Mooiste Tuigpaardavond van het jaar

Woensdagavond  vond tijdens de eerste dag van het hengstenevenement Zwolle International traditiegetrouw de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar plaats. Hackneys, tuigpaarden en gitzwarte friezen aan de hand, aan de lange lijnen en voor de wagen betraden de piste in de IJsselhallen in Zwolle.

Hoogtepunten in het programma waren de strijd om de Zilveren Klomp, een presentatie van Jong KWPN en een spectaculaire mendemonstratie van vierspanrijder Edwin van der Graaf. Nieuw onderdeel dit jaar was de Verkiezing van de Mooiste Klomp. Bezoekers van de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar krijgen elk jaar 50% kassakorting als zij houten klompen dragen. Het publiek dat met de meest originele en opvallende klompen de IJsselhallen betrad maakte kans op een prijs.

Bij ‘Lees verder’ meer foto’s !

Lees verder »

Provincie wil N 340 Zwolle-Ommen anders inrichten

De provincie Overijssel organiseert in maart vier inloopdagen voor bewoners en bedrijven in de omgeving van de N 340, de weg van Zwolle naar Ommen. Deze inloopdagen worden georganiseerd in het kader van een intensieve Verkenning rondom de N 340 die begin van dit jaar van start is gegaan. In de eerste helft van 2007 wil de provincie alle wensen en ideeën van de omgeving in kaart brengen. Naar verwachting wordt de Verkenning deze zomer afgerond, gevolgd door een milieu-effectbeoordeling van de geselecteerde alternatieve oplossingen voor de toekomstige inrichting van de N 340.

Tijdens de inloopdagen die volgende week van start gaan, wil de provincie alle betrokkenen in de gelegenheid stellen om vragen te stellen over de ontwikkelingen rondom de N 340. Op basis van eerdere studies en wensen vanuit de omgeving heeft de provincie alvast een aantal alternatieve tracés op kaart gezet. Iedereen die dat wil kan daarop reageren en aangeven wat de voordelen en nadelen hiervan zijn.

Lees verder »

Start bouw Stadioncomplex in Zwolle een feit

Woensdagmorgen 09.30 uur werd achter de Berkumtribune van het Oosterenkstadion van FC Zwolle de eerste paal voor het nieuwe Stadioncomplex geslagen.

Onder de aanwezigen was de voorzitter van FC Zwolle Ronald van Vliet. Op vrijdag 9 maart vindt er een eerste bouwhandeling plaats, dat feestelijk met de supporters gevierd zal worden.


Er werd eerst een verkeerde paal gekozen…De trotse voorzitter…

Nieuwe Rabobank IJsseldelta

Op 1 april 2007 fuseren de Rabobank Zwolle-Hattem en Rabobank IJsselmond tot Rabobank IJsseldelta. De voorbereiding en de uitvoering van de fusie vormden voor algemeen directeur Gertjan de Blij van Rabobank Zwolle-Hattem de finale van zijn Rabobank-carrière. Na bijna 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank Zwolle-Hattem neemt de heer De Blij afscheid.

Ook Ben Poelman, directeur Particulieren, heeft besloten dat de voorgenomen fusie een mooi moment is om na een succesvolle carrière van bijna 40 jaar zijn loopbaan bij de Rabobank Zwolle-Hattem te beëindigen.

Controle sluipverkeer

Woensdagochtend zijn in de vroege ochtenduren vijf bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de gesloten verklaring negeerden aan de Kanaalweg.

Op deze weg geldt namelijk een gesloten verklaring voor motorvoertuigen (uitgezonderd aanwonenden), echter veel automobilisten gebruiken deze weg als sluiproute. Naar aanleiding van klachten is besloten om op deze locatie regelmatig te controleren op “sluipverkeer”. Afgelopen vrijdagochtend werden ook al 15 automobilisten bekeurd.

Auto in brand gestoken

Op woensdagochtend rond 01.00 uur is een auto aan de Veerallee in Zwolle in vlammen opgegaan.

Toen de brandweer arriveerde om de brand te blussen bleek de auto al grotendeels uitgebrand. De auto is in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Twee minderjarige winkeldievegges aangehouden

Bij een winkel aan de Diezerstraat in Zwolle zijn twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Lelystad en Emmeloord aangehouden. De meisjes probeerden in deze winkel kleding weg te nemen zonder ervoor te betalen.

