Vuurwerk sluit Koninginnedag 2008 af

Zwolle – Prachtig vuurwerk heeft Koninginnedag 2008 afgesloten in Zwolle. Vanaf het eiland in Park Wezenlanden werd er vanaf 22.00 uur weer veel moois de lucht in geschoten.

Ook dit jaar werd het vuurwerk aangeboden door de Centrale Commissie Oranje. Het vuurwerk werd door de specialist op dit gebied, firma Wagenvoort uit Wapenveld, geplaatst en ontstoken.

Rijbewijzen kwijt bij verkeerscontrole Hermelenweg

Zwolle – Tijdens een verkeerscontrole aan de Hermelenweg op dinsdag 29 april werd van een aantal bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Zo werd het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Staphorst. Hij reed met zijn personenauto 143 km/u waar 60 is toegestaan.

Een 19-jarige man uit Zwolle reed 112 km/u waar 60 is toegestaan. Een 41-jarige man uit Wierden reed met zijn bestelauto 110 km/u waar 60 is toegestaan. Een 36-jarige Genemuidenaar reed met zijn personenauto 114 km/u waar 60 is toegestaan.

Man steelt koptelefoon van DJ

Zwolle – Tijdens Koninginnenacht werd bij een horecagelegenheid een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal.

Hij had een koptelefoon van de DJ weggepakt en in zijn tas gestopt. Een getuige had dit gezien en gaf dit door aan de portier, die de tas van de man controleerde en daarin de koptelefoon aantrof.

Mishandelingen tijdens Koninginnenacht in Zwolle

Zwolle – Tijdens Koninginnenacht kreeg de politie de melding dat op de Luttenbergstraat een 20-jarige man uit Zwolle door het lint ging. De man bleek een 46-jarige Zwollenaar mishandeld en bedreigd te hebben. De 20-jarige Zwollenaar kwam hard op de politie toe rennen en was niet voor rede vatbaar. Hij werd met gepast geweld naar de grond gebracht en aangehouden.

Dezelfde nacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Jufferenwal. Een 22-jarige man uit Zwolle was met een glas op het hoofd geslagen. De dader was er vandoor gegaan. Op basis van een signalement werd op de Melkmarkt een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden.  Op de Ten Oeverstraat liep een man met een mes te zwaaien. De man, een 42-jarige man uit Apeldoorn, had een deur ingetrapt en een 34-jarige Zwollenaar mishandeld. Hij was er vandoor gegaan in de richting van het provinciehuis. De Apeldoorner werd op de Luttenbergstraat aangehouden.

Lees verder »

Mountainbikers aan de start in Mitsubishi-cup

Havelte –  Van het bikestudio-team waren vandaag Tjeerd Govaert, Jos van Rein en Richard Zeldenthuis naar Havelteberg getrokken om op en rond de tankbanen aldaar te strijden om de Mitsubishi-cup. Tankbanen bestaan uit diep mul zand en dat maakt deze ronde altijd erg zwaar. Maar naast tankbanen zijn er ook explosieve klimmetjes en snelle draai en keer stukken aanwezig. Een selectief en mooi rondje, dus.

Ondanks de 100 km marathon van een paar dagen eerder (Sorpetal) nog in de benen, presteerde het team uitermate sterk. Tjeerd Govaert en Jos van Rein waren gebrand op een snelle start om verderop in het parcour niet meteen opgehouden te worden door opstoppingen in het mulle zand. Dit lukte uitstekend. Jos kwam na de eerste ronde als 5e door. Tjeerd Govaert trapte een sterke laatste helft en maakte mooi een boel plekken goed. Na 75 minuten rolde hij bij de masters 1 als 10e over de finish-streep. Jos eindigde op een nette 13e stek.

Lees verder »

Activiteiten Koninginnedag Zwolle Deel III

Zwolle – Een nieuw evenement in Zwolle was woensdagmiddag te bewonderen in de stadsgracht nabij het Kerkbrugje: de Duck Race. De Centrale Commissie Oranje organiseerde in samenwerking met de jeugdbrandweer van Zwolle een Duck Race. De bedoeling was, dat door middel van een waterstraal een badeendje over de streep werd geraced. Er werden, in de aanwezigheid van onder andere topkok Jonnie Boer, in de gracht 9.000 gele badeendjes geplonst. De opbrengst van € 35.000,- van deze race is voor Het Zonnehuis in Zwolle, die er leuke dingen mee gaat doen voor de bewoners.


‘Alle eendjes…’

De CCO organiseerde ook dit jaar weer een straatparade en een aansluitende taptoe. Dit jaar werd aan de Straatparade en Taptoe medewerking verleend door vier vermaarde showkorpsen, waaronder twee korpsen uit de regio Zwolle. Dit waren Show- en Marchingband Jubal uit Zwolle, Van Limburg Stirum Band uit Wezep, Showband Takostu uit Stiens en de Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim. Nadat de korpsen uit verschillende richtingen de binnenstad in marcheren, kwamen ze later samen op het Ter Pelkwijkpark, waar ter afsluiting een kleine taptoe werd gegeven.

Lees verder »

Open huis Basisschool Het Atelier

Zwolle – Basisschool Het Atelier houdt op zaterdagochtend 24 mei Open huis. Dit Open huis is bestemd voor iedereen, die graag meer wil weten over het Atelier. Of dat nu het basisonderwijs is of Landstede kinderopvang.

