Stadstoilet geen Sinterklaas cadeautje

Zwolle – Op 11 februari 2008 stelden de fracties van GL/DG, CU, CDA, VVD en PvdA vragen aan BenW over het stadstoilet. Wethouder Cnossen heeft bij de beantwoording destijds gezegd, dat de politieke partijen er op konden rekening dat het stadstoilet er voor 5 december 2008 zou zijn.

Tijdens de recente begrotingsbesprekingen hoorden de fracties van de wethouder dat er vertraging van de levering is. Dit vinden de fracties zeer teleurstellend voor mensen die soms van het stadstoilet gebruik zouden moeten en willen maken. Namens de partijen gaan de raadsleden Nusselder en Revenberg hierover vragen stellen aan het college.

Lees verder »

Rugby Club Zwolle temt de Big Bulls

Zwolle – Op het door de sneeuw gewitte veld zag je groene wonden van de strijd tussen de nummer één, Big Bulls en Rugby Club Zwolle (nummer twee). De heren van coach Eddy Dekker hebben laten zien dat ze als collectief de competitieleider kunnen verslaan. Rugby Club Zwolle – Big Bulls (Almelo) 17-0.

Als je de warming-up kon winnen, was deze zeker voor Zwolle. Waar de Big Bulls wat voor zich zelf aan het doen waren, was Zwolle binnen goed afgesproken structuren bezig met de voorbereiding voor de topper in de derdeklasse Noordoost.  Vanaf het fluitsignaal was te zien wat de opdracht was:  geef Almelo geen ruimte.  De heren van Almelo konden niet tot spelen komen,  bij elke poging tot aanvallen zagen ze Zwolle als een stier op een rode lap op zich afkomen. Dit resulteerde in paniek pasen en fouten.  Uit deze onrust kwam de eerste try van Jemain.  Deze try had ook door iemand anders gedrukt kunnen worden want de support was erg goed deze pot. De rust stand was 12-0.

Lees verder »

Lichtjeszee tijdens Zingen onder de Peperbus

Zwolle – Zondagmiddag vond in een stampvolle Onze Lieve Vrouw Basiliek aan de Ossenmarkt te Zwolle, op de eerste adventszondag, Zingen onder de Peperbus plaats.

Het thema was ‘Shine your light!’ Tijdens deze oecumenische samenzang werden veel kaarsen ontstoken en baadde de kerk daarna in een helder licht. Harpiste Liesbeth van Ee en pianist Wilco Veldkamp verleenden tijdens deze bijzondere middag hun medewerking. Verder was het Peperbus-projectkoor o.l.v. Jenny van Ark present. Meindert de Jong bespeelde het orgel.  De voorganger was ds. Hans van Ark. Tijdens de samensang kregen de bezoekers de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een prachtige warme lichtjeszee was het gevolg. Op de laatste zondag van december is er geen Zingen onder de Peperbus, omdat daarvoor op zondag 21 december 2008 de Volkskerstsamenzang plaatsvindt in De Spiegel. De volgende editie is daarom op zondagmiddag 25 januari 2009, met medewerking van Kinderkoor De Merels uit Wezep.

Lees verder »

Inburgeraars bezoeken Sinterklaasmuseum Zwolle

Zwolle – Afgelopen week bezochten de anderstalige cursisten van Humanitas het Sinterklaasmuseum aan de Assendorperstraat. Deze excursie maakten zij in het kader van hun inburgeringscursus.

Naast het leren beheersen van de Nederlandse taal, oriënteren deze cursisten zich ook op de Nederlandse geschiedenis en cultuur. De inburgeraars van Humanitas maakten op deze manier op een leuke wijze kennis met de typisch Nederlandse Sinterklaas-cultuur.

Open Podium tijdens Muziek in de Tent

Zwolle – Muziek in de Tent zou Muziek in de Tent niet zijn als er tijdens de laatste editie van 2008 op 14 december geen Open Podium zou zijn. Dus ook dit jaar krijgen artiesten van diverse pluimage de gelegenheid zichzelf te presenteren. Dit varieert van poëzie naar toneel en van instrumentale muziek naar koorzang.

Hoewel december bekend staat als een koude maand zorgt het Open Podium voor zeer veel warmte op het Assendorperplein. Amateurs, semiprofs en professionele artiesten krijgen zo de gelegenheid zichzelf te presenteren op het leukste plein van Zwolle. Wijkcentrum de Enk is geopend voor een hapje en een drankje. Ook bij Eureka kan men terecht, zelfs voor een overheerlijke pannenkoek van Ed. Uiteraard is er op de tweede zondag van januari weer een editie van Muziek in de Tent, want weer of geen weer, Muziek in de Tent is er het hele jaar door.

Knienebelters organiseren 14e Carnavalsbeurs

Zwolle – In wijkcentrum Het Anker vond zondagmiddag de 14e editie plaats van de Carnavalsbeurs georganiseerd door carnavalsvereniging de Knienebelters.