Bij hun aanhouding bleek dat het tweetal al een ‘strooptocht’ door het winkelcentrum van Zwolle achter de rug hadden. In totaal hebben zij bij zeven winkels ‘gratis’ gewinkeld. De betreffende winkels hebben aangifte gedaan van winkeldiefstal. De twee winkeldievegges zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn in kennisgesteld. Het tweetal zal worden overgedragen aan bureau Halt.

Integratieraad zoekt nieuwe leden

De Integratieraad in de gemeente Zwolle is op zoek naar nieuwe leden. Wegens vertrek kent de Integratieraad op dit moment vier vacatures. Het lidmaatschap van de Integratieraad staat open voor zowel allochtone als autochtone inwoners van Zwolle.

De Integratieraad adviseert het college van B&W over aangelegenheden op het terrein van inburgering- en integratiebeleid. De Integratieraad vergadert maandelijks. Van de kandidaten wordt gevraagd, dat zij op bestuurlijk niveau een bijdrage kunnen leveren aan de adviesfunctie van de Integratieraad. Belangstellenden worden uitgenodigd te reageren vóór 27 maart.

Lees verder »

Serviceclub vraagt tweedehands artikelen

Zaterdag 24 maart staat Ladies’ Circle Zwolle op de Snuffelmarkt in de IJsselhallen. Ze zullen daar goede tweedehands spullen gaan verkopen voor diverse goede doelen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

De vrouwen van deze serviceclub uit Zwolle zijn op zoek naar mooie en complete tweedehands huisraad, kleding, kinderkleding en speelgoed voor de markt. De opbrengst zal volledig ten goede komen van de serviceprojecten waarvoor Ladies’ Circle zich inzet. De projecten zijn onder andere Pink Ribbon, Zwolse Poort, Ronald Mc Donaldhuis, Mappa Mundo te Wezep en het Kumu Hospital in Uganda.

Lees verder »

Minimale opkomst bij congres Lijst Willem Lucht

Dinsdagavond presenteerde de lokale politieke partij Lijst Willem Lucht voor een handjevol geïnteresseerden in Zwolle haar nieuwe partijprogramma op het tweede partijcongres in wijkcentrum Weijenbelt.

Bij het partijcongres was het tv-programma ‘Man bijt hond’ ook aanwezig voor opnames. Willem Lucht was het afgelopen jaar de politiek verslaggever bij het populaire programma van de NCRV. Lucht zei de vorige maand, dat er voor de komende raadsverkiezingen meer stemmen behaald moeten worden dan de 323 stemmen in 2006. “Anders wordt LWL geroyeerd om als partij mee te doen aan volgende verkiezingen en dat mag geen werkelijkheid worden”, zei Willem Lucht. Gekeken naar de opkomst deze avond moet Willem Lucht met zijn partijgenoten flink aan de bak om voldoende stemmen te halen voor een zetel bij de raadsverkiezingen in 2010.


Foto’s: Wouter Steenbergen

Yildirim krijgt taalles aangeboden

Nieuw Rechts Overijssel heeft in de verkiezingscampagne lijsttrekker Yildirim van de SP een cursus Nederlands aangeboden. Volgens Nieuw Rechts spreekt Yildirim slecht Nederlands en moet hij als politicus nieuwkomers het goede voorbeeld geven. Yildirim wil niet op het aanbod reageren. Hij vindt dat Nieuw Rechts zo alleen maar op een slimme manier aandacht krijgt. Het is voor het eerst dat in de verkiezingen in Overijssel op deze manier campagne wordt gevoerd.

Bron: RTV Oost

Eerste paal nieuw Stadioncomplex FC Zwolle

Woendagmorgen a.s. zal bij Stadion Oosterenk aan de Ceintuurbaan in Zwolle de eerste paal voor het nieuwe stadioncomplex geslagen worden.


Rechts op de foto, achter de huidige Berkumtribune wordt woensdag begonnen met de bouw van het nieuwe FC Zwolle stadion

Met het slaan van de eerste paal wordt de start gegeven van de heiwerkzaamheden voor het nieuwe Stadioncomplex van FC Zwolle.


De huidige accommodatie zal 20 April tegen de vlakte gaan