Botterweg - Foto: Wouter Steenbergen
Botterweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wind, opklaringen en stapelwolken

Zwolle – Maandag is het winderig in Zwolle en een stuk frisser dan in de voorgaande dagen. De temperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 9 graden en in de middag uiteindelijk 12 graden. Er staat een stevig zuidwestenwind. Herfstkracht 4, in de loop van de middag afnemend.

Zondagavond trok een koufront over de stad met achterlating van een flinke bak regen. Maandag zijn we aan de achterkant van het front terechtgekomen. Er is een afwisseling van opklaringen en stapelwolken. De zon is dus van de partij. Aan de Hollandse kust worden buien verwacht, maar die bereiken Zwolle een groot deel van de dag niet. In de loop van de middag en begin van de avond is er wel kans op een licht buitje. In de avond verdwijnt de buiigheid en houdt de wind ook zijn gemak.

In de nacht naar dinsdag is de wind zwak uit zuidelijke richtingen. Er zijn opklaringen en wolken, waaronder het behoorlijk afkoelt. Een minimum van ongeveer 6 graden dinsdagochtend.

Dinsdag staat er windkracht 3 uit zuidelijke richtingen, het is duidelijk minder winderig dan maandag. Er is een afwisseling van zon en wolken, waar ‘s middags buitjes tussen kunnen zitten. Grote activiteit wordt niet berekend. De eerste helft van de dag is het droog. De maximumtemperatuur is 11 graden.

Dat is het temperatuurniveau dat we ook de rest van de werkweek mogen verwachten. Fris vergeleken met afgelopen week, maar wel gemiddeld voor begin november. Op de oceaan zijn veel storingen onderweg, maar door hogedruk in het zuidwesten en zuiden trekken ze in verzwakte vorm over onze omgeving. Zwolle krijgt daardoor licht wisselvallig weer.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Veel wateroverlast in de regio door de heftige regenval van gisteravond. De buien worden elk jaar heftiger. Sterkte die schade hebben.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.