FC Zwolle wint eerste wedstrijd van het seizoen

FC Zwolle heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen 2007-2008 gewonnen. In Velsen werd Stormvogels Telstar met 0-1 verslagen.

Het is de eerste overwinning van het team van Jan Everse in de Jupiler League in het nieuwe seizoen. Eerder speelde Zwolle vier keer achter elkaar gelijk. Etienne Reijnen maakte in de 37e minuut de enige treffer. Van der Wal en Botteghin liepen tegen een gele kaart aan. Aanstaande vrijdag speelt FC Zwolle thuis tegen de winnaar van de eerste periodetitel en koploper FC Den Bosch.

‘In the mood’ bij De Spiegel

Zeven culturele instelling, waaronder Odeon de Spiegel Theater houden op zaterdag 8 september voor de eerste keer gezamenlijk de deuren wagenwijd open met het thema: Pak de draad weer op!

Theater de Spiegel presenteert een bijzondere programmering. Het heet ‘Ben in de mood’. Gratis! Er vindt een rondleidende voorstelling plaats, speciaal gemaakt in het kader van de Open Dag van de Spiegel. Een voorstelling die aan de achterkant van het theater begint en aan de voorkant eindigt. Een voorstelling waarbij u letterlijk “van achter de schermen”, steeds dichter bij de artiesten komt. In deze voorstelling komt u performances van de volgende gezelschappen tegen: Leine & Roebana, NOblues, RUIS en Michael en Robin.

Lees verder »

Weblog Zwolle genomineerd voor Vrijwilligersprijs

Inwoners van Overijssel krijgen vanaf nu de kans om hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie in Overijssel te kiezen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Weblog Zwolle is als organisatie ook genomineerd!

Er staan maar liefst 80 voorgedragen vrijwilligers en 56 organisaties te wachten op een stem vanuit het publiek. De kandidaten zijn te vinden op de website van Overijsselsevrijwilligersprijs. Geef direct je stem! De winnaars worden op 28 september bekendgemaakt.

Lees verder »

Bijzonder concert Delain in Broerenkerk

Op 2 november 2007 zal Delain, onder de noemer “A special evening with Delain: “Acoustic & Electric”, een exclusief concert verzorgen in de Broerenkerk te Zwolle. Binnen de sfeervolle en intieme setting van deze kerk zal de band zowel oud als nieuw materiaal ten gehore brengen in een deels elektrische, deels akoestische set. Delain laat tevens weten voor dit unieke concert verschillende ‘special guests’ te hebben uitgenodigd.

Naast een top 40 notering van de eerste single, airplay op MTV,  TMF, RTL en 3FM stond Delain in haar debuutjaar op o.a. Noorderslag, Fields of Rock en Lowlands. Hierop besloot de band samen met organisator Niek van der Sprong, o.a. bekend van de ‘November Rain’ concerten en Bevrijdingsfestival Overijssel, een exclusieve avond op poten te zetten. “Hoewel de lijst optredens van de band voor zich spreekt, biedt een avond als deze een band als Delain de uitgelezen kans om zich te presenteren als volwaardige Nederlandse topact!” aldus Van der Sprong; die voor deze gelegenheid het gebedshuis opnieuw omtovert tot een heuse rock tempel.

Lees verder »

Hekkert Groep nieuwe Subsponsor FC Zwolle

FC Zwolle bouwt momenteel aan een nieuw stadion. In deze nieuwe accommodatie wil FC Zwolle haar ambities verwezenlijken. Om de komende jaren sportief te kunnen groeien, wordt gewerkt vanuit een herkenbare visie. Een belangrijk onderdeel hierbinnen is het binden van regionale bedrijven met een landelijke dekking.

FC Zwolle is dan ook zeer verheugd een tweejarige overeenkomst met de Hekkert Groep uit Zwolle te hebben gesloten. De Hekkert Groep treedt hiermee toe tot de Subsponsorgroep van FC Zwolle. De Hekkert Groep is, in de persoon van Klaas Haasjes, inmiddels al jaren een vast gezicht in de businessclub van FC Zwolle. Daarnaast is Haasjes de motivator achter het Businessclub voetbalelftal dat het jaarlijks opneemt tegen o.a. AGOVV en FC Dordrecht.

TRAVERS blij met de bijdrage voor Eetcafé

Eetcafé â€˜de Zwolse Pan’ biedt aan mensen die begeleid zelfstandig wonen de gelegenheid om anderen te ontmoeten en samen te genieten van een gezonde maaltijd. TRAVERS kreeg voor het project een bijdage van € 550,- en is daar erg blij mee. Het Eetcafé ‘de Zwolse Pan’ vindt elke donderdag plaats in wijkcentrum Rembrandtien en is een project waar TRAVERS samenwerkt met studenten van het Deltion College.

Silvo Helping Hand is het bedrijfsfonds van Silvo en ondersteunt maatschappelijke organisaties die een belangrijke rol spelen in het leven van gezinnen in Nederland. Elk jaar kiest ze een bepaald thema waar ze zich in dat jaar op gaat richten, voor 2006 is dat ‘Koken in de Buurt’. Silvo Helping Hand is ondergebracht bij het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het Oranje Fonds helpt, vanwege haar lange ervaring, bij de zorgvuldige beoordeling van projecten en goede afhandeling van de toekenningen.

