmeer. Achterin werd nu één op één gespeeld in de hoop toch nog een punt aan deze wedstrijd over te houden. SVI werd wel wat gevaarlijker, maar tot een uitgespeelde mogelijkheid leed dit nog niet.

In de 81e minuut werd Frank Boers van DTS met direct rood van het veld gestuurd nadat hij assistent scheidsrechter Hans Hultink bewust omver duwde omdat hij het niet eens was met zijn beslissing. Scheidsrechter Gils kon niet anders dan deze speler voortijdig naar de kleedkamer sturen.

SVI ging weer wisselen, Xaver Slot en Nathan van Rijn werden vervangen door Jurre Lenting en Milan Koorman. Met deze verse krachten wist SVI in de 86e minuut de aansluitingstreffer te maken. Een afvallende bal werd door Thom Kooke tot doelpunt gepromoveerd. 3-4 en nog enkele minuten te spelen.

Toch wist SVI het numerieke overwicht niet om te zetten in een gelijkmaker. DTS bleef eenvoudig op de been en wist hierdoor de 3 punten mee naar Ede te nemen. Een wedstrijd die voor SVI goed begon levert helaas geen punten op voor de Zwollenaren. Volgende week mogen de Zwollenaren op bezoek bij de koploper in de 1e klasse D, CSV Apeldoorn. En dan is twee weken later, op 20 november, het weerzien met oud trainer Joram Hendriks en zijn assistent Roy Agten, wanneer SVZW op bezoek komt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Als je de weg van spelers kopen kopen kopen bent ingeslagen, is er geen weg terug. Een hoofdsponsor heeft SVI niet meer, supporters morren en eigen jeugdleden lopen weg en gaan bij andere clubs in het 1e spelen omdat zij al vroegtijdig inzien dat ze geen kans krijgen in het 1e of met een hongerloontje worden afgescheept, terwijl de koop-spelers mooie bedragen opstrijken. Dit lijkt op een doodlopende weg. Daar kunnen ze bij Be Quick’28 over mee praten.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een rampseizoen bij de Blauw Witten tot nu toe. Aan de andere kant, een week niet verliezen is ook wel eens leuk.

  CSV Apeldoorn-SVI Zwolle op zaterdag 6 november is afgelast in verband met coronabesmettingen bij SVI.


  ⚠️ Meld

 3. Gewoon reglementair 3 – 0 laten verliezen. Moet je eens kijken hoe snel ze allemaal gevaccineerd zijn en zich aan de richtlijnen houden.


  ⚠️ Meld

 4. verwacht van svi ook geen wedstrijd verslag deze week want ze zijn de slag om corona ook al aan het verliezen. blauw wit dikke shit


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.