New Dance Classics Party in de Proosdij

Zaterdag 1 september kan er weer volop geswingd worden op de New Dance Classics Party. Resident DJ’s Mr. J en Lady Sina hebben DJ Etienne uitgenodigd om de beste muziek uit de jaren 70, 80 en 90 te draaien.


Lady Sina

DJ Etienne kennen veel oudere jongeren nog als de dj van X-Ray. Dit maandelijkse populaire dansfeest vindt natuurlijk plaats in de prachtige Proosdij. De entreeprijs is slechts 5 euro maar als men dit keer voor 23.00 uur komt dan is het zelfs gratis! New Dance Classics Party, zaterdag 1 september, De Proosdij Bethlehemskerkplein 35, aanvang 22.00 uur, na 23.00 uur 5 euro entree.

Botulisme Zwolle Zuid niet schadelijk voor mensen

Het Waterschap Groot Salland heeft botulisme geconstateerd in het Archenaultplantsoen in Zwolle Zuid. Bij een eend afkomstig uit een watergang in dit plantsoen is na onderzoek door CIDC-Lelystad botulisme type C vastgesteld. Botulisme type C is niet schadelijk voor mensen.

Het waterschap adviseert om in wateren waar botulisme is vastgesteld of waarin zich dode en zieke dieren bevinden niet te zwemmen, niet te vissen en ook geen honden te laten zwemmen. Raak dode en zieke dieren niet aan, maar neem contact op met uw gemeente of het waterschap.

Lees verder »

Politie Zwolle-Noord ruimt 100 fietswrakken op

In de winkels is de opruiming al weer in volle gang. Maar ook in Holtenbroek hebben de stadswachten en de toezicht-medewerkers midden juli opruiming gehouden. En wel van fietswrakken. 

Bij de flats aan de Palestrinalaan, Lassuslaan, Montiverdilaan en de Wanningstraat leek het namelijk wel een openbare fietsenstalling van slecht onderhouden fietsen, laat de politie weten. In totaal zijn er meer dan 100 fietswrakken weggehaald. De fietsen zijn voorlopig gestald bij wijkzaken. Mocht u toch uw fiets missen, dan kunt u daarvan melding doen bij de politie van Zwolle-Noord.

Wandelconcert in twee kerken te Zwolle

Dinsdag 7 augustus zal Jan Jansen een bijzonder orgelconcert in Zwolle verzorgen in de zomerserie.

Dit concert is een ‘wandelconcert’, dat een kwartier eerder dan gebruikelijk, dus om 20.00 uur begint op het Maarschalkerweerdorgel in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en rond 20.45 uur wordt voortgezet op het Schnitgerorgel in de Grote of St. Michaëlskerk.

Lees verder »

Dronken automobilist bespuugt agent

Op maandagnacht 31 juli is op de Westerveldstraat een 21-jarige autobestuurder uit Leeuwarden aangehouden. De man was die avond ervoor doorgereden, zonder zichzelf kenbaar te maken, nadat hij meerdere betonnen bakken en buxcussen op de Frankate in Heeten had geraakt met zijn voertuig.

De man bleek bij zijn aanhouding onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies bij de ademanalyse 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens was de man niet in het bezit van een rijbewijs en was de auto niet APK-gekeurd. Hiervoor heeft hij bekeuringen gekregen. Ook vond de man het nodig om bij zijn aanhouding een agent in zijn gezicht te spugen en kreeg hij daarvoor ook een boete. De man is ingesloten op het bureau.

Diverse mishandelingen in Zwolle

Op maandagavond 30 juli is in een horecagelegenheid aan de Florestraat onenigheid ontstaan tussen een aantal mannen. Hierbij werden twee personen bespuugd door een 20-jarige Zwollenaar.

Hierop zijn de twee mannen, de 20-jarige Zwollenaar en een 25-jarige Zwollenaar, de horecagelegenheid uitgezet. Eenmaal buiten sloeg de 20-jarige man een 25-jarige vrouw uit Zwolle in haar gezicht. Op basis van getuigen kon even later de 20-jarige man op de Pieter Steynstraat aangehouden worden. De man werd meegenomen naar het bureau.

