Vuuwerk sluit Koninginnedag 2007 in Zwolle af

Een grandioos vuurwerk was het slot van een zomerse- en druk bezochte Koninginnedag in Zwolle.

Talloze mensen waren naar Park Wezenlanden gekomen om een half uur onafgebroken naar fraai vuurwerk te kijken. Koninginnedag 2007 in Zwolle werd mede door het zomerse weer een groot succes.

Sander maakte een filmpje voor Weblog Zwolle:

https://youtu.be/Id5tpiGo6rY


Zondagmiddag waren de vuurwerk specialisten al druk bezig met de opbouw

Straatparade tijdens Koninginnedag

Tijdens Koninginnedag vond er een Straatparade plaats door en op verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Aan deze parade werkten een drietal nationaal bekende en gerenommeerde showkorpsen mee.

Het Zwolse aandeel werd verzorgd door de Show- en Marchingband Jubal. Om 16.00 uur werd de parade afgesloten met een kleine taptoe op het Ter Pelkwijkpark, waar de korpsen zich in een show aan het publiek presenteerden. Naar deze mini taptoe kwamen vele honderden mensen kijken.

Publiek geniet massaal van Koninginnedag in Zwolle

Koninginnedag in Zwolle werd maandag 30 april 2007 zeer goed bezocht. De weersomstandigheden waren perfect om de stad in te trekken en te genieten van tal van activiteiten die er aangeboden werden. Bij het stadhuis hees burgemeester Meijer de nationale vlag deze morgen. In verschillende wijken vonden op dat moment diverse optochten plaats.


Zwolle genoot massaal van Koninginnedag en het mooie weer

In de binnenstad was er natuurlijk de traditionele kleedjesmarkt. De Melkmarkt was het domein van de scoutinggroepen van Zwolle. Bij de Broerenkerk traden leden van circus Pavarini op. Ook de Van Renselaar Fotopuzzelrit trok voldoende deelnemers. Met een deelnemersaantal van 43 zat de organisatie op een zelfde niveau van de afgelopen jaren. De rest van deze fraaie dag is er nog genoeg te beleven in Zwolle, waaronder diverse optredens op de verschillende podia, Bob de Bouwer op het Grote Kerkplein voor de kinderen en natuurlijk het vuurwerk later op de avond.

Meer foto’s bij ‘Lees verder’

 

Lees verder »

Steekpartij na ruzie aan Luttekestraat

Een 23-jarige inwoner van Lobith is zondagavond 29 april rond 22.30 uur op de Luttekestraat gestoken door twee onbekende mannen. De man stak de Luttekestraat over richting de Kamperstraat toen hij door het onbekende tweetal op fietsen, links en rechts, werd gepasseerd. Hierbij werd hij door beide mannen gestoken in zijn been en arm. Hierop fietsen de twee er waarschijnlijk vandoor richting de Peperbus.

Aanleiding voor de steekpartij is vermoedelijk een conflict dat het slachtoffer de avond ervoor had met een van zijn belagers. Het signalement van deze man luidt: blanke man van rond de 21 jaar, ca 1.75 m lang en een tenger postuur. De man had donkerblond, kort, stekelig haar. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Man steekt vrouw met mes

Op de Scarlattistraat is zondagavond rond 19.30 uur een 39-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man had even ervoor op de Twistvlietweg een 28-jarige inwoonster van Zwolle gestoken met een mes. De man werd ingesloten op het bureau. Wat de aanleiding voor het steken van de vrouw is geweest, is nog onduidelijk. De vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen.

De politie is op zoek naar mensen die zich voor of tijdens het genoemde tijdstip  in de omgeving van de Klooienberglaan/Bachlaan/Twistvlietweg bevonden. Zij worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Opening Outletstore Mc Deal in Zwolle

Outletstore Mc Deal opent dinsdagmorgen 1 mei om 10.00 uur een winkel in de Aa-landen. In het pand aan de Beulakerwiede, waar voorheen een Basismarkt te vinden was, komt een koopjesmarkt waar merkproducten verkocht worden voor een zo laag mogelijke prijs.

Naast kleding wordt er in de winkel ook beddegoed, speelgoed, kinderkleding en beddengoed verkocht. Het betreft  restpartijen die scherp geprijst aangeboden gaan worden. De nieuwe zaak zal tot het einde van het jaar geopend blijven. Daarna wordt bekeken of de ‘pilot’ een vervolg in Zwolle krijgt of bijvoorbeeld nieuwe zaken gaat openen in Overijssel.