College op bezoek bij McDonald’s in Zwolle

De keuken van McDonald’s Zwolle/Epe-Heerde, vestiging Zwolle-Zuid aan de Huub van Doornestraat was vrijdag het werkterrein van het college van B&W.  Het college was uitgenodigd McDonald’s te bezoeken. Wethouder Witbraad was afwezig.

De collegeleden waren onder de indruk van het bedrijf en de werkwijze van McDonald’s. Ze hadden onder andere vragen over de voedingswaarde van de producten. Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra legt uit, dat dit voor bijvoorbeeld kinderen geen probleem is. Van meer dan 80% van de keuze uit 365 happy meals is de voedingswaarde voor kinderen goed. Indrukwekkend was de uitleg, hoe elke centimeter van de (kleine) ruimte optimaal benut wordt. Het bedrijf levert daarbij de hoogste kwaliteit, zegt Feenstra. Naast een (letterlijk en figuurlijk) kijkje in de keuken van McDonald’s was het bezoek ook een kennismaking met Sjoerd-Jan Feenstra. Burgemeester Meijer en wethouder Knol leerden hoe een hamburger te maken. McDonald’s is op verschillende manieren maatschappelijk betrokken. McDonald’s sponsort ondermeer de Nationale Sportweek en het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarbij gaat het niet alleen om geld en goederen, maar ook om persoonlijke inzet en het nemen van verantwoordelijkheden.


Wethouder Knol maakt een broodje hamburger…


Sjoerd-Jan Feenstra (re) verteld over zijn bedrijf…


De wethouders Van Dooremolen en Cnossen kijkend lachend toe hoe burgemeester Meijer een broodje hamburger maakt…

Lees verder »

Onder invloed

Een 47-jarige snorfietser uit Zwolle is op vrijdagochtend 31 augustus aangehouden op de Kerkstraat voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 810 ug/l en kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van tien uren opgelegd.

Op de Dijkstraat werd vrijdagochtend 31 augustus een 27-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies bij de ademanalyse 730 ug/l, hetgeen hem een proces-verbaal en een rijverbod van acht uren opleverde.

Vrijdagochtend 31 augustus werd op de Rembrandtlaan een 35-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 355 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren op zak kon de man lopend zijn weg vervolgen.

Winkeldief aangehouden

In een winkel aan het Klein Grachtje werd op donderdagmiddag 30 augustus een 36-jarige inwoner van Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De man had diverse goederen ter waarde van ruim € 50,- weggenomen zonder deze af te rekenen. De man werd ingesloten op het bureau. 

Man krijgt glas in gezicht gedrukt

Een 25-jarige inwoner van Leiden is vrijdagochtend gewond geraakt in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De man was aan het dansen met zijn vriendin toen er vlakbij de dansvloer ruzie ontstond tussen een aantal personen die de man niet kende. Toen de ruzie escaleerde drukte een van de onbekende personen de Leidenaar een glas in zijn gezicht en rende er vandoor. Het gaat om een stevige man tussen de 25 en 30 jaar met een licht getinte huidskleur. Het slachtoffer moest zich met diverse snijwonden in zijn gezicht laten behandelen in het ziekenhuis. 

Controle schooljeugd

Op de Heetenseweg is donderdag 30 augustus toezicht gehouden op de schooljeugd. Twee scholieren kregen een bekeuring voor met zijn vieren naast elkaar fietsen. Een grote groep die op de Westdorpstraat naast elkaar fietste, kreeg een waarschuwing.

Deltionstudenten bouwen dam in Kenia

“We gaan naar Kenia om echt iets te kunnen doen voor een ander. Het is een heel avontuur en een uitdaging.” Drie studenten Infratechniek van het Deltion College gaan een zanddam bouwen in Afrika. In ruim drie maanden tijd gaan ze samen met andere MBO-, HBO- en Universiteitsstudenten aan de slag om de plaatselijke bevolking van Mwanianga te helpen aan schoon drinkwater, dat door de zanddam mogelijk wordt gemaakt. Op 30 augustus zijn ze door vrienden en familie uitgezwaaid op Schiphol.

Van links naar rechts:Luuk Steenge, Bart Pruis, Gesinus Ottens, een student van Den Bosch en Jacomien Kooiker van Ex-change.

Gesinus Ottens uit Koekange, Luuk Steenge uit Wapenveld en Bart Pruis uit Elburg zetten zich voor 100% in om de klus te klaren. Via Ex-Change, een Nederlandse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking in Afrika, zijn de studenten op het spoor gezet om te helpen met dit project. Deze organisatie is een onderdeel van Edukans en heeft als doel om Nederlandse studenten uit te zenden die, als onderdeel van hun opleiding, willen helpen met het opzetten van ontwikkelingsprojecten. Bijvoorbeeld de bouw van scholen, het opzetten van een goede gezondheidszorg, het begeleiden van landbouwprojecten, etc. Gesinus, Luuk en Bart gaan er heen om een soort stuwdam te bouwen. Ter voorbereiding hebben de drie jongens voorlichting gehad over de cultuur in Kenia; wat moeten ze wel en vooral niet doen wanneer ze daar zijn. Ook hebben ze trainingen gevolgd over de bouw van zo’n soort stuwdam. “We weten echt niet wat we moeten verwachten wanneer we daar aankomen,” vertelt Gesinus ontspannen. “We slapen in een hut, we hebben geen stroom en één keer in de twee weken mogen we naar een groter dorp om bijvoorbeeld te mailen en te bellen. We zien wel wat er verder op ons afkomt.”

  

Lees verder »