Corné Tamarinoff stopt na 15 jaar met defilé

De presentatie van het defilé van de Sassendonkse Optocht is zo’n 15 jaar lang verzorgd geweest door Corné Tamarinoff (vorst Eileuvers). Helaas was het afgelopen februari de laatste keer dat Corné de optocht heeft voorbij gepraat. Corné heeft dit altijd met veel plezier gedaan in bijzijn van de Stadsprins en de Burgemeester op het Gasthuisplein, maar na 15 jaar is het tijd om de vaandel over te dragen aan een ander.

Het defilé wil zeggen dat de deelnemers zich presenteren voor de Stadsprins en de Burgemeester op het Gasthuisplein. Zij tonen hun act welke ze de gehele optocht al aan het publiek hebben getoond. Tekst en uitleg werd dan door Corné gegeven aan het publiek. De vaandel zal Corné overdragen aan Hennie de Graaf (vorst Eileuvers).

Bron: sassendonkonline

Aanhouding na kopstoot

Op de Voorstraat is zaterdagnacht een 23-jarige man uit Hattem aangehouden, omdat hij een 23-jarige Zwollenaar een kopstoot gaf.

Het slachtoffer hield hieraan een scheve en bloedende neus over. De Hattemer is, in afwachting van zijn verhoor, ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak door ‘relationele’ sfeer

Na een melding van inbraak in een woning aan de Staatsmanlaan zijn zaterdagmorgen een 34-jarige vrouw uit Zwolle en een 40-jarige man uit Almere aangehouden.

In de auto van het tweetal werden de nodige spullen uit de woning aangetroffen. De inbraak zit in de ‘relationele’ sfeer van de bewoner van het huis, meldt de politie zondag. Naar de toedracht en de omstandigheden waaronder de inbraak plaatsvond, wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zonnetje

Eindelijk konden we deze week weer heel even genieten van het zonnetje na al die donkere dagen voor en na de Kerst. Ook deze woerd genoot er zichtbaar van en ik genoot weer van hem.

 
 
Ik hoop dat voor jullie allemaal het komende jaar de zon veelvuldig mag
schijnen en ik wens dan ook iedereen vanaf deze plek een geweldig 2007!
 

Ecodrome maakt Big Five compleet

Ecodrome Zwolle voegde sinds vorige week een levensechte sabeltandtijger toe aan de collectie in Expeditie IJstijd. Met de toevoeging van deze bekende jager heeft het themapark de ‘Big Five’ van de ijstijd compleet. Naast de sabeltandtijger zijn ook replica’s van de mammoet, wolharige neushoorn, grottenleeuw en holenbeer op ware grootte te bezichtigen.

Ecodrome Zwolle breidde haar dierencollectie uit met een kopie van een Homotherium latidens beter bekend als sabeltandtijger. Een levensgrote replica is sindskort te zien in Expeditie IJstijd, één van de indoor attracties in het Zwolse themapark. Met het toevoegen van de sabeltandtijger heeft het park de ‘Big Five’ van de IJstijd – die verder bestaat uit de mammoet, wolharige neushoorn, grottenleeuw en holenbeer – compleet.

Lees verder »

Ecodrome heeft Big Five compleet

Ecodrome Zwolle voegde vorige week een levensechte sabeltandtijger toe aan de collectie in Expeditie IJstijd. Met de toevoeging van deze bekende jager heeft het themapark de ‘Big Five’ van de ijstijd compleet. Naast de sabeltandtijger zijn ook replica’s van de mammoet, wolharige neushoorn, grottenleeuw en holenbeer op ware grootte te bezichtigen.

Ecodrome Zwolle breidt haar dierencollectie uit met een kopie van een Homotherium latidens beter bekend als sabeltandtijger. Een levensgrote replica is sindskort te zien in Expeditie IJstijd, één van de indoor attracties in het Zwolse themapark. Met het toevoegen van de sabeltandtijger heeft het park de ‘Big Five’ van de IJstijd – die verder bestaat uit de mammoet, wolharige neushoorn, grottenleeuw en holenbeer – compleet.

