Motoren razen weer huiswaarts

De Dutch TT Assen zit er weer op. De Italiaan Valention Rossi (The Doctor) heeft op imponerende wijze de MotoGP gewonnen door drie ronden voor de finish al de beslissing neer te zetten.

Na afloop trokken de vele tien duizenden bezoekers weer veelal met hun motoren huiswaarts. Op de A-28 was de verleiding voor een aantal motorrijders niet te weerstaan om voor het publiek langs de snelweg even een showtje te geven. Weblog Zwolle fotograaf Rob Jager maakte vandaag met gevaar voor eigen leven de volgende foto’s voor ons.

Sport, entertainment én competitie tijdens de Kick-off battle

Sport, entertainment én competitie. Met deze drie kenmerken is de Abbott Dance Battle uniek in Nederland. Een danscompetitie die tijdens de eredivisiewedstrijden van Landstede Basketbal & Landstede Volleybal plaats vindt. De deelnemende teams, waarvan drie teams uit Ommen gaven een eigen interpretatie aan streetdance, hip hop, breakdance en showdans.

Zaterdagmiddag streden de teams tijdens de Kick-off battle in de Stilohal om te komen tot twee poules voor de Abbott Dance Battle 2007-2008.


Winnende team van de Kick-off battle  Malu Dance Compagny uit Assen


Winnaar van de freestyle Dance Sensation uit Coevorden

 

Lees verder »

Roep naar meer punkfeesten in Zwolle

Een feesttentje, een mix van een kleine 40 punkers in de leeftijdscategorie van 3 tot 50 jaar, harde punkmuziek, en dit alles gecombineerd in een zeer gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Zo valt het voor de tweede maal gehouden hardcore/punk festival in Zwolle te omschrijven. Park De wezenlanden was voor de tweede achtereen volgende jaar het toneel voor een hardcore/punk festivalletje, de roep naar meer hardcore/punk feesten in Zwolle is groot, volgens de organisatie van het zaterdagmiddag gehouden feest hebben jongeren en ouderen in deze scene meer behoefte om legaal hun feesten te kunnen houden in de provincie hoofdstad.

Geheel legaal was het zaterdagmiddag in ieder geval wel, het festival werd geheel in de punktraditie op de D.I.Y. (Do It Yourself) manier georganiseerd. Dit houdt in dat alles zelf geregeld wordt en er geen afhankelijkheid is van overheids subsidies, medewerkers zijn allemaal vrijwillig. Naast muziek was er ook een politiek tintje aan het festival gekoppeld. Er waren informatie stands van onder meer AFA, KraakSpreekUur Zwolle en Anti Dierproeven Coalitie.

Tijdens het festival werden er aan de bezoekers flyers uitgedeeld waarin keurig stond omschreven dat men vriendelijk werd verzocht eigen rommel op te ruimen, gebruik te maken van de toiletten, en eventuele nazi’s geweldloos de uitgang te wijzen. 

Leerlingen Thomas a Kempis, locatie Zuid nemen afscheid

Met het traditionele eindgala hebben de leerlingen uit het tweede leerjaar van het Thomas a Kempis college, locatie zuid het schooljaar afgesloten. Wervelende optredens waren er van zowel leerlingen als collega’s. Ouders en overige familieleden konden genieten van een afwisselend programma met dans en muziek. De ouders hadden zelf ook een actieve rol, in een quiz over het jaar 1993 werd hun geheugen behoorlijk op de proef gesteld. De meeste leerlingen uit het tweede jaar zijn geboren in ’93, vandaar dat dit jaar centraal stond tijdens quiz.

De spannende strijd tussen de mannen en de vrouwen werd uiteindelijk gewonnen door de dames. De tweede klassers van locatie Zuid van het Thomas a Kempis college maken na de vakantie de overstap naar een ander gebouw. De Gymnasium, Atheneum en HAVO leerlingen gaan starten in leerjaar drie op locatie centrum aan de Schuurmanstraat. De VMBO leerlingen gaan in het derde jaar verder op TalentStad waar ze hun weg vervolgen richting hun diploma. Locatie Zuid van het Thomas a Kempis college staat al jaren bekend als een prettige en relatief kleine locatie voor voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen er terecht voor leerjaar 1 en 2 voor Gymnasium, Atheneum, HAVO en VMBO. Ook wordt er leerwegondersteunend onderwijs aangeboden.

