FC Zwolle ten onder in Maastricht

FC Zwolle heeft vrijdagavond de topper en uitwedstrijd bij MVV in Maastricht met 4-1 verloren. De uitslag stond al voor de rust op het scorebord.

Na de 1-0 van Thibaut scoorde Moisander de 1-1 voor Zwolle. Nog voor de theepauze scoorden Sillah, Van Boxel en weer Thibaut voor MVV. Zwolle was niet meer bij machte om dat in de tweede helft van de wedstrijd goed te maken. De beide teams wisselden door het resultaat stuivertje in de positie op de ranglijst in de Eerste Divisie. MVV staat nu derde en Zwolle moet genoegen nemen met een vijfde positie. Op de website van Voetbalprimeur is zaterdagmorgen FC Zwolle zelfs verdwenen.

Wateroverlast in aanleunflat Stadshagen

Vrijdagavond, rond de klok van 20.20 uur, is er grote wateroverlast ontstaan in een aanleunflat van het Zonnehuis aan de Nijenhuislaan in Stadshagen. In de aanleunflat wonen minder valide bejaarden en terminaal zieke mensen.

Bij aankomst van de brandweer bleek er een knelleiding van een brandslang afgesprongen te zijn. Na enige tijd werd de hoofd afsluiter gevonden en de druk eraf gehaald. De mensen hadden nog gewoon water, want het brandsysteem zat op een apart leidingnet. De brandweer kon daarop beginnen met het wegzuigen van het water. Dit kon door middel van een waterstofzuiger met een brandslang erop aangesloten. Het was even werk om de eerste etage zo goed als droog te krijgen. Maar de brandweer zal nog enkele uren bezig zijn met het verwijderen van het water. Tevens moesten de spuitgasten wachten op de loodgieter om de fitting weer te maken. Dit, omdat het brandblussysteem weer gewoon moet werken bij vertrek van de brandweer. Er zijn geen mensen geëvacueerd. Mensen konden rustig binnen blijven. De schade is enorm. Zichtbaar en onzichtbaar.


Aandacht voor Wereld Aidsdag in Zwolle

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december worden er diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de aidsproblematiek in de wereld. Vrijdagavond zal er in de WRZV hallen een concert plaatsvinden, Praise Against Aids en zaterdag zijn er diverse workshops in de Buitensocieteit rond Aids en is er een ontmoeting en viering, met afsluitend een fakkelwake, bij en in de Jozefparochie in Zwolle-zuid.

De organisatie van al deze activiteiten ligt in de handen van diverse organisaties. Zo wordt het concert op vrijdagavond, om 19.45 uur, georganiseerd door Christ’s Hope, een christelijke stichting “ working toward an aids-free world “ en STR8!, het jongerenmagazine van de Hoop. Medewerking zal verleend worden door Matthijn Buwalda met zijn band en ChristenUnie kamerlid Joel Voordewind, hij zal spreken over “ een gezond zelfbeeld als wapen tegen Aids “.

Lees verder »

E-Loket gemeente tijdelijk uit de lucht

Vanaf vrijdag 30 november worden er onderhoudswerkzaamheden verricht aan het e-loket. Dit heeft tot gevolg dat er gedurende die tijd geen elektronische afspraken gemaakt kunnen worden voor bijvoorbeeld het afhalen van rijbewijzen. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot maandagochtend 3 december duren.
Tijdens kantooruren is het wel mogelijk om telefonisch afspraken te maken. Het nummer daarvoor: 498 22 00

Mensensmokkelaars aangehouden in Zwolle

De Koninklijke Marechaussee heeft, woensdag naar nu is bekend geworden, in Zwolle vier verdachten aangehouden die vermoedelijk zijn betrokken bij de smokkel van Chinezen naar Engeland. Tijdens een controle op de grenspost Hoek van Holland trof personeel van de grensbewaking deze zomer in het laadruim van een vrachtauto vijftien Chinezen aan. Zij werden begeleid door twee Irakese Koerden.

In september onderschepte de marechaussee opnieuw een menselijk smokkeltransport. In Hoek van Holland strandde een vrachtauto met zestien vreemdelingen voor de al gesloten laadklep van een veerboot met bestemming Engeland. Een patrouille van de marechaussee ontdekte de illegale passagiers, die zich heimelijk achter een partij meubels in de laadruimte verscholen. De chauffeur van de vrachtauto is daarbij aangehouden.

Lees verder »

OM wil videoconferenties uitbreiden

Het Openbaar Ministerie in Zwolle wil het aantal zittingen dat via een videoconferentie wordt afgehandeld, uitbreiden.

