CDA wil Cruyff Court in Diezerpoort

Zwolle – Het CDA betreurt het feit dat de Stichting Cruyff Courts KNVB velden (CCKV) afziet van het aanleggen van een Cruyff Court in het Ittersumerpark in Zwolle-Zuid. Zwolle Zuid is een jeugdige wijk en naar het idee van het CDA gebaat bij een dergelijke voorziening.

Er is echter gelukkig geen sprake van afstel. Naar het CDA heeft begrepen heeft het CCKV laten weten nog steeds een Cruyff Court te willen realiseren in Zwolle. Het CDA wil graag meedenken over een alternatieve locatie in Zwolle voor een Cruyfff Court en over een alternatieve voorziening voor Zwolle Zuid. In dat kader, mocht in Zwolle Zuid geen alternatieve locatie voor het Cruyff Court voor handen zijn, oppert het CDA graag het Hogenkampspark/ Park De Hogenkamp in de wijk Diezerpoort als alternatieve locatie.

Lees verder »

Braderie Stratenfestival zoekt standhouders

Zwolle –  De braderie tijdens het stratenfestival op vrijdag 15 augustus gaat door! Hiermee is de traditie al wel in ere hersteld maar de organisatie is nog steeds druk op zoek naar de laatste standhouders.

Niet door het gebrek in aanmeldingen, maar omdat de organisatie bewust heeft gekozen voor een zo groot mogelijk assortiment van producten. Een braderie is niet leuk als iedereen dezelfde producten verkoopt, aldus de organisatie.

Lees verder »

Open Orgeldag Zwolle

Zwolle – Op de eerste zaterdag van juli klinken de Zwolse orgels. Op zaterdag 5 juli a.s. wordt alweer voor de veertiende keer de “Open orgeldag” in Zwolle georganiseerd. Dit jaar openen tien Zwolse kerken, tussen 10.30 en 15.30 uur, hun deuren. Bezoekers kunnen de orgels bekijken, beluisteren én bespelen.

De volgende kerken verlenen haar medewerking aan deze dag: Grote of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Doopsgezinde kerk, Luthersekerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Broerenkerk, Plantagekerk en De Proosdij, de voormalige Bethlehemkerk. Op deze dag worden twee wandelconcerten gegeven. Om 11.00 uur verzorgt Peter van der Weide een concert op het Maarschalkerweerdorgel in de O.L.V. Basiliek. Om 14.00 uur verzorgen Gea Hoven (orgel) en Mariska van der Vaart (fluit) het wandelconcert in de Luthersekerk. Zij hebben allemaal een aangenaam half uurtje muziek voor u samengesteld. De toegang is vrij.

Lees verder »

Politie houdt dieven van landbouwtractoren aan

Overijssel/Drenthe – Op 25 en 26 juni jl. heeft de politie IJsselland, team Horst & Waterland, drie verdachten aangehouden van diefstal van zes landbouwtractoren, gepleegd tussen maart en juni van dit jaar in Overijssel en Drenthe. Het gaat om twee mannen van 41 en 29 jaar uit Epe en Hoogeveen en een 46-jarige vrouw uit Borne.

 

De tractoren werden gestolen in de plaatsen Wijster, Elim, Staphorst, Zwolle, Zenderen en Deurningen. De politie kreeg aanknopingspunten in deze zaak toen in Staphorst in de nacht van 15 op 16 mei 2008 een tractor werd gestolen en deze vervolgens – via een oproep van de eigenaar – op internet werd achterhaald. De tractor bleek door de daders te zijn verkocht in de gemeente Hoogeveen. Een zelfde soort diefstal van een tractor in Zwolle leidde ook via een internetoproep naar een koper in de gemeente Bronckhorst (Gelderland). Het bleek in beide gevallen om vermoedelijk dezelfde daders te gaan. De politie kwam hierna meerdere gestolen en doorverkochte tractoren op het spoor, die inmiddels allemaal zijn teruggevonden en in beslag genomen.

Lees verder »

Afscheidswedstrijd Jaap Stam uitverkocht

De afscheidswedstrijd van Jaap Stam is uitverkocht. Het is niet meer mogelijk om kaarten te kopen, zowel niet via internet als op kantoor. Er gingen deze morgen een honderdtal extra kaarten in de verkoop, welke binnen enkele uren allemaal verkocht waren.

