WINNERS Festival voor derde keer in Zwolle

De stichting WINNERS is een non-profit organisatie en wil de woon- en leefsituatie van kansarme inwoners van Zwolle bevorderen. Winners organiseert projecten en activiteiten op het gebied van muziek, onderwijs, cultuur, kunst en sport. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Op Vrijdag 5 oktober 2007 organiseert de stichting voor de 3e keer het WINNERS Festival in Hedon, Zwolle. Met Cuby and the Blizzards en The Dam (o.a Ronnie Splinter, ex- Outsider) als echte trekkers. De netto opbrengst van dit benefietfestival gaat naar het Zwolse Jeugd Sportfonds, dat de sportbeoefening van jongeren stimuleert. Zie website: www.winnerszwolle.nl.

Clown Bassie vermaakt kermis Aa-landen

Bassie was zondagavond te gast op de wijkkermis in de Aa-landen. De kleurrijke clown deelde tussen de mensenmenigte gratis muntjes voor een draaimolen en vlaggetjes uit.


Altijd blijven lachen…

Clown Bassie arriveerde zondagavond rond 19.00 uur op de Zwolse kermis. Al snel werd de clown omringd door vele kinderen die, vaak met hun ouders, naar de bekende clown gekomen waren. Niet alle kinderen konden de clownsverschijning overigens waarderen. Bassie wurmde zich een baan door de massa om al jodelend het kermispubliek met zijn aanwezigheid te vermaken. Natuurlijk werden er ook heel wat foto-portretjes geschoten. Het was de laatste avond van de jaarlijkse wijkkermis.

WVF wint met grote cijfers in Mariënberg (0-4)

WVF heeft vanmiddag in Mariënberg zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald. Na een regenachtige, loodzware eerste helft zonder doelpunten, namen de jongens uit Westenholte in de tweede helft duidelijk afstand door 2 strafschoppen van Ard Slot en doelpunten van Martijn Ruijsch en Piet de Jong. Een mooie overwinning en 3 punten in de knip… 

Met Michel v/d Aa weer in het doel, begon WVF op het kletsnatte veld van Mariënberg aan de moeilijke klus. Het veld had duidelijk invloed op het vertoonde spel van beide ploegen, waarbij in het begin nogal wat spelers onderuit gingen, de bal regelmatig veel te ver doorschoot, en het aantal foute passes legio werd. Erg veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd, wel kreeg WVF een zevental corners te nemen, maar er ontstond nauwelijks gevaar uit.

Lees verder »

Kamperstraat 32 gekraakt

Op zondag 30 september is kraakgroep Zwolle wederom actief op de hoek Kamperstraat/Korte Kamperstraat. Ditmaal is de begane grond bezet van de karakteristieke hoekwoning in het centrum van Zwolle, nadat eerder al de bovenverdieping werd gekraakt.

Het betreffende pand aan de Kamperstraat 32 staat sinds het gedwongen vertrek van de laatste bewoner rond juli augustus 2006 leeg. Dankzij renovatieplannen moesten de oude bewoners van de oud-gemeentewoningen verhuizen. Deze plannen bleken echter financiëel onhaalbaar, dus is er nu besloten de panden aan de Kamperstraat 32 en Korte Kamperstraat 33a en 31 te verkopen op de particuliere markt. Deze leegstand heeft, tesamen met achterstallig onderhoud aan het interieur voor een slechte staat van het historische pand gezorgd. In het pand zit veel vocht en sommige houten materialen zijn doorgerot. Maar met wat bouw- en kluswerk is dit allemaal simpel te verhelpen. Dankzij deze verkrotting zijn helaas wel vele originele materialen binnen het pand verloren gegaan. Het pand, zowel boven als beneden, zit namelijk nog vol met historische kozijnen, deuren etcetera. Ook de gewelfde kelder is deels nog zeer oud en de fundamenten zijn grotendeels nog origineel. Bij verkopen zullen wij dan ook trachten deze karakteristieke punten te behoeden van sloop.

Lees verder »

Dronken personen van straat gehaald

Op zaterdagavond 29 september werd een 66-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man zou op de Potgietersingel aan aanrijding hebben veroorzaakt en vervolgens zijn doorgereden. De man ontkende de aanrijding maar gaf aan wel bestuurder van de auto te zijn geweest. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 470 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt. Verder onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de aanrijding op de Potgietersingel zal worden uitgevoerd.

In de nacht zaterdag op zondag 30 september werd aan de Eekwal een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 125 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring voor rijden onder invloed.

Lees verder »

Zwolse Fietskoeriers derde in 24-uursrace

Zaterdag 29 september ging de vierde 24-uurs race voor fietskoeriers van start. Een checkpointrace van 400 kilometer, kriskras door Nederland. Het deelnemersveld van 45 renners bestond uit fietskoeriers uit binnen en buitenland.