Optocht Aa-landen

Zoals ieder jaar had ook dit jaar de Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen een optocht georganiseerd voor kinderen met versierde fietsen. Om iets voor 10 uur vanmorgen vertrok een bonte stoet richting de Rivierenhof waar de vlag werd gehesen onder het zingen van het Wilhelmus. E.e.a. werd begeleid door Drumfanfare St. Caecilia uit Raalte.

 

Lees verder »

Drukke Koninginnenacht in Zwolle

Ook dit jaar is de Koninginnenacht in Zwolle weer zeer goed bezocht. Enkele duizenden bezoekers trokken de Zwolse binnenstad in om daar de Koninginnenacht in de vele cafés en pleinen te gaan vieren.

Q-Night op het Rode Torenplein was dit jaar in Zwolle een nieuwkomer. Een dancefeest waar vele honderden bezoekers op af kwamen. DJ Cuzco was zondagavond één van de DJ’s en zorgde weer zoals gebruikelijk voor een meer dan prima dansbare set.


Q-Night met o.a DJ Cuzco

Op het podium van het Gasthuisplein stond tijdens Koninginnenacht de Nederlandse topper Manuela Kemp met een optreden op het programma. Ook hier waren weer vele bezoekers op af gekomen.

 
Manuela Kamp op het podium van het Gasthuisplein

Echt druk was het dit jaar weer in en bij de grote feesttent op het Grote Kerkplein, na de diversen optredens bleven vele bezoekers nog lang feest vieren bij de Zwolse horeca gelegenheden.


De feesttent op het Grote Kerkplein weer bijzonder druk

Man beroofd van portemonnee

Een 28-jarige inwoner van Hilversum is zaterdag 28 april rond 05.30 uur van zijn portemonnee beroofd in de Ossenmarktsteeg. De man liep vanuit de Ossenmarkt de steeg in, terwijl vanaf de Luttekestraat een onbekende man kwam aangelopen.

De onbekende man sprak hem, eerst vriendelijk, aan maar haalde vervolgens de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer. Toen deze hier iets van zei, werd de onbekende man zeer bedreigend. De onbekende man is begin dertig, ca. 1.85 m lang en heeft een getinte huidskleur. Hij had kort, zwart haar en een mager postuur. Getuigen worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Barry Veneman vierde bij WK Supersport

Barry Veneman uit Zwolle is vierde geworden bij het wereldkampioenschap supersport op het TT-circuit in Assen.

Vrijdag reed de 30-jarige Zwollenaar goed maar zaterdag wist hij zich tijdens de laatste kwalificatieronde niet bij de toptien te plaatsen. Veneman zette toen een dertiende tijd neer. Zondagmiddag streed hij in de top zes en eindigde door de val van Australier Parkes als vierde. De Turk Sofuoglu won de supersportrace.

Bron: RTV Oost

Oriëntaals Dansfeest

Zondagmiddag vond in het gebouw van Diffelen Dance Masters aan de Jufferenwal een Oriëntaals Dansfeest plaats. Van beginnende tot gevorderde dansers passeerden in de goed bezette zaal de dansvloer. Eén van de hoogtepunten was de mannelijke buikdanser Farouq.

Dit dansfeest beleefde haar vijfde editie. 5 jaar op rij, lustrum. Dat was reden voor een spetterend feest! Docenten en hun leerlingen uit verschillende steden als Zwolle, Leeuwarden en Groningen waren op het feest present. Corrie van den Heuvel uit Oss verkocht o.a. sieraden, accessoires en kostuums. Susan Geerlings van Baboe nail and footcare verzorgde voetmassages en het lakken van teennagels rond de dansvloer.

 


Buikdanser Farouq

Bij ‘Lees verder’ meer foto’s…

Lees verder »

Vrouw belaagd door onbekende man

Een 24-jarige inwoonster van Zwolle is zaterdagavond 28 april rond 18.10 uur belaagd door een nog onbekende man op de Händellaan. De vrouw liep richting het Bachplein toen ze de onbekende man tegemoet liep. Nadat deze haar gepasseerd was, greep hij de vrouw van achteren bij haar schouder. Hierbij liep de vrouw verwondingen aan haar schouder op. Als de vrouw richting een verderop lopende man om hulp roept, gaat de onbekende man er vandoor.

Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur tussen de 30 en 40 jaar. De man is rond de 1.80 m lang en heeft kort, donker haar. Hij droeg een wit t-shirt en vermoedelijk een spijkerbroek. De man maakte een onverzorgde indruk. De politie roept getuigen en mensen die zich tussen 18.00 en 18.30 uur op de genoemde locatie bevonden op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.