Informatieve interactieve website voor jongeren

Zwolle – Vanaf 7 november 2008 kunnen kinderen en jongeren uit Overijssel terecht op www.hebikwat.nl. Deze interactieve website is een hulpmiddel om erachter te komen of je zorg een probleem is. Bijvoorbeeld: Ben je bang om aan te komen, heb je dan ook al gelijk een eetstoornis? En als je een paar dagen niet lekker in je vel zit, ben je dan depressief? Dat en nog veel meer zoek je lekker zelf uit op www.hebikwat.nl

Hebikwat.nl is uniek in Nederland. Je vindt er veel informatie, je kunt er chatten en op het forum met anderen over je leven en je zorgen praten. Bijzonder aan deze site is dat je ook terecht kunt op het forum en de chat. Hoezo bijzonder? Omdat geen andere site vanuit de gezondheidszorg dit aanbied. Op hebikwat.nl kun je je anoniem aanmelden en dat maakt het bijzonder. Zo kun je op je eigen manier en op je eigen tempo je weg zoeken. En als blijkt dat je echt wat hebt en daar hulp bij wilt hebben, dan vind je via hebikwat.nl de weg naar hulp die bij jou past. Hebikwat.nl is voor kinderen en jongeren, not for parents.

Lees verder »

Wederom geen winst voor FC Zwolle

Haarlem –  In de Jupiler League is FC Zwolle vrijdagavond met 3-1 onderuit gegaan tegen HFC Haarlem.

FC Zwolle nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Javier Guarino. In de tweede helft kwam Haarlem echter sterk terug. In 12 minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Door het verlies zakt FC Zwolle naar de achtste plaats. 

Bron: RTV Oost

 

Drumfanfare Berkum wordt óók showorkest

Zwolle – Omdat de Drumfanfare Berkum de laatste jaren heeft gemerkt dat zij voor meer en meer optredens worden gevraagd waarbij geen optocht behoeft te worden gelopen heeft zij besloten dat zij zich meer gaat toeleggen op dit soort optredens. Vanaf dit najaar zullen ze meer gaan oefenen op het stilstaande optreden. Gedacht wordt aan het bespelen van meerdere instrumenten door dezelfde muzikanten, in een minder formeel uniform. Ook aan de majorettes is gedacht, zij zullen volwaardig meedoen in een geïntegreerd optreden.

Doel is om op het komende carnaval een eerste voorstelling aan het Zwolse publiek te laten zien, vlak daarna is dan de jaarlijkse uitvoering in de Duyvecampschool aan de Berkumse Eikenlaan. De Drumfanfare benadrukt dat zij met veel plezier optochten wil blijven lopen, maar naast deze activiteit een show element wil toevoegen aan het repertoire. De Drumfanfare hoopt ook op deze wijze meer (en andere!) optredens te kunnen geven en ook nieuwe leden te kunnen verwelkomen. De nieuwe manier van optreden kan betrekkelijk goedkoop worden gerealiseerd behalve voor het onderdeel nieuwe kleding, daarvoor zoeken ze nog sponsoren. www.drumfanfareberkum.nl

Presentatie voorlopige plannen voor IKEA

Zwolle – Op 4 november aanstaande presenteren de gemeente Zwolle en IKEA in een inloopbijeenkomst de plannen, ideeën en het conceptprogramma van eisen voor het woonwarenhuis IKEA. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel-Restaurant Van der Valk, Kranenburgweg 10 Zwolle. IKEA en de gemeente Zwolle hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de komst van het woonwarenhuis op het bedrijventerrein Hessenpoort. Op 12 juni hebben de beide partijen daarvoor een intentieovereenkomst gesloten. Vervolgens zijn IKEA, de architect en de gemeente hard aan de slag gegaan. De gemeente heeft inmiddels de basis gelegd voor het conceptprogramma van eisen: de eisen die aan het IKEA-gebouw en de inrichting van het terrein gesteld worden. Het conceptprogramma van eisen geeft een mogelijk beeld van de inpassing van het gebouw en het terrein in de omgeving.