Lees verder »

Pas op met vuurwerk

We staan aan de vooravond van Oud en Nieuw. Dat betekent gezelligheid en vermaak, maar ook: tolerantie en rekening houden met. Het knallen van het (steeds zwaarder wordende) vuurwerk wordt niet door iedereen gewaardeerd. Maar ja, het hoort er toch wel een beetje bij. Voor degenen die het vuurwerk afsteken geldt ‘houd rekening met anderen. Houd rekening met dieren. Zorg dat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.’

Vorig jaar waren er nogal wat ongeregeldheden met de Oud en Nieuw-viering. Laten we dat achter ons laten en er dit jaar een veilige jaarwisseling van maken. U kunt daar zelf uiteraard aan meewerken. Steek alleen legaal vuurwerk af, houdt u aan de tijden dat er mag worden afgestoken en doe dit volgens de regels. U mag vuurwerk afsteken op 31 december van 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Ondervindt u overlast van vuurwerk, bel ons dan (0900-8844). Weet u dat er in schuurtjes, kelders of garages illegaal vuurwerk ligt opgeslagen??? Meld het aan ons, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (anoniem). De politie zal extra surveilleren en reageren op meldingen over overlast.

Politie IJsselland

CCO moet Oranjeconcert schrappen

Het is al een flink aantal jaren traditie dat op de verjaardag van onze Koningin op 31 januari, door de Stichting Centrale Commissie Oranje Zwolle (CCO) een Oranjeconcert wordt georganiseerd. Aan deze traditie komt in 2007 een eind. Het Oranjeconcert wordt geschrapt uit het programma van de CCO.

De reden van het moeten schrappen van het concert is het directe gevolg van het teruglopen van de bezoekersaantallen en van het gevoerde subsidiebeleid van de gemeente Zwolle.

Oud en nieuw feesten in Zwolle

Tijdens de jaarwisseling worden er in Zwolle talloze feesten georganiseerd. Zo kan men in de Broerenkerk dansend het oude jaar uit, maar ook in de Proosdij wordt een groot feest georganiseerd. Verder kan men in de vele café’s in de Zwolse binnenstad terecht voor diverse feestjes.

 

DJ Ozonic gaat weer in actie bij de Eureka. Foto ingezonden.

Ook in de Eureka kan men een groot feest verwachten. Op weg naar 2007 gaat men in Eureka op drie verdiepingen flink uitpakken met een spectaculaire en tijdsloze nacht. Waarin heel veel live muziek, dj’s en andere verrassingen. Op dit feest zijn vele bands en dj’s aanwezig, Tsunami alias Chiko & Paradwaas, Fonki Ed en d’Olde Grieze, Ozonic en het duo Brainstorm & Blowtorch zijn slechts een greep uit de line-up van dit feest. Kaarten voor dit feest kosten 17.50 en zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen in Eureka, een jaarlidmaatschap van de vereniging is verplicht. Deze kost 9 euro.

Tsunami kan men bewonderen in de Eureka. Foto ingezonden.

DeltaWonen bouwt ’tonwoning’

De Zwolse corporatie DeltaWonen heeft in samenwerking met bouwbedrijf BAM de tonwoning ontwikkeld. De tonwoning is een rijtjeshuis met twee verdiepingen en een schuine kap, te koop voor 100.000 euro. De woningen worden op korte termijn gebouwd in Zwolle, Kampen en Oldebroek. Ze hebben een voor- en achtertuin, een zolder en twee zeer ruime slaapkamers. De totale woonoppervlakte is 104 vierkante meter. De woning is bedoeld voor starters en doorstromers op de woningmarkt.

Een goede, ruime en betaalbare woning is een wens van een grote groep starters en door-stromers op de woningmarkt. Voor deze steeds groter wordende groep mensen is dit onbereik-baar geworden omdat de prijzen van woningen vele malen harder zijn gestegen dan de inkomens.