Palmpasenoptochten in Zwolle

Met Pasen weer voor de deur werden er in Zwolle vandaag weer diverse palmpasenoptochten gehouden.

Ook dit jaar heeft de Wijkgemeenschap Aalanden een Palmpasenoptocht georganiseerd voor alle kinderen uit de wijk tot en met groep 6 van de basisschool. Onder begeleiding van Showkorps Amicitia uit Boerhaar en Showband Jubal trok de optocht de wijk door.

Er was een flinke deelname van kinderen met versierde stokken, veelal begeleid door de ouders. Het weer werkte ook goed mee, al met al een vrolijke aanblik.

Maar ook een Palmpasenoptocht in Assendorp

En in de Veerallee ( Foto’s Peter Maat) wezenlozespoorbloazers

 

Project ‘De groene oase’ winnaar ‘Nacht van de Architectuur’

De meningen van de vakjury lagen dit jaar ver uit elkaar maar uiteindelijk is het project  ‘De Groene oase’ toch de grote winnaar geworden van ‘De Nacht van de Architectuur’ in Zwolle. Het project van  Feekes & Colijn architecten wist zowel de prijs van de vakjury als de publieksjury binnen te halen. Hiermee mag ‘De Groene Oase’ in Stadshagen zich het mooiste project in Zwolle noemen. 


De trotse winnaar met de prijs op de voorgrond

De voorzitter van de vakjury Hans Mulder was duidelijk: ‘De Groene Oase is een project van een grote intrinsieke schoonheid. Architectuur die verder kijkt en reikt. Een project dat als een oase ligt temidden van een bakstenen en betonnen woesternij het beeld van Zwolse stadsuitbreiding tot voor kort domineerde’.  ( Stadshagen )

 
Met Lois Lane

Kosten nog moeite werden gespaard vrijdagavond in de Broerenkerk tijdens De Nacht van de Architectuur. Met twee volle tribunes, een diner vooraf, een prachtige lichtshow en met een optreden van Lois Lane werd deze avond stijlvol aangekleed.


Veel show deze avond


De goudvissen in de te kleine kommetjes op de tafels werden door de meeste gasten niet erg gewaardeerd

Klik hier om de videoregistratie van De Stentor te zien

 

Lees verder »

Kunstproject Jenapleinschool levert 3000 euro op

Het kunstproject van de Jenapleinschool heeft een bedrag opgeleverd van bijna 3000 euro. Dat is de opbrengst van de kaartverkoop voor het Jenapleinmuseum, de kunstveiling en vrijwillige bijdragen van ouders. Dit geld is ingezameld voor de partnerschool in Zvornik in Bosnië.

Donderdag heeft de school het kunstproject afgesloten, waarbij de gehele school, van kleuterklassen tot bovenbouw betrokken was. De school werd omgevormd tot een museum waarin de kinderen alle kunstwerken die ze tijdens het project hebben gemaakt, hebben tentoongesteld. Ouders en andere belangstellenden konden voor € 1,50 naar binnen. Het slotstuk was de veiling in wijkcentrum De Enk. Hier gingen grote kunstwerken onder de hamer. Elk van de acht groepen van de school heeft zo’n kunstwerk gemaakt samen met een Zwolse kunstenaar. De veiling leverde meer dan 2200 euro op.

Lees verder »

DJ Dee wint laatste finaleplaats DJ-Contest

In de Bommel vond afgelopen donderdag de laatste voorronde van de Zwolse DJ-Contest plaats. Na een zeer spannende strijd won DJ Dee van de Joffer de laatste felbegeerde finaleplaats.

Donderdag 5 april is de grote finale van de Zwolse DJ-Contest 2007 in de Proosdij. DJ Raymond, Martijn, Roy El-Kei, Wayne William, Jeff Jive en DJ Dee strijden die avond om de titel van beste Zwolse DJ. De Proosdij gaat donderdag al om 21.00 uur open en de toegang is natuurlijk gratis.

‘Terug naar de Gouden Eeuw’ van Zwolle

Op 10 april vindt in Zwolle het eerste studiearrangement ‘Terug naar de Gouden Eeuw’ plaats. Met dit nieuwe studiearrangement laat de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal de Gouden Eeuw van Zwolle stukje bij beetje tot leven komen. Uniek aan het studiearrangement is de combinatie van theoretische kennis, die wordt opgedaan tijdens het college, en het daadwerkelijk ontdekken van de stad doormiddel van een stadswandeling. Kortom, een compleet verzorgt dagarrangement voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuurhistorie en Zwolle echt wil leren kennen. 

Terug in de schoolbanken en in het archief van het Historisch Centrum Overijssel leert men tijdens het Studiearrangement alles over de vrije keizerlijke Hanzestad Zwolle, ten tijden van de Hanze. Na een lunch bij Grand Café Public wordt gestart met een stadswandeling onder leiding van een gids en ervaart men dat veel van het rijke verleden van Zwolle nog bewaard is gebleven. Als afsluiting van de dag wordt een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Zwolle.