Deze beurs in Westenholte kenmerkte zich niet alleen doordat er eigenlijk van alles te koop is op carnavalsgebied, maar ook door het hoge gezelligheidsaspect. Tijdens de beurs werd de muziek verzorgd door onder andere blaaskapel  ” That s  All”. Tussentijds werd het Rad van Avontuur gedraaid. Ook werd er een modeshow gepresenteerd, uiteraard op carnavaleske basis. Na het einde werd een gezelligheidsprogramma gestart. Een onderdeel daarvan was een optreden van de Zwolse Harm Wolters.

Lees verder »

Zwollenaar ernstig mishandeld in Deventer

Deventer – Een 31-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 30 november mishandeld door een nog onbekend drietal op de Stationsstraat.

De Zwollenaar liep zondagmorgen rond 05.50 uur door de stationshal toen ter hoogte van de Albert Heijn drie onbekende mannen en een vrouw aan kwamen lopen. Toen de Zwollenaar aan een van de mannen vroeg hoe laat het was, kreeg hij meteen een vuistslag in zijn gezicht. Hierop rent het slachtoffer weg maar wordt aan de overzijde van de Stationsstraat (in hoek bij de brug) tegen de grond gewerkt en door het drietal geschopt en geslagen. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man mishandeld in café aan Jufferenwal

Zwolle – Een 21-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 30 november aangehouden op de Grote Markt voor mishandeling.

De man wordt er van verdacht een 20-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld in een café aan de Jufferenwal. Het slachtoffer liep een snee in zijn gezicht op. Naar de toedracht wordt een onderzoek ingesteld. De verdachte werd op het bureau ingesloten.

Regen van bekeuringen bij verkeerscontroles

Zwolle – Bij verkeerscontroles tussen 16.00 en 23.30 uur op diverse locaties in Zwolle werden op zaterdag 29 november de volgende overtredingen geconstateerd:

Rijden onder invloed; 1 x 453 ugl, 1 x 185 ugl beginnend bestuurder, 1 x  90 ugl beginnend bestuurder, 1 x niet voltooien ademanalyse; 24 uur rijverbod en invordering rijbewijs, 1 x 550 ugl. Daarnaast: Het niet tonen van een rijbewijs 17 x, Niet voeren verlichting fiets 8 x, Verkeerde verlichting voeren 1 x, Niet dragen gordel 4 x, Autoverlichting kapot 2 x, Door rood licht rijden 1 x, Kenteken niet zichtbaar 1 x, Niet tonen kentekenbewijs 4 x, Niet in het bezit van rijbewijs 1 x. Totaal aantal afgelegde blaastesten: 902 stuks. Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

Communicatie gemeente Zwolle ondermaats

Zwolle –  De communicatie van de gemeente met de bewoners in Assendorp is opnieuw onvoldoende. In november 2008 ontvingen de bewoners in Assendorp een uitnodiging voor een informele informatiemarkt over de wijkanalyse met de raadsleden op 10 december. Op de uitnodiging is aangegeven dat de informatie over de wijkanalyse te vinden is op de gemeentelijke website.

De bewoners moeten kijken bij het thema ‘woon en leefomgeving’ en bij subthema ‘wijkanalyse Veerallee.’. Het eerste thema bestaat echter niet op de website van de gemeente Zwolle. Bovendien is het vreemd dat bewoners bij het subthema ‘wijkanalyse Veerallee’ moeten kijken, terwijl het over de wijkanalyse in Assendorp gaat. SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: “Opnieuw moet de SP constateren dat de gemeente niet uitblinkt in duidelijke communicatie met de mensen in de Zwolse wijken. In het debat met de wijkplatformvoorzitters was de eindconclusie al dat er nog een aantal flinke stappen gezet moeten worden. De vraag is nu hoe het college de bewoners van Assendorp gaat voorzien van de juiste informatie. Daarnaast wil de SP heel graag weten welke maatregelen het college gaat nemen om een keer een einde te maken aan de reeks van incidenten rondom de communicatie met de bewoners in Zwolle. Het moet toch een keer goed kunnen gaan?”

Lees verder »

Man met harddrugs opgepakt aan Broerenkerkplein

Zwolle – Op het Broerenkerkplein werd op zaterdagavond 29 november een 23-jarige inwoner van Genemuiden aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

De man werd door de portiers van een horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij de fouillering op het bureau bleek de man 10 XTC pillen en een buisje met vermoedelijk speed of cocaïne bij zich te hebben. Hij werd ingesloten op het bureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

WVF baas in eigen huis in doelpuntenfestival

Zwolle – WVF wist een zwaarbevochten zege (5-4) te behalen tegen het laaggeklasseerde Enter. De wedstrijd kende 2 verschillende gezichten. Voor de rust veel inzet maar weinig kansen.

De gasten scoorden 0-1 door Knol na slordig balverlies van WVF. Gerwin van Hierden scoorde voor rust via een fraaie vrije trap de gelijkmaker. Na rust zat de kneep in de laatste 20 minuten. Na balverlies van WVF wisten de gasten opnieuw te scoren, waarna WVF via 3 doelpunten van Richard Bouwmeester en 1 keer Martijn Ruijsch de zege veilig stelde. Enter haakte echter steeds in door onoplettendheid van WVF.

Lees verder »