Lees verder »

‘Leren en werken bij FC Zwolle’

Aankomende zaterdagmiddag kunnen bezoekers van de Open Dag van FC Zwolle kennismaken met alle mogelijke vormen van leren en werken bij FC Zwolle. Landstede is, als samenwerkingspartner van FC Zwolle en aanbieder van leerwerktrajecten, vertegenwoordigd op de Open Dag.

Vanaf 14.00 uur zijn medewerkers van Landstede op de Pelikaan op het terrein van sv HTC om te laten zien wat mbo-studenten allemaal voor FC Zwolle doen. Dat varieert van leerwerktrajecten op het gebied van Sport & Bewegen, Horeca, Facilitaire Dienverlening en Helpende Welzijn tot Techniek en Vormgeving. Zodra het nieuwe stadion gereed is, wordt de samenwerking nog verder uitgebreid.

Lees verder »

Zwemwater regio Zwolle over het algemeen ‘goed’

Het zwemwater in de regio Zwolle heeft, na een meting op 23 juli j.l., over het algemeen de kwalificatie ‘goed’ gekregen van het Waterschap Groot Salland. Alleen de westzijde van de Wijthmenerplas scoorde een ‘aanvaardbaar’.

In Zwolle wordt er alleen een zwemwateronderzoek gedaan in de recreatieplassen Wijthmenerplas, Agnietenplas en de Milligerplas. De plassen worden tweewekelijks door het waterschap gecontroleerd. Het waterschap onderzoekt mogelijke bacteriologische verontreiniging, meet het doorzicht en stelt de zuurgraad van het zwemwater vast. Ieder watermonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van twee groepen bacteriën: colibacteriën en thermotolerante bacteriën. Met name de aanwezigheid van de laatst genoemde groep kan een aanwijzing zijn dat het water met ziektekiemen is besmet. Daarnaast controleert het waterschap op de aanwezigheid van de mogelijk giftige blauwalgen. Groot Salland waarschuwt dat zwemmen voor eigen risico blijft.

Lees verder »

Bijzondere hondenwedstrijden bij manege Ritsaert

Zaterdag 18 augustus vinden er twee bijzondere hondenwedstrijden plaats bij manege Ritsaert aan de Hollewandsweg in Zwolle.

BG’sFreestyle organiseert in samenwerking met Martin Gaus Hondenschool Zwolle een outdoor doggydance wedstrijd. Dezelfde dag wordt er bij de manege de tweede editie van de Royal Canin Discoverfrisbee Cup gehouden. De presentatie is in handen van hondenkenner Martin Gaus.

Lees verder »

FC Zwolle collecteert voor Stichting Kika

Rondom de wedstrijd zaterdag in Garderen tegen VV Doto is er gecollecteerd voor de stichting Kika. Een mooi bedrag van € 445,92 werd opgehaald ten gunste van de stichting.

Kort geleden zijn FC Zwolle en KiKa (Kinderen kankervrij) een tweejarige samenwerking aangegaan, deze samenwerking wordt ondersteund door Abbott. Naast de collecte van afgelopen zaterdag zal FC Zwolle nog verschillende activiteiten ten behoeve van Kika ondersteunen.

Lees verder »

Politie pakt gevaarlijke crimineel in Flevoland

De man die maandagochtend in Flevoland is opgepakt, is de verdachte van de schietpartij in Apeldoorn. Dat heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

De vuurwapengevaarlijke man is opgepakt in de bossen van Biddinghuizen in Flevoland. De politie zou het gebied hebben afgezet en hebben uitgekamd met onder meer helikopters. De verdachte heeft verder drie medewerkers van MediaMarkt in Zwolle bedreigd, toen zij hem wilden aanhouden voor winkeldiefstal. Vanwege het gevaar besloot de politie zijn signalement openbaar te maken. Eerder wilde zij dat om diezelfde reden juist niet doen.

Lees verder »