Twee jaar cel voor fataal ongeluk Zwolle

Zwolle – Een 23-jarige man is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het veroorzaken van een fataal ongeluk. Ook mag hij vier jaar lang niet autorijden. De man had geen rijbewijs en knalde op de Rembrandtlaan in Zwolle tegen een boom. Daarbij kwam een passagier om en raakte een andere zwaargewond.

De man reed volgens de rechtbank veel te hard en had bovendien gedronken. Op de bewuste plek was 50 kilometer per uur toegestaan. De zwaargewonde passagier heeft verklaard dat de man tijdens de roekeloze rit snelheden tot 180 kilometer per uur haalde.

De verdachte zegt zich niets te kunnen herinneren van het ongeluk. Hoewel het vonnis van de rechtbank gelijk is aan de eis van het Openbaar Ministerie, zei de rechter dat er verzachtende omstandigheden zijn geweest. Zo heeft het lang geduurd voordat de zaak voor de rechter kwam en heeft de man zelf ook psychische en lichamelijke klachten overgehouden aan de fatale rit.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De passagiers hoefden niet in te stappen, in dit geval wisten deze heel goed dat de bestuurder te veel op had. Vindt ik heel wat anders dan dat een onschuldige voorbijganger omver gereden wordt.


  ⚠️ Meld

 2. zou je moeten doen in Amerika. Zit je gelijk 10 jaar vast.

  En door deze idioot mogen we sindsdien ook niet harder dan 30 op de rembrandtlaan.


  ⚠️ Meld

 3. .
  je kunt beter iemand dood rijden dan een fiets pikken.
  voor een dodelijk ongeval 2 jaa r pfffffffffff.
  voor een fiets pikken 6 jaar bijvoorbeeld.  ⚠️ Meld

Reageer