Na het vertrek uit Amsterdam om twaalf uur ‘s middags volgde er een gecontroleerde groepsrit naar een geheim startpunt in de Noord-Oostpolder. Daarna ging de eigenlijke race van start. Een stevige wind en onophoudelijke regen zorgden voor een barre tocht. De helft van de deelnemers, waaronder nog 3 Zwollenaren, zijn voor de finish afgestapt. De race ging via Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag naar de finish in West-Maas (Zeeland). Twee koeriers uit Amsterdam kwamen daar om 04.05 uur in de ochtend als eerste over de finish. Bram de Vos van Cycloon Fietskoeriers kwam een half uur later als 3e binnen samen met zijn collega’s Ruben Hiddink en Herbert van Brussel. “In de finale reden wij sneller, maar de nummers 1 en 2 kenden de route naar de finish beter,” aldus Ruben Hiddink. Eddy te Rietstap moest na een flinke valpartij afstappen in Zwolle. “Met dergelijk weer is iedereen die gefinished is, een held!” aldus Ruben.

Verschillende mishandelingen in Zwolle

Op vrijdagmiddag 28 september werd op een fietspad aan de Oldeneelallee een 12-jarig meisje uit Zwolle geschopt, geslagen en aan de haren getrokken door andere kinderen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aan het Damhertveld werd op vrijdagmiddag 28 september een 10-jarig jongetje door twee andere jongens geschopt, geslagen en uitgescholden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Bij een muziekwedstrijd bij een instelling aan de burgemeester Drijbersingel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september een 30-jarige man uit Amsterdam mishandeld. Hij had een stoel naar het hoofd gegooid gekregen. Hierdoor liep de man licht letsel op.

FC Zwolle verliest in Deventer

FC Zwolle heeft zondagmiddag de uitwedstrijd bij GA Eagles in Deventer verloren met 3-1.

FC Zwolle kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Holla, maar nog voor de rust kwam het op achterstand door goals van Ahahaoui en Smeekes, 2-1. Voor de pauze zag het hele stadion, dat Jongsma werd vastgehouden, maar geen penalty mee kreeg van arbiter Van Hulten. In de tweede helft was het weer Smeekes die voor Deventer scoorde. Zwolle was tijdens de derby de gelijke van de gastheren, maar ging slechter met de kansen om.

Lees verder »

Teams sportacrobatiek naar jeugd-EK

Twee jeugdteams van WRZV-Landstede sportacrobatiek zijn er in geslaagd om te voldoen aan het door de KNGU gestelde vormbehoud voor deelname aan het jeugd EK.

Het damespaar Ellen Vorsselman en Charèll Phijffers en het dames trio, Caren Groenhuijzen, Kelly Soer en Iris Diender hadden voor de zomervakantie voldaan aan de eisen voor het EK limiet maar moesten de bond nogmaals overtuigen van hun kunnen. Met nog drie weken voor de boeg gaan de beide teams verder met hun voorbereidingen. Vijftien uur per week, onder intensieve begeleiding van trainers en een choreografe, hopen de teams tot een succesvolle prestatie te komen. Het EK wordt gehouden van 22 t/m 27 oktober 2007 in `s-Hertogenbosch en er zullen ruim twintig landen vertegenwoordigd zijn.

Jeugdbrandweerwedstrijden in Zwolle

De SJBN organiseert ieder jaar in een aantal plaatsen in Nederland de jeugdbrandweer-wedstrijden. Zaterdag was in Zwolle de halve finale. Aan de Vondelkade, bij oliemolen de Passiebloem, streden verschillende teams uit Nederland om de prijzen.

Het sterke Zwolse team, dat in juni 2007 nog eerste werd in de halve finale van de Jeugdbrandweerwedstrijden in Terneuzen, mocht niet meedoen, omdat de wedstrijd in de eigen stad was. Tijdens deze wedstrijden moeten de deelnemende ploegen een incident bestrijden wat is geënsceneerd door middel van vlammenborden, vuurlinten, knetterkasten e.d. Er wordt getracht om zo veel mogelijk de werkelijkheid te benaderen waarbij de ploegen hun kennis van de technische en tactische brandbestrijding kunnen laten zien.

Lees verder »

FC Zwolle supporters naar derby in Deventer

Tien bussen, met daarin zo’n 400 FC Zwolle supporters vertrokken 11.20 uur, via de A28, naar de derby tegen GA eagles in Deventer.

Onder een escorte van diverse politieeenheden gingen de supporters naar het belangrijke, en altijd beladen, duel tegen de Deventenaren. Vanaf 12.30 uur wordt er in de Koekstad afgetrapt. De wedstrijd is live via Radio Oost te beluisteren.

Voetbalderby live bij Radio Oost

De Adelaarshorst is zondagmiddag vanaf 12.30 het decor voor de 25e derby tussen Go-Ahead Eagles en FC Zwolle in Deventer.

Niet alleen de prestige staat op het spel, de belangen in de strijd voor de tweede periode zijn voor beide ploegen ook groot. FC Zwolle kent personele problemen. De Zwollenaren moeten het kwartet Marcel Kleizen, Jordy Zuidam, Eric Botteghin missen vanwege blessures. De verwachting is dat Kleizen en Zuidam binnen drie weken weer te zijn bewonderen op het trainingsveld. De wedstrijd is vanaf 12.30 live te beluisteren op Radio Oost.

Bron: RTV Oost