Nieuw Deltion College laat veel moois zien

Zwolle – Het Deltion College opende voor het eerst de deuren van de nieuwe campus voor bezoekers in het kader van de landelijke Dag van de Bouw. Belangstellenden werden rondgeleid door het Westdeel en konden een doe-tocht door het Oostdeel maken, waarbij deelnemers elk uur een helikoptervlucht boven de nieuwe campus konden winnen. De gratis toegankelijk dag werd goed bezocht.

Voor deze dag hadden Deltion en bouwer van de campus BAM op organisatorisch vlak de handen ineengestoken. Belangstellenden konden naast de rondleidingen en de doe-tocht – waarbij bezoekers opdrachten moesten doen en vragen moesten beantwoorden – diverse presentaties bekijken over de nieuwbouw en gratis poffertjes, ijs en koffie en fris nuttigen. Deelnemers aan de doe-tocht konden elk uur een helikoptervlucht boven Zwolle en de nieuwe campus winnen. Bovendien waren er voorlichtingsstands waar informatie over de nieuwe Deltion campus ingewonnen kon worden. Bezoekers konden gratis parkeren in de nieuwe Deltion parkeergarage aan het Westdeel.

Via ‘Lees verder’ vindt u meer foto’s…

Lees verder »

Zwolse topkok haalt asperges uit Salland

Oudleusen/Zwolle – De asperges uit Salland zijn veel lekkerder en beter dan die uit Limburg. Dat is het oordeel  van topkok Jonnie Boer en Martin Kruithof van sterrenrestaurants als De Librije en De Lindenhof. De smaak is geprononceerder, de structuur is verfijnder en de combinatie met wijnen is veel uitgesprokener, aldus de deskundigen.

Gerenommeerde restaurants als De Librije (drie Michelin Sterren, Zwolle) en De Lindenhof (twee Sterren, Giethoorn) halen het blanke goud vanwege de verfijnde smaak uit Salland. ‘Geen discussie over mogelijk,’ aldus Martin Kruithof van De Lindenhof. Aspergeteler Ernie van der Kolk in Oudleusen: “We hebben hier in Salland een iets milder klimaat en de grond is rijk aan mineralen en niet overbemest. Dit maakt ‘onze’ asperges uitzonderlijk van smaak. Tijdens de Sallandse aspergedag konden bezoekers het deskundige ‘steken’ van dichtbij bekijken. Van der Kolk kon rekenen op ruim 1500 bezoekers.

Lees verder »

Overijssel op Straat vermaakt Zwolle

Zwolle – Een internationale selectie van artiesten trad zaterdag gratis op in het centrum van Zwolle. Het straattheaterfestival Overijssel op Straat deed Zwolle aan. Veel Zwollenaren genoten van de theaterkunsten van de straatartiesten.

Dit jaar trokken onder meer Begat Theatre (FR), Compagnie Folletta (BE) Gracy Spoon (UK), Magician Ramana (NL), Theater Tol (BE) en anderen door de Zwolse binnenstad. Het festival in Zwolle werd afgesloten door Phare Ponleu Selpak uit Cambodja. Zij brachten een voorstelling die ging over de nieuwe generatie in Cambodja, en de impact die de globalisering heeft op de jonge mensen van het platteland.

Weinig belangstelling voor nieuw Oosterenkstadion

Zwolle – Zaterdag was het op een aantal bouwlocaties in Zwolle de Dag van de Bouw. Bouwend Nederland hield met de aangesloten bedrijven voor de derde keer open huis op 240 bouwlocaties door heel Nederland. Moes Bouwgroep stelde op deze dag de bouwplaats van het FC Zwolle-stadion open voor publiek.