IKEA heeft vervolgens een zogenaamde massastudie gemaakt hoe binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden de kavel kan worden ingericht en hoe de omvang van het gebouw zou kunnen worden. Ook over de materiaalkeuze is nagedacht.  Er is nog geen sprake van een eindsituatie. In een inloopbijeenkomst worden het conceptprogramma van eisen, de massastudie en de procedure en de planning gepresenteerd. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.30 uur om de plannen en de maquette te bekijken, om 19.45 uur vindt een centrale presentatie plaats.

Basisscholen verrast met concert Meander Bigband

Zwolle – Vrijdagmorgen gaf het schoolorkest van het Meander College wederom een concerttour langs een drietal Zwolse bassisscholen. De Meander Bigband gaf deze dag een educatief concert op drie basisscholen. Achtereenvolgens werden de Klokbeker (Zwolle-Zuid), de Wendakker (Stadshagen) en de Wilgenburg (Aa-landen) bezocht door het 45-koppige orkest.

Het enthousiaste orkest, onder leiding van de bezielende dirigent Albert Dam, tourde vrijdag langs de drie bassischolen in Zwolle. De leerlingen waren daarbij zeer verrast. Zij wisten niet dat de Bigband hun school zou verblijden met een uur durend optreden. De kinderen werden nauw bij het concert betrokken. Ze moesten muziekinstrumenten raden en er viel zelfs een prijs te winnen als men raadde hoeveel keer de trompetten in een nummer heen en weer zwaaiden. Dat dit 85 keer was geeft het swingende karakter van de band aan. Met een polonaise op een ‘paling-medley’ namen de scholieren afscheid van de Meander Bigband.

Lees verder »

Postorderbedrijf aan de slag bij McDonald Huis

Zwolle – Op zaterdag 31 oktober steekt een team van ca. 15 medewerkers van het Zwolse bedrijf Wehkamp.nl vrijwillig de handen uit de mouwen bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Dit doen ze in het kader van de ‘Make a Difference Day’ (MADD).


Lianne Booijink  ( links ) en Petra van der Veer: ‘Erg blij met dit initiatief’

‘Een fantastisch initiatief’ aldus huismanager Lianne Booijink. ‘In ons Huis zijn altijd wel klussen te doen. En zeker als we veel ouders in het Huis hebben zoals nu, dan komen we daar niet zo snel aan toe en blijven dingen liggen. Dan zijn wij erg geholpen met extra vrijwilligers. Ik ben de medewerkers van Wehkamp.nl dan ook erg dankbaar dat ze dit twee keer per jaar doen. Het onderstreept nog eens de goede band die wij met hen hebben.’

Lees verder »

FC Zwolle naar HFC Haarlem

Zwolle –  De selectie van FC Zwolle reist vanavond naar het westen voor de wedstrijd tegen HFC Haarlem. De blessurebank is een speler rijker en komt daarmee op acht spelers die vanavond niet gaan voetballen.

Marcel Kleizen heeft tijdens de training deze week een hamstringblessure opgelopen, waarmee Johan Plat ook nog kampt. Bram van Polen heeft afgelopen dinsdag een spuit gehad voor de ontsteking in zijn buik en mag de komende twee weken niets doen. Dominggus Lim-Duan staat weer op het veld, hij traint apart van de groep. De situatie van Roel de Graaff, Chiel-Jan Schuldink, Kees Pluim en Vincent van den Berg is niet veranderd. Daarmee telt FC Zwolle acht blessures en blijft de selectie een groot deel missen.

Muzikaal archief Michael Minsky naar HCO

Zwolle – Vrijdagmiddag wordt het archief van Michael Minsky overgedragen aan het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. Het archief bevat een enorme schat aan informatie van en over het muzikale leven van deze bekende Oekraïense zanger.