Hardcore/punk festival in Park De Wezenlanden

Vandaag vindt er bij de skatebaan in het Wezenlandenpark voor de tweede maal een hardcore/punk festival plaats. Dit festival is georganiseerd door een groepje Zwolse hardcore en punk fans die al jaren geen geschikte plek kunnen vinden om concerten te organiseren. Om duidelijk te maken dat er in Zwolle wel degelijk behoefte is aan zo’n plek zijn zij vorig jaar begonnen met het organiseren van een buitenfestival op de skatebaan. Mede door het succes van de laatste keer is er besloten het dit jaar opnieuw te doen. Dit maal met 7 bands van uiteenlopende hardcore/punk stijlen. Voor het internationale tintje is de band Vogue uit België geboekt (vorig jaar speelden er al 2 bands uit
Zweden).

Het festival wordt geheel in de punktraditie op de D.I.Y. (Do It Yourself) manier georganiseerd. Dit houdt in dat alles zelf geregeld wordt en er geen afhankelijkheid is van overheids subsidies en
dergelijke. Alles wat er te doen is, is uit eigen initiatieven ontstaan. Verder zijn alle medewerkers vrijwillig. Naast muziek is er ook een politiek tintje aan het festival gekoppeld.
Er zijn informatie stands van onder meer AFA, KraakSpreekUur Zwolle en
Anti Dierproeven Coalitie.

Lees verder »

Zwolle wil nieuwe stadspromotor

De gemeente Zwolle wil weer een nieuwe stadspromotor maar weet nog niet wanneer en in welke vorm. Dat antwoordt de gemeente Zwolle op vragen van Swollwacht. De fractie wil weten hoe het verder moet nu de Stichting Zwolle StadsMarketing (ZSM) het contract van de huidige stadsmarketeer niet heeft verlengd.

Stads markertier Henk Abels heeft de functie een jaar lang vervuld en is in goed overleg vertrokken. Swollwacht wil dat de functie gekoppeld wordt aan die van de netwerker evenementenbeleid omdat er veel overlappingen zijn. De gemeente wil daar niet op vooruitlopen. Burgemeester en wethouders bespreken deze maand een rapport over een optimale samenwerking tussen de Stichting Zwolle StadsMarketing en het evenementenbureau.

Eerste training FC Zwolle seizoen 2007-2008

Het seizoen 2007-2008 staat voor de deur. Op maandag 2 juli aanstaande moet de eerste selectie van FC Zwolle zich melden voor de eerste training in het nieuwe seizoen. Om 11.00 uur worden de voetbalschoenen aangetrokken er zal er weer  getraind worden bij Be Quick ’28. 

Werkzaamheden aan Weblog Zwolle

De werkzaamheden aan de website ‘Weblog Zwolle’ hebben afgelopen donderdag helaas nog niet tot het verwachte resultaat geleidt. Door de zeer omvangrijke database die in de loop der jaren is ontstaan verlopen de werkzaamheden wat trager dan verwacht.
Gevolg hiervan kan zijn dat de website niet geheel ‘loopt’ zoals u van ons gewent bent. Dit is echter een tijdelijk ongemak. Onze excuses hiervoor.

Wij houden u op de hoogte!

Mvg,
Weblog Zwolle 

Feestelijke oplevering 50.000ste woning in Zwolle

Onder de uitroep ´Lang Leve Zwolle´ leverde burgemeester Henk Jan Meijer de 50.000ste woning in Zwolle op. De woning, verborgen achter driehonderd ballonnen, werd vrijdag met één handeling door Henk Jan Meijer feestelijk onthuld. ‘Zwolle groeit met inwoners en met woningen. Dit is een hoogtepunt maar dat betekent niet dat we stilstaan, de stad moet zich blijven ontwikkelen en met de tijd meegaan’, aldus een trotse burgemeester. 