Geïnteresseerden konden kennis maken met de vele, vaak boeiende of verrassende aspecten van de bouw van een voetbalstadion. Bezoekers van het FC Zwolle-stadion kregen een rondleiding door het stadion in aanbouw. Op het veld was een foto-doek waarvoor je een foto kon laten maken. De belangstelling voor het nieuwe stadion was derhalve minimaal. Ook voor de jonge bezoekers was er niet veel te doen. Dat is jammer voor zo’n markant ‘sportpaleis’ in Zwolle.

Lees verder »

Acrogymnasten behalen goud in Bulgarije

Gabrovo – Drie Zwolse teams van de vereniging WRZV-Landstede Zwolle hebben samen met een team van de vereniging Flik Flak Den Bosch de landenwedstrijd acrogym in Gabrovo gewonnen. Uitkomend op het hoogste wedstrijdniveau behaalden de teams afzonderlijk ook heel mooie resultaten. Bij de categorie jeugd dames A werd er door de dames Sanne Kamperman en Sascha Witvoet uitzonderlijk goed gepresteerd. Drie keer kregen zij van de jury ruim 28 punten voor hun oefeningen wat ruim voldoende was om in het klassement aan de leiding te gaan en de gouden plak in ontvangst te nemen.

Bij de senioren was er voor Veerle Dijksma en Andy Ostiana eveneens goud. Bijna volledig hersteld van een blessure wist het tweetal prima te presteren tijdens deze internationale wedstrijd en bleven teams van o.a. Duitsland, Georgië, Engeland en Bulgarije voor in het klassement.
Het tweede Zwolse gemengde paar, Lianne van Dam en Rick Oude Wesselink  plakten zeer verrassend het zilver met een drietal mooi uitgevoerde oefeningen. Alle scores bij elkaar opgeteld was ruim voldoende om de landenwedstrijd te winnen en een prachtige beker in ontvangst te nemen. Deze teams zullen aankomend weekend samen met nog vele andere Zwolse teams in actie komen in Drachten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym. Zwolle is een van de hoofdleveranciers van teams die uitkomen op het hoogste landelijke niveau.
 

Afbraak boomhut Zwolle gestart

Zwolle – De eigenaar van de boomhut aan de PC Hooftstraat in Zwolle is vandaag begonnen met de afbraak van het bouwwerk.

De boomhut moest weg van de gemeente na klachten van omwonenden. Voor volgende week donderdag moet de hut zijn afgebroken, anders legt de gemeente een dwangsom op van tweeduizend euro. Omdat de eigenaar geen heil ziet in een gang naar de rechter, legt hij zich neer bij de afbraak. ( RTV Oost )

Hockeymeiden v.d. Capellen Nederlands Kampioen

Zwolle – In een zinderende finale te Amsterdam is vrijdag het hockeymeisjesteam (t/m 15 jaar) van de SG Van der Capellen, lokatie Lassuslaan, Nederlands Kampioen Schoolhockey geworden.

Om deze superprestatie te kunnen bereiken versloegen ze eerder, in de regionale voorronde in Hattem, al 16 teams. Daarmee mochten de meiden door naar de landelijke finale, waar ze op nationaal niveau van alle teams de sterkste bleken en uiteindelijk de SG Were Di uit Valkenswaard achter zich lieten. De finale werd gespeeld in het Wagener stadion.

Persruimte FC Zwolle vernoemd naar Jan Drost

Zwolle – Na 45 jaar fotojournalist te zijn geweest, heeft Jan Drost vrijdagavond officieel een punt achter zijn carrière gezet. Om Drost te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Zwolle, wordt de persruimte in het nieuwe stadion naar hem vernoemd.

Jarenlang maakte Drost foto’s voor FC Zwolle: tot vorig jaar was hij vaste bezoeker bij de wedstrijden van het eerste elftal. Zijn eerste wedstrijd als sportfotograaf was PEC Zwolle – FCH. Vrijdagavond, tijdens het afscheid van Jan Drost in Hotel Wientjes, werd bekend gemaakt dat de persruimte in het nieuwe stadion van FC Zwolle de ‘Jan Drost Persruimte’ genoemd wordt.