Lees verder »

FC Zwolle verliest in Roosendaal

FC Zwolle heeft vrijdagavond in Roosendaal bij RBC verloren met 3-0. Al na een kwartier stond Zwolle op een 2-0 achterstand.

Door twee fouten in de verdediging verloren de Zwollenaren de wedstrijd. Coach Everse vond, dat zijn spelers niet datgene hadden gebracht waar ze normaliter toe in staat moeten zijn. Akerboom liep tegen een gele kaart aan. Soares werd met een knieblessure per brancard afgevoerd. FC Zwolle staat in de zesde periode nu op positie vier, na kampioen De Graafschap, FC Den Bosch en Fortuna Sittard.

Lees verder »

I Meet U: nieuw feest in Zwolle

Op zaterdag 18 mei vindt er in de Proosdij de eerste editie van ‘I Meet U’ (IMU) plaats. IMU is een feest speciaal voor Christelijke jongeren waarin ze op plezierige wijze kunnen feesten en andere feestgangers ontmoeten.

In de prachtige kerk de Proosdij zal de internationaal bekende band ” Make Up Youre Mind” een spetterende show weggeven en DJ Guillaime zal de avond afsluiten. In het voorprogramma staat DJ Nando Kok. Het verschil tussen de IMU Party en de andere populaire feesten is dat er bij de muziek keuze en het beleid rekening gehouden wordt met de Christelijke normen en waarden. Dit resulteert in een zeer gezellige sfeer waar christelijke, maar ook niet-christelijke jongeren een topavond zullen hebben.

Lees verder »

Lichaam overleden man in tent Spoolderbos

In het Spoolderbos werd op vrijdagmiddag 30 maart omstreeks
15:30 uur in een tent  het lichaam van een overleden man gevonden. Het
betrof een 37-jarige man uit Zwolle.

De spoorwegpolitie was op de plek gaan kijken naar aanleiding van een melding van een machinist die aldaar een tent in het bos had zien staan. De man is een natuurlijke dood gestorven.

FC Zwolle verder in strijd om de 6e periode

Vrijdagavond 20:00 speelt FC Zwolle een uitwedstrijd in Roosendaal. Tegen RBC zal FC Zwolle opnieuw een finale spelen in strijd om de 6e periode. Afgelopen week werd bekend dat RBC trainer Robert Maaskant op non-actief is gezet wegens de tegenvallende prestaties van zijn team. Voor FC Zwolle vanavond misschien de kans om te profiteren van de malaise bij de club uit Roosendaal.

Zwolle verwelkomt 115.000e inwoner

Zwolle heeft met de geboorte van Lucas Hoen de magische grens van 115.000 inwoners bereikt. Burgemeester Henk Jan Meijer is vandaag met zijn vrouw op kraamvisite geweest. Naast Zwolse slabbetjes en een boek met kinderliedjes heeft de burgemeester namens de gemeente de ouders een geboorteboom in het Vegtlusterbos aangeboden. De boom zal in november geplant worden.

 
Foto: Marco Slot

Zwolle is de afgelopen tien jaar met 12781 inwoners gegroeid: van 101.899 op 1-1-1997 tot 114.680 per 1-1-2007. In 2001 groeide de bevolking het hardst met ruim 1200 inwoners en in 1997 het langzaamst met zo´n 730 inwoners. In 2011 wordt de 120.000e inwoner verwacht.

Brochure over de WMO voor GGZ-cliënten

Wethouder zorg in Zwolle, Erik Dannenberg, heeft vrijdag kennis gemaakt met een vertegenwoordiging van cliënten, familieleden en medewerkers uit de Geestelijke Gezondheidszorg. De meesten van hen zijn lid van de regionale initiatiefgroep IJssel/Vecht van het Programma Lokale Versterking. De wethouder ontving het eerste exemplaar van de brochure “Samen staan we sterker” uit handen van Jan Kruizinga, medewerker en ex-client.

Het Programma Lokale Versterking is een project van het Landelijk Platform GGZ met als doel de participatie van GGZ-cliënten in de maatschappij te verbeteren, vooral met het oog op de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De WMO is een nieuwe wet waarin een aantal zorgtaken voortaan door de gemeenten worden geregeld. In de wet is ook geregeld dat burgers moeten kunnen participeren, dat wil zeggen medezeggenschap hebben over hoe die zorg wordt georganiseerd.

Lees verder »

Zwols Restaurant introduceert uniek concept

Restaurant-W introduceert ‘All Day Dining’. Bij dit modern gerestylde Zwolse restaurant kan men nu op élk moment van de dag genieten van toegankelijke gerechten en klassiekers.

Deze week wordt bovendien de nieuwe kaart gepresenteerd. Speciale gerechten zoals ‘Entrecote W’  en Gegrilde tarbot met peterseliejus staan hierop, maar ook heerlijke lichte gerechten als de ‘W-Clubsandwich’, de Salade Niçoise en Pasta met gebakken Black Tiger garnalen. Vanaf de eerste zonnestralen serveert Restaurant-W vanzelfsprekend al haar heerlijkheden, vanaf het ontbijt tot laat in de avond, ook op het terras. Restaurant-W is gevestigd in Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Stationsweg 7, 8011 CZ  Zwolle.