Gastheren van deze feestelijke gelegenheid waren naast de burgemeester van Zwolle, de heer Gurbe Helbig directeur woningcorporatie deltaWonen en de directeur van de woningcorporatie SWZ de heer Eddy Veenstra. De 50.000ste woning staat aan de Mozartlaan in de wijk Holtenbroek, een wijk in opbouw. De heer Helbig stond stil bij het feit dat de 50.000ste woning juist in deze wijk staat, een wijk die symbool staat voor vernieuwing, verbetering en voor groei.

Lees verder »

Eeuwenoude kennis in een nieuw boekje

De oude Egyptenaren hadden al ontdekt dat sommige bloemen kenmerken hebben die te vergelijken zijn met de sterrenbeelden. In de middeleeuwen hebben onze voorouders de observaties van de Egyptenaren uitgewerkt in een Bloemenhoroscoop. Deze eeuwenoude bloemenhoroscoop is nu opnieuw gepubliceerd in een boekje ‘Bloemenastrologie– ontdek welke bloem en welk karakter bij jou hoort’. In dit boekje is ook informatie te vinden over de rol van bloemen in de volksgeneeskunst en folklore. 

 

De Blauwe Iris

Bij elke maand hoort een bloem, die beter inzicht geeft in de persoonlijkheid van degene die onder dat teken geboren is. De kenmerken van de bloemen vullen de eigenschappen van de tekens uit de dierenriem aan. In het boekje ‘Bloemenastrologie’ kan iedereen ontdekken welke bloem bij hem of haar hoort. Voor elke bloem is vermeld welke stijl van tuinieren en welk horoscoopboeket het best past bij degene die onder dit teken geboren is. Zo zijn Kerstrozen meesters in het Bonsai-tuinieren, verzorgt de Anemoon zijn of haar planten met liefde en heeft de Sleutelbloem het liefst een onderhoudsvrije tuin. Ook is te lezen hoe de bloem vroeger werd gebruikt in de geneeskunst en welke verhalen er over de bloem verteld werden. Zo was de Roos voor vele volken een belangrijk symbool, was het viooltje de lievelingsbloem van Napoleon en geloofde men dat elfen en kabouters het vingerhoedskruid als hoofddeksel gebruikten. In het midden van het boekje is een plattegrond te vinden van de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart. Met behulp van deze kaart kan iedereen in deze Tuinen zijn of haar bloem vinden.

Lees verder »

Zwolle beste werkgever Nederlandse gemeenten

In de non-profit sector behoort Zwolle tot de beste werkgevers van Nederland. Onder gemeenten scoort Zwolle zelfs het hoogst. Dat blijkt uit het Onderzoek Beste Werkgevers 2007 van Intermediair. Zwolle heeft daarin een vierde plaats behaald. In de categorie ’tevreden werknemers’ komt Zwolle zelfs op de derde plaats. Zij beoordelen ondermeer de rubrieken werkinhoud en werksfeer met een ruime acht. In de categorie werkgevers is het Waterschap de Dommel op de eerste plaats geëindigd. In de top 20 van tevreden werknemers scoort de provincie Zeeland het hoogst.

Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra is erg enthousiast over de uitkomsten van het Intermediair onderzoek. ‘Ik zie het als een beloning. We hebben vijf jaar heel hard gewerkt om de organisatie op poten te krijgen. Daar gaan we ook vooral mee door, want er blijft altijd wel iets over om te verbeteren.’ De Gemeente Zwolle heeft in het najaar van 2006 een medewerkers tevredenheids onderzoek (MTO) gehouden met een hoge respons en een positieve uitkomst: 97% van de respondenten vond Zwolle een goede werkgever.

Lees verder »

Eerste cohort Deltion Artiest geslaagd

De eerste elf studenten van de opleiding Artiest van het Deltion College zijn geslaagd. De studenten zijn afgestudeerd op muziek, drama of musical. Maandag 2 juli ontvangen zij hun diploma.

Het cluster Kunst, Media & Design is in 2004 gestart met de opleiding Artiest. De driejarige opleiding leidt studenten op voor muzikant, musicalartiest of drama-artiest. De jonge artiesten stromen door naar HBO-vervolgopleidingen, onder andere naar de musicalopleiding in Tilburg of de docentenopleiding drama. Het werkveld voor de MBO-artiesten is breed. Ze komen bijvoorbeeld terecht in de recreatiebranche, de kunst en cultuur branche of in de commerciële branche voor trainingen en/of media.