Zaterdag 26 juli aanstaande is het zover, om 20.30 uur zal in het nieuwe stadion in Zwolle de wedstrijd gespeeld worden tussen Ajax en een samengestelde selectie van spelers waarmee Jaap Stam in zijn rijke voetbalverleden ooit samenspeelde. Dit beloofd een bijzondere dag en wedstrijd te worden.

Zwols IT-bedrijf bereikt overname

Zwolle – Chiptestbedrijf Rood Technology uit Zwolle heeft overeenstemming bereikt over een grote overname. Zodra het definitieve contract is getekend, maakt het bedrijf bekend wie de overnameprooi is. Dit zei Philip Nijenhuis, bestuursvoorzitter van Rood Technology, zondag.

Met de overname wordt de omzet van het bedrijf “anderhalf tot twee keer zo groot.” Rood Technology heeft zichzelf tot doel gesteld de komende drie jaar een omzetgroei van 10 tot 20 procent te realiseren. Met de overname haalt het bedrijf deze doelstelling in een keer. “Alleen gaat het niet, dat geldt voor mensen, maar ook voor bedrijven”, zei bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis.

Lees verder »

Daverend slotaccoord Kunstfestival Zwart

Zwolle – De eerste editie van Zwart, het nieuwe kunstfestival van Zwolle, is na een matige start, op zondagavond 18.00 uur met een daverend slotakkoord geëindigd. Op een goed bezette Blijmarkt vond rond een oude auto een spontane drumbattle plaats waarbij publiek en kunstenaars van het Deltion College elkaar perfect aanvulden in een zee van geluid. In totaal hebben ruim dertienduizend bezoekers gedurende vier dagen Zwart kunnen genieten van zeer uiteenlopende en kleurrijke kunstproducties waarin het thema ‘overgave’ centraal stond.

Kern van het festival waren zes routes langs verschillende, zeer diverse kunstproducties. De meeste routes kenden een looptraject, maar er was ook een fietsroute en zelfs een route per vrachtwagen. Het concept van kleinschaligheid en het betrekken van de Zwolse omgeving bij kunst en cultuur leverde verschillende en verrassende routes op. De reactie van de bezoekers waren heel positief: ‘Het werkt verslavend; na één route wil je meer’, ‘De schoonheid van de stad Zwolle wordt heel goed zichtbaar in de routes’, ‘Echte kunstontmoetingen’, ‘Een heel kleurrijke combinatie van verschillende kunstuitingen’ en ‘We zijn nu al benieuwd naar wat er volgend jaar komt’. Artistiek leidster Ingrid Docter bedankte het publiek en alle deelnemers, en keek terug op een geslaagd festival. Dat iemand uit het publiek ‘Leve De Stad Als Theater’ scandeerde bracht haar niet van haar voetstuk. Docter was trots op ‘haar’ festival.

Meer nieuws en foto’s via ‘Lees verder’…

Lees verder »

Meisje gewond na aanvaring op Zwartewater

Zwolle – Een 15-jarig meisje uit Deventer is zondagmiddag gewond geraakt, nadat een boot waarin ze passagier was op het Zwartewater een dukdalf had geraakt. Ze werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 17.05 uur ramde de boot, bestuurd door een 29-jarige man uit Deventer, door nog onbekende reden een dukdalf bij de Mastenbroekerbrug bij Stadshagen. De man raakte niet gewond, maar slikte nadat hij in het water terecht was gekomen het nodige water en benzine in. Duikers van Brandweer Zwolle moesten er aan te pas komen om de twee leden van een reddingsbrigade uit Deventer op het droge te krijgen. De boot is gezonken.

1e Editie ”Zwart” trekt ruim dertienduizend bezoekers

Zwolle – De eerste editie van Zwart, het nieuwe kunstfestival van Zwolle, is op zondagmiddag 29 juni met een daverend slotakkoord geëindigd. Op de Blijmarkt vond rond een oude auto een spontane drumbattle plaats waarbij publiek en kunstenaars elkaar perfect aanvulden in een zee van geluid. In totaal hebben ruim dertienduizend bezoekers gedurende vier dagen Zwart kunnen genieten van zeer uiteenlopende en kleurrijke kunstproducties waarin het thema ‘overgave’ centraal stond. 

