Gratis ICT ondersteuning voor Ronald McDonald Huis

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst, mag het Ronald McDonald Huis Zwolle rekenen op gratis professionele ondersteuning voor haar ICT van het nieuwe bedrijf IC2it , een onafhankelijke, full service ICT dienstverlener voor zorginstellingen en zorgverleners.

‘ICT is ook binnen ons Huis niet meer weg te denken’ aldus Lianne Booijink, huismanager van het Ronald McDonald Huis. ‘Natuurlijk werken wij als huismanagement veel met de computer en maken wij gebruik van de systemen van het ziekenhuis. Maar ook bieden wij onze gasten de mogelijkheid tot draadloos internetten via een laptop. Daarnaast kennen wij samen met ziekenhuis het Telebaby project. Daarmee kunnen ouders 24 uur per dag, op afstand via een draadloze verbinding, contact hebben met hun kindje in het ziekenhuis. Tenslotte biedt IC2it een computer aan bedoeld voor de vrijwilligerskamer. Dit alles vraagt om ondersteuning van professionals. Wij zijn daarom enorm blij dat IC2it dit voor ons gaat doen. Verder gaan zij voor ons Huis de komende maanden een reserveringssysteem ontwikkelen. Immers ook wij moeten met de tijd mee’.

Lees verder »

File rond feestdagen bij de Dobbe

Het was vandaag weer file rijden in de Aa-landen bij de kruising bij het winkelcentrum de Dobbe. Het was zelfs zo druk dat er verkeersregelaars aan te pas moesten komen.

B&W van Zwolle is op de hoogte van de doorstroomproblemen op de piekmomenten. Ze zijn door diverse belanghebbenden daarover benaderd en hebben ook zelf direct na het gereed komen van de aanpassingen observaties laten uitvoeren. Zoals beloofd zullen ze de maatregelen na enkele maanden in overleg met de belanghebbenden evalueren. Daar is de afgelopen maand al mee begonnen. De evaluatie zal naar verwachting met name worden uitgevoerd door observaties, omdat harde ongevallencijfers pas na lange tijd beschikbaar komen. Daarop wil B&W niet wachten, mede ook omdat de harde cijfers niet alleen bepalend zijn voor de te maken keuzes. Werkelijke aanpassingen zullen pas in het najaar van 2008 gestalte krijgen.

Zwolse jeugd knalt er flink op los

Dit jaar is het in de gemeente Zwolle toegestaan om, op bij voorhand aangewezen plekken in de stad met carbid te schieten. De oorverdovende knallen, en het ietwat ongewone schouwspel in de stad trok veel omstanders aan.


Harde knallen vanaf Park Hogekamp

Het recept is simpel: een melkbus, carbid, water, een fakkel en voor de veiligheid een voetbal als deksel. Resultaat wanneer de mengverhoudingen perfect zijn, is een knal die vele malen harder is dan het reguliere vuurwerk dat in de winkels te koop is, en een prijs die vele malen lager ligt.


Even schudden voor gebruik..


Na het schieten de stukjes carbid weer zoeken

Lees verder »

Oravainen wil weg bij FC Zwolle

Petri Oravainen wil weg bij FC Zwolle. De Finse aanvaller (24) heeft de club gevraagd zijn contract te ontbinden, vanwege een gebrek aan speelminuten onder trainer Jan Everse. De Finse buitenspeler staat nog tot de zomer onder contract in de Overijsselse hoofdstad. Oravainen, die het geplande trainingskamp op Mallorca laat schieten, is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit de eerste divisie. Tot nu toe kwam hij twaalfmaal in actie, maar kon niet overtuigen. 

Vorig seizoen mocht hij eveneens elfmaal opdraven en scoorde hij viermaal. De voormalige speler van het Finse HJK Helsinki lijkt te azen op een terugkeer naar zijn vaderland, waar de nieuwe competitie in maart aanvangt. FC Zwolle heeft al een mogelijke vervanger binnen de selectie. De Braziliaan Leonardo mag zich tijdens de oefensessies in Spanje bewijzen. ( Bron: Voetbal Primeur )

Woningstichting SWZ investeert in leerlingbouwplaatsen

In het kader van Maatschappelijk Opdrachtgeverschap gaat woningstichting SWZ leerlingbouwplaatsen inzetten samen met Fundeon. Dit is een samenwerkingsverband die onderzoekt en leerlingen regelt om een leerlingbouwplaats te creëren.

Afgesproken is dat drie tot vier timmerlieden, twee metselaars en een tegelzetter op de bouw als leerling meelopen onder begeleiding van een leermeester van Koenen Bouw. Ze zullen aan de slag gaan bij de bouw van het appartementencomplex Belvédère in Stadshagen. Op de hoek van de Frankhuizerallee en de Belvédèrelaan bouwt SWZ daar een huurappartementengebouw voor verschillende doelgroepen. De geplande oplevering is november 2008. De aannemer moet ervoor zorgen dat de leerlingen wisselende werkzaamheden krijgen. Het worden geen leerlingen uit Zwolle omdat in Zwolle de stageplaatsen al zijn voorzien. De leerlingen komen uit Drente, waar de aannemer Koenen ook vandaag komt. Ze kunnen dan meerijden met de busjes.

Diefstal van computers uit scholen

 Uit scholen aan de Rijnlaan en het Boterdiep zijn het afgelopen weekend, van 29 op 31 december, computers gestolen. Ruiten werden vernield om binnen te komen. Naar deze diefstallen wordt een onderzoek ingesteld.

Inzamelactie kerstbomen

Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam “Oude bomen vangen veel winst”!  Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De afgelopen jaren zijn meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, die de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad. 

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 januari 2008 van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag 9 januari 2008 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op een stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aabad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

Lees verder »

Wat vindt Zwolle

Vuurwerk moet verboden worden 

Vuurwerk veroorzaakt jaarlijks verwondingen bij de gebruikers ervan. Sommige slachtoffers zijn voor hun leven verminkt. Daarnaast zorgt het afsteken van vuurwerk voor (geluids) overlast al dagen voor de jaarwisseling, hinderlijk voor mens en dier. De nieuwe stelling luidt: Verkoop van vuurwerk verbieden en vervangen voor een vuurwerkshow door gemeenten in Nederland georganiseerd.

Wat is uw mening? Stem op de nieuwe poll.

‘Poëzie’ thema bij Bibliotheek Zwolle

De landelijke gedichtendag heeft dit jaar als thema “Dingen in gedichten”. Natuurlijk besteedt Bibliotheek Zwolle hier volop aandacht aan. De hele maand januari zijn er activiteiten rond poëzie, maar vooral op gedichtendag 31 januari.

Net als vorig jaar is deze maand in alle bibliotheekvestigingen een selectie gedichten van Zwolse amateurdichters te zien. Deze gedichten zijn in 2007 in de bibliotheek ingeleverd en gejureerd door onze gedichtenjury. Bent u geïnteresseerd en schrijft u zelf ook poëzie? Lees verder in deze flyer hoe u ook mee kunt doen.

Lees verder »

Binnenbrand blijkt containerbrand

Zondagavond om 17.00 kreeg de brandweer van Zwolle een melding binnen over een binnenbrand aan de Nijerwalstraat in Stadshagen.

Er werd dus ook met groot materieel uitgerukt. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een bouwcontainer die in de hens stond. Voor de brandweer was er niet meer te doen dan de inhoud van de container te blussen. Wel werd er nog gezocht naar eventuele nog brandbare materialen.