90 jaar geleden (1918) werd  Michael Minsky in Tatarstan geboren en 20 jaar geleden (1988) werd hij in Zwolle begraven.  In het leven dat er tussen ligt, groeit Michael Minsky uit tot groot Russisch zanger. Hij geldt als een van de grote vertolkers van het Russische en Oekraïnse lied en was solist en dirigent van het Original Don Kosaken Chor van Serge Jaroff. 20 jaar na zijn dood draagt Mw. I.J. Minsky het archief dat zijn leven weergeeft officieel over aan het Historisch Centrum Overijssel. De weerklank van het veelbewogen leven van Michael Minsky is duidelijk terug te vinden in “zijn” archief.

Lees verder »

Weer raak op de Hermelenweg

Zwolle – Twee automobilisten zijn dondermiddag 30 oktober tijdens een verkeerscontrole op de Hermelenweg hun rijbewijs kwijtgeraakt.

Een 46-jarige vrouw uit Sint Jansklooster reed 110 km per uur terwijl er 60 km was toegestaan. Een 19-jarige man uit Hollandscheveld reed op dezelfde weg 120 km per uur. Beide rijbewijzen zijn ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op fietsverlichting

Zwolle – Agenten hebben donderdag 30 oktober ’s avonds in Zwolle-Oost gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal kregen 26 mensen een bon voor het ontbreken of incompleet zijn van de fietsverlichting.

Vanaf 1 november zijn er nieuwe regels voor fietsverlichting. Naast vast licht op de fiets mogen losse lampjes dan ook. Wit of geel licht voor, rood licht achter. Fietsverlichting moet goedzichtbaar zijn, dus er mag niets voor of overheen hangen. Daarnaast moet de verlichting recht vooruit of recht achteruit schijnen. De lampen mogen niet knipperen en bewegen. Bovendien is reflectie dan ook verplicht. Een rode reflector op de achterkant van de fiets, gele reflectoren op de trappers en reflectie (wit of geel) op de wielen of de banden.

Bibliotheek Zwolle presenteert Huis vol Verhalen

Zwolle – De bibliotheek in het centrum van Zwolle barst op 16 november bijna uit haar voegen van alle leuke en spannende voorstellingen. Dan vindt in de bibliotheek het evenement Huis vol Verhalen plaats. Een dag tjokvol jeugdtheater en kinderboeken.

Met Huis vol verhalen slaat de Bibliotheek een brug tussen jeugdliteratuur en theater. De voorstellingen zijn gebaseerd op bekende kinderboeken. Met Huis vol Verhalen wil de bibliotheek Zwolle het lezen onder kinderen promoten. Het motto voor deze dag is “De bibliotheek is een huis vol verhalen”. Niet alleen geschreven verhalen, ook vertelde, gespeelde en verfilmde verhalen. Het evenement vindt dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle. Huis vol Verhalen biedt een interessant programma voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Zo vertelt Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat, het verhaal van het ‘Olifantje Babar’, bekend van de boeken van Jean de Brunhoff. Daarnaast zijn er voor de allerkleinsten voorstellingen van poppentheater Dubbele Jan (‘Kiki en de zee’) en Dolf Moed vanTheaterfiets (‘Beertje Blom’).

Lees verder »

Basisschool De Ichthus blij met Gezonde Klassen

Zwolle – Vrijdagochtend overhandigden de initiatiefnemers van Gezonde Klassen – J.E. StorkAir, Novon Schoonmaak en Unica Installatietechniek – een bord met het Gezonde Klassen logo aan de kinderen van de Zwolse basisschool De Ichthus. Met dit bord laat de school zien te werken aan een gezond binnenmilieu en voorzien te zijn van het Gezonde Klassen concept.

Basisschool de Ichthus onderging het afgelopen jaar een flinke verbouwing. Gisteren kwamen de kinderen voor het eerst in de ‘nieuwe’ school. Ze zijn zich al goed bewust van de noodzaak van een gezonde school. ‘Gezonde Klassen zorgt voor luchtverversing’, wist één van de kinderen te vertellen. Waarop een ander aanvulde: ‘dat is nodig, omdat je je dan beter kunt concentreren’. In het voorjaar van 2009 zijn de verbouwingswerkzaamheden helemaal afgerond en wordt de school ‘officieel’ geopend.

Lees verder »