Tijdens het open huis wordt ook een kleedjesmarkt georganiseerd, voor kinderen van het Atelier, en kinderen uit de buurt. Daar wordt tweedehands kleding en speelgoed aangeboden. Basisschool het Atelier staat voor gedegen onderwijs met een goed kindvolgsysteem waarbij de ontwikkeling van het kind van groep 1 tot en met 8 gevolgd wordt. We gaan uit van het kind en streven daarbij naar een rijke leeromgeving waardoor het kind geïnspireerd wordt en gemotiveerd tot leren. Ons thematisch onderwijs krijgt vorm in de ateliers waar kinderen vaak groepsdoorbrekend maar wel op eigen niveau met het thema bezig zijn. Het enthousiaste team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Lees verder »

Activiteiten Koninginnedag Zwolle Deel II

Zwolle – Koninginnedag in Zwolle begon traditioneel met het hijsen van de Nationale driekleur op het bordes van het stadhuis en daarna het zingen van het Wilhelmus. Daarna werd de Kindervrijmarkt rond de Diezerstraat geopend. De Melkmarkt was het terrein van de scoutinggroepen en Zeeverkenners.


Foto: Ronald

De vele vrijwilligers van de scoutinggroepen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alle spelletjes en stands weer voor elkaar te krijgen. De pretmarkt is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de Zwolse Koninginnedag. Kinderen en volwassenen konden weer vele activiteiten doen zoals bijvoorbeeld klimmen, schmincken, kegelen, buks schieten en noem maar op. De inkomsten worden door de scoutinggroepen gebruikt voor aanschaf van materiaal zoals tenten, kampeerspullen en activiteiten materiaal. Mede door het goede weer werd de pretmarkt, ook dit jaar weer, door duizenden mensen bezocht en zullen de penningmeesters van de scoutinggroepen tevreden terugkijken op een geslaagde Koninginnedag.


Volksvermaak op de ‘Pretmarkt’ aan de Melkmarkt…

Niet alleen in de centrum van Zwolle vonden er activiteiten plaats. Bij winkelcentrum Stadshagen gaven kinderen een demonstratie teakwondo. Op het plein bij de Broerenkerk, Achter de Broeren, traden leden van Circus Pavarini op. Ze vermaakten de Zwollenaren met hun jongleerkunsten. Ook in Assendorp vonden tal van culturele activiteiten plaats.


Demonstratie teakwondo…


Skaten in Assendorp…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

Lees verder »

Gratis Vertelfestival in binnenstad Zwolle

Zwolle – Het Vertelfestival Zwolle komt op zondag 01 juni met een zeer muzikaal vertelprogramma. Historische gebouwen, karakteristieke zalen, romantische plekjes aan het water en verborgen tuinen vormen het decor van meer dan veertig (gratis!) vertelvoorstellingen voor jong en oud. Van 12.00 tot 17.00 uur gonst het langs de Thorbeckegracht, de Diezerstraat en de Melkmarkt van de verhalen.

Het festivalterrein met diverse terrassen bevindt zich aan de Thorbeckegracht, op het grasveld voor en rond Verteltheater De Verhalenboot. Vandaaruit kan het publiek met de programmaflyer in de hand uitwaaieren over de binnenstad. Alle voorstellingen zijn gratis. Op zondag 01 juni is het ook boekenmarkt. Diverse vertellocaties bevinden zich langs de route hiervan. Kitty Peetoom voert het woord namens de festivalorganisatie. Zij vertelt, zeer trots te zijn op de programmering die dit jaar wordt neergezet. “We hebben bijzondere vertellers, verhalen die tot de verbeelding spreken en dat alles op prachtige locaties.

Lees verder »

Activiteiten Koninginnedag Zwolle Deel I

Zwolle – Nadat om 10.00 uur vanmorgen onder het zingen van het Wilhelmus de vlag was gehesen bij de Rivierenhof, slingerde zich een bonte stoet versierde fietsen door de Aa-landen. E.e.a. onder begeleiding van drumfanfare Berkum. Aan het eind van de optocht waren er prijzen voor de mooist versierde voertuigen.

Ook in Zwolle Zuid en Assendorp waren en zijn er tal van activiteiten voor de wijkbewoners. De optocht in Zwolle Zuid vertrok om 09.45 uur en kende veel animo. Veel kinderen hadden hun fietsen met oranje tinten versierd. Daarna werden er in de buitenlucht spelletjes gespeeld. Het Assendorperplein bruist als vanouds van de activiteiten; er zijn optredens, kameel rijden, skate demo’s etc. Kijk voor meer info over de activiteiten in Zwolle in de online-agenda van Weblog Zwolle!


Optocht in de Aa-landen…


Vrijmarkt in Assendorp…


Zwolle Zuid. Foto: Fam. Jacobs

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

Lees verder »

Meander Bigband “on tour” door Engeland

Van donderdag 8 tot en met maandag 12 mei toert de Meander Bigband door Engeland.  Het is niet de eerste keer dat het schoolorkest van het Meander College het buitenland bezoekt. Zo waren er eerdere tournees naar Zwitserland, Duitsland en Engeland.

Deze tour bezoekt de bigband het Chichester College. Vorig jaar was het Meander College gastheer voor de muziekstudenten uit de gelijknamige plaats. Er zullen gezamenlijke culturele activiteiten plaatsvinden en er zal natuurlijk veel worden gemusiceerd. Zo vinden er o.a. optredens plaats in scholen en winkelcentra in Chichester en zal er zondag worden gespeeld onder de “Big Eye” langs de Theems in Londen.

Lees verder »