Zwolse jeugdwielrenner present in KIDS-TOUR 2008

Berlijn – Tijdens de internationale KIDS-TOUR 2008 is een team van vier wielrenners afgereisd naar Berlijn. Het DA-team bestaand uit Rick Mensink (Hanzerenners Zwolle), Rutger Vos, Karen Elzing en Stan Wijkel (allen van de WSV Emmen) wilde serieus meedingen naar de prijzen in Berlijn.

Aan deze internationale driedaagse wielerwedstrijd streden 144 renners uit heel Europa om de eindoverwinning. Op Vrijdag werd gestart met een tijdrit over 7.5 km. Hier werden de Rick Mensink en Stan Wijkel  van Team DA/In de Gaper verdienstelijke geklasseerd op een 19en 25e plek, op slechts enkele seconden van de top 10.

Lees verder »

Skate-event Rock ’n Roll 2

Zwolle – Zondagmiddag vond op Park Wezenlanden het gratis skate-event Rock ’n Roll 2 plaats. Dat is een skate-, voetbal- en muziekevenement speciaal voor alle jongeren uit Zwolle. Het jongerenevenement werd goed bezocht.

Er waren skate- en voetbalwedstrijden (5 tegen 5), diverse muziekoptredens (waaronder Def P en the Howling Coyotes), levend tafelvoetbal, een snowboardsimulator, graffity en breakdance. Dit evenement is erg bijzonder, omdat het wordt georganiseerd door jongeren uit Zwolle Zuid en Holtenbroek in samenwerking met de jongerenwerkers. Dit evenement was één van de vier activiteiten per jaar van het project Stedelijk Young United van Stichting TRAVERS.

Lees verder »

WVF bekert gelijk tegen Heino (2-2)

Zwolle- Met een redelijke pot voetbal streden WVF en zondag tweedeklasser Heino ‘om het niets ‘. Desondanks gingen beide teams, ondanks de warmte, duidelijk voor de winst. Na een kwartier kopte Marthijn van der Steege WVF op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust kwam Heino door Chiel Huisjes langszij.

De tweede helft wist Timon Beimers een fraaie voorzet mooi af te ronden, maar Huisjes zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor een terechte gelijkspel. Onder hoogzomerse omstandigheden troffen deze bekerronde WVF en zondag tweedeklasser Heino elkaar. WVF was niet compleet door blessureleed  en afzeggingen, terwijl Heino een aantal “toppers” had zien vertrekken naar elders. Het eerste gevaar was afkomstig van Heino dat evenals WVF fris van start ging. Na 10 minuten begon WVF aan te dringen. En afstandsschot van Berry Mulder zoefde rakelings over de lat van de Heino goalie. Na een kwartiertje kopte Martijn van der Steege een voorzet op maat van Dennis Elferink lekker in. De daarop volgende kansen voor WVF werden niet benut. Heino wist het doel vlak voor rust nog wel een keer te vinden. Chiel Huisjes liet namens de groenwitten de 1-1 aantekenen.

Lees verder »

Najaarsexpositie Galerie de Langenhof

Zwolle – Vandaag is de officiële aftrap van de najaarsexpositie van Galerie de Langenhof. De opening wordt muzikaal omlijst door Jeannette de Pagter. In de koffie- en theeschenkerij is werk te zien van Monique Blaak uit Sellingen en in de Galerie hangen o.a. de “Dikke Dames” van Marian van der Werf uit Haarle.

Daarnaast zijn er o.a. nog meer schidlerijen, bronzen, keramiek en sieraden en gedichten te bewonderen. De expositie duurt t/m 22 november 2008.

Lees verder »

Rijssense meerdere malen mishandeld

Zwolle – Op zondag 31 augustus rond 03.00 uur, heeft er een vechtpartij plaatsgevonden in de Kamperstraat. Hierbij werd een 21-jarige inwoonster uit Rijssen mishandeld.

Het slachtoffer verklaarde, dat ze in een horecabedrijf al moeilijkheden had gekregen met een onbekende agressieve vrouw. Dit leidde tot een handgemeen. Door omstanders waren ze uit elkaar gehaald en werd de onbekende vrouw uit het bedrijf gezet. Toen het slachtoffer na enige tijd ook het horecabedrijf verliet, zag ze dat de onbekende vrouw buiten op haar stond te wachten om verhaal te halen. Dit leidde opnieuw tot een handgemeen, waarbij forse klappen vielen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Buitenlandse mannen op heterdaad betrapt

Zwolle – Zaterdagmiddag 30 augustus zijn twee mannen van buitenlandse afkomst en zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij hadden even daarvoor bij een winkel aan het Maagjesbolwerk een mobiele telefoon weggenomen ter waarde van € 799,–.

Nadat de mannen zonder af te rekenen de winkel hadden verlaten, werden ze door het winkelpersoneel buiten de winkel aangehouden. De aangehouden verdachten werden overgedragen aan de politie en naar het bureau gebracht. Hier werden ze ingesloten. Ze krijgen een proces-verbaal. Daarnaast zal hen een winkelverbod worden uitgereikt van een jaar.