Kern van het festival waren zes routes langs verschillende, zeer diverse kunstproducties. De meeste routes kenden een looptraject, maar er was ook een fietsroute en zelfs een route per vrachtwagen. Het concept van kleinschaligheid en het betrekken van de Zwolse omgeving bij kunst en cultuur leverde verschillende en verrassende routes op. De reacties van de bezoekers waren van uiteenlopende aard. Het festival bood ook voor elk wat wils: de routes hadden een laagdrempelig karakter, er waren concerten met een verdiepende laag, een gevarieerd kinderprogramma en een lekkere ‘lounge sfeer’ met muziek en tal van optredens op de Blijmarkt.

Lees verder »

Kunstfestival Zwart verrast Zwolle

Zwolle – Het vierdaagse Kunstfestival Zwart heeft Zwolle in alle opzichten verrast. De opzet, de beleving en de uitstraling van deze eerste editie leverde veel lof maar ook enige kanttekeningen op. Het positieve betrof de kunstzinnige routes die de verbeelding van het publiek raakten. Daarbij was er een stevige Zwolse inbreng bij de tientallen producties. Kritiek was er op de uitstraling in de stad. Veel gehoorde argumenten waren, dat men bij een bezoek aan de binnenstad niet direct zag dat er een Kunstfestival gaande was. Het is aan de organisatie om het evenement verder te perfectioneren.

Zwart bestond uit een zestal kunstroutes, een aantal losse voorstellingen en muziek. Dit alles rond het thema ‘overgave’ en met Peter Greenaway als inspirator. Eén van de kunstroutes was de groene route van meester Elout Hol, waarin Henk Jonker de kunstproduktie “Bladertijd op het bomenkerkhof” maakte. ‘Geluid van storm en onheil klinkt over een klein en intiem kerkhof. Twee doodgravers zijn bezig met de voorbereidingen van een bomenbegravenis. Samen buigen ze zich over de ‘verommeling’ van het landschap. Dan kan de begravenis beginnen; is dit nu het einde van de boom?’.

Voor meer foto’s van voorstellingen: “Lees verder”.

Lees verder »

Le Bombardon derde bij dweilfestival

Heerenveen – Zaterdag 28 juni heeft Stemmingsorkest Le Bombardon voor het eerst deelgenomen aan het Univé dweilfestival in Heerenveen
dat werd georganiseerd door ‘de Glasblazers’. Na drie spetterende optredens voor een enthousiast publiek is Le Bombardon beloond met een 3e prijs met een totaal van 695 punten.

“Goed en duidelijk spelend, leuke afwisselende muziek, zeer goed dweilorkest zonder slechte punten, zeer verzorgd geheel, topbezetting, muzikanten met veel longinhoud, volume verzwakt nooit en zijn in het bezit van de X factor”. Dit zijn opmerkingen uit de juryrapporten die er niet om liegen. Het was voor het orkest een gezellige middag en het orkest heeft de intentie om volgend jaar weer deel te nemen. Dan gaan ze voor de eerste prijs!

Overige politieberichten

Zwolle – Op de kruising Van Karnebeekstraat/Van Royensingel raakte zaterdagmiddag 28 juni een 52-jarige snorfietser uit Zwolle gewond, nadat hij werd aangereden door een 27-jarige automobilist uit Zwolle. De snorfietser reed vanuit de Van Karnebeekstraat de kruising op en negeerde daarbij het rode stoplicht. Daardoor ontstond een aanrijding met de personenauto, die groen licht had op de Van Royensingel. De snorfietser liep een hoofdwond op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Grote Markt werd zondagochtend 29 juni een 20-jarige Zwollenar aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed zonder helm en nar later bleek zonder rijbewijs op een bromfiets over de Grote Markt. De ademanalyse gaf een uitslag van 210 ug/l. Dat leverde de man een rijverbod op van 2 uur en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lees verder »