Tibet in hartje Zwolle

In hartje Zwolle is er van donderdag 15 t/m zaterdag 18 november een nomaden dorp opgezet voor het festival ‘Zwolle Wereldstad’.  Zes nomaden tenten vullen een werelds programma van  kleurrijke workshops, muziek, verhalen vertellers, films, dans etc. De Tibetaanse mandala kunstenaar Tashi Norbu gaat samen met Tibetaanse monniken op vrijdag 16 en zaterdag 17 november een Mandalaritueel ritueel uitvoeren op het festival.

Deze monniken uit de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, Noord-India, schilderen een mandala en voeren de tot dit ritueel behorende ceremonie en gezangen uit. Hun werk zal uiteindelijk resulteren in een prachtig geschilderde mandala, die aan de hoogste bieder verkocht zal worden.

Lees verder »

Park de Wezenlanden, het ‘Central Park’ van Zwolle

Droomt u even mee? Een zonnige zaterdagmiddag, zo’n 23 graden Celsius. Een geurende bloementuin, mensen die loom op bankjes hangen, het gerinkel van kopjes uit het nabij gelegen paviljoen, in de verte joelende kinderen bij de dierenweide en het stuiterende ritme van een basketbal. Deze droom wordt werkelijkheid. Het zal u niet ontgaan zijn: Park de Wezenlanden is op de schop. Projectleider Toon van Beek: Het moet bij wijze van spreken het ‘Central Park’ van Zwolle worden.

Onderdelen van Park de Wezenlanden zijn al klaar: het manifestatieveld met de onderdoorgang onder het provinciehuis, de trap naar het veld toe en de skatebaan. Toon van Beek: Jongeren uit de hele stad gebruiken de skatebaan. We gaan er daarom nog een toestel bijplaatsen. Iets verder dan de skatebaan, naast het pannaveldje, komt ook nog een basketbalveld. 

Lees verder »

Eileuvers beginnen seizoen op Borrels Boot

Het is bijna weer zover. Op 11 november om 20.00 uur op Borrels boot brandt het feest der feesten weer los met o.a. het alom bekende “blèr’n onder de Pepperbusse”. Het dreigt weer een fantastische avond te worden met optredens van diverse “artiesten”.

Een ieder kan meedoen aan het bléren door een lied “life” te zingen met een eigen tekst op een bestaande melodie of geheel eigen nummer. De muziek moet op cd worden aangeleverd. Het ligt voor de hand dat het lied carnavalesk moet zijn. Voor de winnaar ligt eeuwige roem in het verschiet en een mooie beker.

Lees verder »

SintSurpriseParty ook dit jaar weer in Zwolle.

Na twee succesvolle jaren voor de SintsurpriseParty van SintShowPaleis keert het theatergezelschap uit Raalte ook dit jaar weer terug in Zwolle. In plaats van de IJsselhallen is gekozen voor het mooie Regardz theater de Nieuwe Buitensociëteit.

Een geweldige mooie theaterzaal waar de show van SintShowPaleis nog meer tot zijn recht komt. De grote SintSurpriseParty is een anderhalf uur durende theatershow waarin het grote feest van Sinterklaas centraal staat. De Sint, zijn Hoofdpiet, de Wegwijspiet, en nog vele andere bekende Pieten zullen allemaal op zondag de 25e november aanwezig zijn in Zwolle.

Lees verder »

Alle supporters GAE weer vrijgelaten

Alle 57 aanhangers van Go Ahead Eagles die gisteravond in Zwolle zijn opgepakt, zijn inmiddels vrij. Ze hebben een dagvaarding meegekregen.

Het Openbaar Ministerie gaat nu bekijken wat een passende straf kan zijn. De raddraaiers werden opgepakt voor aanvang van het bekerduel FC Zwolle- Eagles, dat in Emmen werd gespeeld. De onruststokers waren uit op een confrontatie. Go Ahead Eagles vindt het zeer vervelend dat de club door het voorval in diskrediet is gebracht. Als het OM besluit dat het om voetbal gerelateerd geweld gaat, wordt de raddraaiers een stadionverbod van een jaar opgelegd.

Bron: RTV Oost.nl

Jeugdtheatervoorstelling “Ik wil niet meer….!”

Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november vindt een unieke jeugdtheatervoorstelling plaats in Zwolle. De voorstelling is gemaakt door studenten van de school voor Docent Drama van ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle,  in samenwerking met Niek van der Sprong Culturele Producties. Deze voorstelling is bijzonder door dat de hele voorstelling plaatsvindt in en rond een bus van Connexxion. De deelnemende  groepen 5 worden op school opgehaald met de bus voor een spannende rit door Zwolle. Bovendien weten de kinderen van te voren niets over de voorstelling.