Lees verder »

Isaac de Groot voetbaltoernooi bij CSV’28

Zwolle Vandaag, zaterdag 31 mei, organiseert CSV’28 ter gelegenheid van de openingsfestiviteiten van het nieuwe sportpark “De Verbinding” voor de E- en F-pupillen het Isaac de Groot voetbaltoernooi.  

Het toernooi voor de meeste F-teams wordt ’s morgens gehouden. Het toernooi voor E-teams  en hogere F-teams speelt zich ’s middags af. Op zaterdag 14 juni volgt een jeugdtoernooi voor de D-, C- en B-teams. Het toernooi voor de D- teams wordt ’s morgens gehouden. Het toernooi voor C- en B- teams zal ’s middags worden gespeeld.

Lees verder »

FC Zwolle richt zich op Zuid Amerikaanse markt

Zwolle – Maar liefst vijf Zuid Amerikaanse testspelers zullen vanaf het begin van de voorbereiding voor het voetbalseizoen 8008 – 2009 bij FC Zwolle een contract proberen af te dwingen. De spelers van het eerste elftal starten op 7 juli met trainen.

Vorige week werd al bekend gemaakt dat de Brazilianen Roberto Grizolli en Guillermo Alastra naar Zwolle gaan komen. Daar sluiten de Argentijnen Esteban Giglio, Matias Oliver en Andres Formento zich bij aan. Vorige week zei trainer Everse in de VI, dat hij al een goed beeld van ze gekregen via een aantal dvd’s. “Maar ik haal nooit een speler alleen op basis van een schijfje of een tape. Ik wil ze live aan het werk zien en ze krijgen op deze manier de tijd en de kans zich hier te bewijzen”.

Start sloop Trapjeswijk begin 2009

Zwolle – In november 2007 heeft Woningstichting SWZ de bewoners van de Trapjeswijk meegedeeld dat renovatie niet haalbaar is en dat daardoor het gehele plan voor dit gedeelte in Holtenbroek opnieuw ontwikkeld gaat worden. SWZ is de afgelopen periode in gesprek gegaan met de bewonerscommissie. Op basis van die gesprekken zijn besluiten genomen. Het eerste besluit is en blijft dat de renovatie van de Trapjeswoningen definitief financieel en kwalitatief onhaalbaar is.

SWZ moet een onevenredig bedrag per woning (ten minste een negatieve investering van € 60.000,-) bijdragen om renovatie mogelijk te maken. Daarbij blijft de kwaliteit, in relatie tot nieuwbouw, zwaar onder de norm die gevraagd wordt voor nieuwbouw. Als tegemoetkoming in gemiste kansen en gewijzigde plannen ontvangen onder andere de oorspronkelijke bewoners die nu nog in de Trapjeswijk wonen een vergoeding. Verder ontvangt een aantal een bijdrage in de huur voor de tijdelijke woning. Dit is beschreven in de aanvulling op het Sociaal Plan. Het oorspronkelijke Sociaal Plan blijft van kracht met uitzondering van het deel over renovatie van de woningen.

Lees verder »

Sfeervolle Zwolle-stand tijdens Leontien’s Ladies Ride

Zwolle –  Voor de tweede keer zal de Leontien’s Ladies Ride in Zwolle van start gaan. Zwolle en omgeving bieden een uitermate mooie route voor de deelneemsters. Graag presenteert Zwolle zich deze dag als Hoofdstad van de Smaak 2008.

Zondag 8 juni aanstaande kent de Leontien’s Ladies Ride in Zwolle haar 2e editie. De stad wordt die dag overspoeld met fietsende vrouwen uit het hele land. Voor Zwolle interessant om deze mensen kennis te laten maken met de Hoofdstad van de Smaak 2008. Daartoe richten RBT Vechtdal – IJsseldelta, SESZ en de gemeente Zwolle zich deze dag.

Lees verder »