Vrouw steelt geld en sieraden bij ouder echtpaar

Zwolle – Een ouder echtpaar uit Zwolle is slachtoffer geworden van een insluiping. Op vrijdag 29 augustus, toen de man even van huis was, vervoegde zich een onbekende jonge vrouw bij de woning van het echtpaar. De vrouw des huizes werd als het ware overlopen door de jonge vrouw toen ze de voordeur open deed.

Voordat ze het in de gaten had, stond de vrouw al in de woonkamer, sprak onduidelijke taal en wandelde het hele huis door. Met enige drang kon de vrouw het huis weer worden uitgewerkt. Toen de man weer thuiskwam en het verhaal hoorde van zijn vrouw kreeg hij argwaan. Bij controle van de kamers in de woning constateerde hij, dat er geld, bankpasjes en sieraden waren verdwenen. Een deurketting op de voordeur kan voorkomen, dat onbekenden zomaar een woning kunnen betreden op het moment dat de deur wordt geopend. Helaas blijkt steeds weer, dat deze eenvoudige preventiemaatregel nog onvoldoende wordt benut.

Luilekkerland

Zwolle – De Herfst nadert, je ruikt het en je ziet het aan de verkleurende bomen en de hoeveelheid rijpe bessen die er in de natuur aanwezig is. Bij mij in de tuin staat een Vuurdoorn die dit jaar goed vol vruchten zit en dat wordt door de Mussen zeer gewaardeerd. Hele takken hebben ze met z’n allen al kaalgevreten, een waar luilekkerland voor ze.

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Oranjefeest in Berkum

Zwolle – In het kader van het Oranjefeest in de Zwolse wijk Berkum, namen vandaag ruim 350 kinderen deel aan een spellenmiddag op het speelveld achter de Weijenbelt. Voor de jeugdige bezoekers was van alles wat te doen. Ringen gooien, het broodjes bakken bij de scouting, een hindernisbaan, het ballonnen vouwen door medewerkers van de Blauwe Panter, zaklopen, vishengelspel, zweefmolen en nog veel meer. Na afloop van de spelletjes konden de kinderen een oranje ballon ophalen met een kaartje eraan. Om exact om 12.30 uur begon het aftellen en gingen de 300 ballonnen de lucht in.

Rellen tijdens demonstratie NVU

Zwolle – In Zwolle heeft de politie tien leden van de rechts-extremistische Nederlandse Volksunie aangehouden bij een demonstratie in de binnenstad. Daarbij gingen linkse en rechtse demonstranten elkaar te lijf met stenen en skateboards.

Voor zover bekend zijn geen vernielingen aangericht aan bestrating of winkels. Er waren ongeveer honderd rechtse demonstranten uit Nederland, België en Duitsland aanwezig en tweehonderd linkse actievoerders. De partijen gingen elkaar te lijf. Daarbij vielen diverse gewonden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Toen de situatie uit de hand liep, is er bewust voor gekozen de demonstratie niet direct te beëindigen, zei burgemeester Henk Jan Meijer. Wel werden twee nog geplande toespraken uit het programma geschrapt. “We hadden bussen klaar staan om mensen af te voeren, maar je moet je altijd afvragen wat het effect is als je mensen gedwongen gaat afvoeren.” Er waren zo’n zestig politiemensen op de been. De politie heeft zeker tien personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Niet uitgesloten wordt dat er ook later nog mensen aangehouden zullen worden die strafbare feiten hebben gepleegd.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

Lees verder »

Demonstratie NVU in Zwolle loopt vertraging op

Zwolle – De demonstratie van de NVU in Zwolle heeft zaterdagmiddag te maken met een vertraging. Rond 14.10 uur was de groep van slechts 30 demonstranten nog niet vertrokken van de Westerlaan. De demonstratieoptocht zou 13.00 uur beginnen.

De groep van 30 in het zwart gekleedde demonstranten van de NVU toog 12.30 uur groepsgewijs naar het voormalige postkantoor aan de Westerlaan. Dat bleek de verzamelplaats te zijn. Ondertussen wemelde het op het Stationsplein van de politie die met busjes, bikers en motoren paraat is. Op muren en panden langs de route zijn spandoeken en leuzen op muren gehangen en geverfd. Nabij de kruising met de Willemskade werd de groep later één voor één gefouilleerd door de massaal aanwezige politie. De actievoerders konden dit niet waarderen en scandeerden leuzen tegen de politiemacht. Ze dachten, i.v.m. de vergunning om te demonstreren tot 17.00 uur, dat de sterke arm met opzet de optocht wilde vertragen. In de tussentijd rijden rond de wijk Assendorp een stoet van – uit Friesland, Drenthe en Twente afkomstige- ME busjes in het rond. De sfeer is erg geladen momenteel.

Lees verder »

Meerderheid tegen windmolenpark Tolhuislanden

Zwolle/Dalfsen – Een ruime meerderheid van de bewoners in het gebied de Tolhuislanden is tegen plaatsing van windmolens.

De gemeenten Zwolle en Dalfsen hebben plannen om daar een windmolenpark in te richten. De Stichting Zeg Nee tegen windmolens in de Tolhuislanden heeft bij bewoners handtekeningen ingezameld. Van de bijna 150 bewoners in het gebied hebben er ruim 90 hun getekend tegen de komst van windmolens. De handtekeningen worden aan de gemeente Zwolle en Dalfsen aangeboden. Maandagavond praten beide gemeenten over de windmolens.

Bron: RTV Oost