Ruim een jaar geleden is het OM begonnen met een proef met videozittingen. Daarbij worden verdachten van kleine vergrijpen op
het politiebureau voor een webcam gezet. Vervolgens wordt een verbinding gelegd met het OM. Verdachte kan dan een leer- of werkstraf accepteren om zo verdere strafvervolging te voorkomen.
De videozittingen leveren het OM een tijdwinst van 25 minuten per zaak op.

Bron:RTV Oost.nl

Scholieren worden gecontroleerd

Scholieren worden in Zwolle op straat door de politie gecontroleerd op identiteitsbewijzen. Bovendien krijgen ze te horen dat ze niet mogen staken tegen de 1040-urennorm.

Leerlingen van het Erasmus en Pius X in Almelo hebben van hun schooldirecties te horen gekregen dat ze niet mogen staken. Ook leerlingen van De Bataafse Kamp en Twickel in Hengelo mogen niet protesteren. Het Meander College in Zwolle laat een ander beeld zien. Zo’n 100 leerlingen van de school hebben meegedaan aan de landelijke protestactie in Amsterdam.

Bron: RTV Oost.nl

Sinterklaasactie bij verzorgingshuizen

Smullen van gevulde speculaas en genieten van zelfgeschreven gedichten. Echt iets wat hoort bij het Sinterklaasfeest. Daarom gaan Deltionstudenten in de week van 5 december naar verschillende verzorgingshuizen in Zwolle. Zij nemen een cadeautje mee waaraan iedere student een bijdrage heeft geleverd. De studenten van START.Deltion maken er een gezellige ochtend van voor de bewoners, door bijvoorbeeld samen met hen koffie te drinken. 

Studenten van de bakkers- en horecaopleiding niveau 1 hebben speculaas gemaakt. Andere studenten hebben een bijpassend gedicht gemaakt dat studenten administratie uitwerkten. Ook de studenten Winkel, Zorg en Algemeen Logistiek Medewerker dragen hun steentje bij: zij pakken alles mooi in. Met z’n allen delen ze hun zelfgemaakte cadeautjes uit in de verzorgingshuizen. Zo leren de studenten samenwerken en deel te nemen aan maatschappelijke projecten.

Lees verder »

Jongen uit Zwolle mishandeld door onbekenden

Op vrijdagochtend 30 november rond 03.00 uur is op de Jufferenwal, ter hoogte van het Maagjesbolwerk, een 17-jarige man uit Zwolle mishandeld door twee onbekende jongemannen. De 17-jarige jongen was aan het bellen, toen hij door twee jongemannen werd aangesproken. Vervolgens kreeg hij uit het niets linkse en rechtse vuistslagen en knietjes door één van de jongens. De andere persoon keek alleen toe. Hierna renden beide personen weg.

Het signalement van de twee jongemannen is als volgt: De jongen die geslagen heeft is blank, circa 1.85 meter lang, ongeveer 20 jaar oud, normaal postuur en heeft kort blond stekelig haar. Hij droeg een donkere jas en een blauwe spijkerbroek. De jongeman die toekeek is eveneens blank, circa 20 jaar, ongeveer 1.80 meter lang en kort donkerblond haar en donkere ogen. Hij droeg een donkere jas, een blauwe spijkerbroek en een legergroene must/pet. Mocht u getuige zijn geweest van deze mishandeling of aanslaan op de signalementen van de verdachten dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man steelt MP3-speler uit winkel

Op donderdagmiddag 29 november is in een winkel aan het Maagjesbolwerk een 37-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden.

De man had geprobeerd een MP3-speler weg te nemen ter waarde van ruim € 120,-. De man gedroeg zich bij zijn aanhouding recalcitrant en uitdagend. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en een winkelontzegging voor onbepaalde tijd.

Wijziging renovatieplannen Trapjeswijk

Begin juli zijn de bewoners van de Trapjeswijk in Holtenbroek tijdens een bewonersavond geïnformeerd over de stand van zaken van de renovatie van hun woning. Op die avond is uitgelegd dat de renovatie een half jaar vertraging heeft opgelopen.

Na alle mogelijke varianten van de renovatie zeer grondig bekeken te hebben, is gebleken dat een renovatie, in welke vorm dan ook, financieel niet haalbaar is. Het bouwen van een nieuwbouwhuis is momenteel goedkoper dan de renovatie van een woning in de Trapjeswijk. Met andere woorden; voor minder geld kan een compleet nieuwe woning worden neergezet die voldoet aan de eisen van deze tijd, zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een betere isolatie.

Lees verder »