De voorstelling begint met een acteur die de klas binnenkomt als onderwijsinspecteur en de juf of meester van de groep allerlei moeilijke sommen wil laten oplossen. Aan de juf of meester is van te voren gevraagd dit deel mee te spelen en op een gegeven moment te zeggen:”Ik wil niet meer, ik wil geen les meer geven!”. Vervolgens “ontsnapt” de juf of meester met de kinderen aan de inspecteur door buiten met de bus te vertrekken. Tijdens de voorstelling stappen allerlei bijzondere figuren in en uit de bus. Bovendien komt het thema van het versje van Annie M.G. Schmidt voortdurend terug in de voorstelling, zelfs de buschauffeur wil niet meer verder rijden en laat de kinderen achter in de bus….

Lees verder »

New Dance Classics Party

Voor degenen die niet van clubmuziek houden is er zaterdag 3 november in De Proosdij, ook weer volop gelegenheid om te swingen op de lekkerste muziek uit de jaren 70, 80 en 90. Dan vindt de maandelijkse New Dance Classics Party weer plaats.

Het met een dubbele dj-set tegen elkaar op draaien is de dj’s Stephan, Lady Sina en Mr. J erg goed bevallen en deze avond zullen zij hun strijd dan ook voortzetten. Het draaiplezier van de dj’s zal ook dit keer weer voor een overvolle dansvloer zorgen. De organisatie van NDCP verzorgde eerder ook de succesvolle dans zaterdagavonden in Grand Cafe Public en constateert dat ook dit iets oudere danspubliek de weg naar de Proosdij heeft gevonden. 

Lees verder »

Zorgaanbieders presenteren visie hulp bij huishouden

De tien geselecteerde zorgaanbieders, die hulp bij het huishouden in Zwolle gaan leveren, presenteren op vrijdag 2 november van 10.00 tot 11.30 uur in het Stadhuis in 45 seconden (per organisatie) hun visie. Tevens bekrachtigen de gemeente en de zorgaanbieders hun samenwerking.

De overeenkomst inzake de gunning van de aanbesteding hulp bij het huishouden van de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt namens de gemeente ondertekend door wethouder Erik Dannenberg. De zorgaanbieders gaan per 1 januari 2008 voor de duur van twee jaar hulp bij het huishouden in Zwolle leveren.

Lees verder »

Rekenvirus verovert vanuit Zwolle heel Nederland

Dit jaar wordt de vierde editie van het Bartjens Rekendictee gehouden. De rekenmaand begint op 1 november, met als hoogtepunt de finale op 23 november.

Het rekendictee is dit jaar grootser dan ooit, doordat iedereen in Nederland zich via het internetdictee kan kwalificeren voor de spannende finale. Naast de Stentor doen ook het Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger en PZC (Zeeland) mee. Ook scholieren en studenten strijden tijdens de voorrondes tegen elkaar om de titel: ‘beste rekenaar van Nederland’. Het Bartjens Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers.

Lees verder »

Prominenten spijkeren Manifest op kerkdeur in Zwolle

Woensdagmorgen spijkerden zes prominente personen het Micha Manifest op de voordeur van de Jeruzalemkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle. Onder de aanwezigen was het Zwolse Tweede Kamerlid Esmé Wiegman.

Het ondertekenen van het Manifest gebeurde in de geest van de protestantse hervormer Maarten Luther, die precies 490 jaar geleden – op 31 oktober 1517 – zijn 95 stellingen op een kerkdeur in het Duitse dorp Wittenberg hamerde. Daarmee luidde hij het begin in van een kerkelijke vernieuwingsbeweging in West-Europa, later bekend geworden als de Reformatie. Een groot aantal leiders van kerken, maatschappelijke organisaties en instellingen, en vele andere bekende christenen hebben het Micha Manifest inmiddels ondertekend. Daarmee heeft het manifest een ongekend breed draagvlak gevonden in Nederland. Onder hen zijn Doekle Terpstra (oud-CNV-voorzitter en huidig voorzitter HBO-raad), Coen Abbenhuis (directeur NCRV), Arie van der Veer (directeur EO), de Protestantse Kerk in Nederland, politici van CDA en ChristenUnie, en diverse predikanten. Arie van der Veer maakte opnames voor het EO-programma ‘Nederland Zingt’.


Zwols Tweede Kamerlid Esmé Wiegman…


Arie van der Veer maakte tv-opnames…

Lees verder »

Intocht Sinterklaas in Zwolle

Natuurlijk komt de Sint dit jaar ook in Zwolle aan. Op zaterdag 17 november vanaf 12.00 uur vaart hij op een bootje door de Zwolse grachten, waarna hij ontvangen wordt door de burgemeester en de kinderen van Zwolle.

Na de ontvangst gaan de Sint en zijn Pieten in een optocht door het centrum. Er vindt een omlijstend programma plaats in en rond De Proosdij. Het programma rond de intocht van Sint Nicolaas in Zwolle duurt van 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.