Waarschuwing voor zeer dichte mist

Den Haag –  De ANWB adviseert mensen slaapspullen mee te nemen als ze in de nacht van woensdag op donderdag bij familie of vrienden de jaarwisseling vieren.

Volgens een woordvoerder zal er juist iets na twaalf uur sprake zijn van zeer dichte mist. ,,Je kunt je afvragen of je sowieso de weg wel op moet gaan. Als mensen dat toch doen, is het beter om slaapspullen mee te nemen zodat ze kunnen blijven overnachten.”

Carbid schieten in Zwolle

Zwolle – Op diverse plaatsen in Zwolle werd er vandaag carbid afgeschoten, op diverse manieren. Met een voetbal, maar ook met een vuilniszak was populair. WeblogZwolle is gaan kijken aan de Palestrinalaan, hoek Belinilaan. En de fotograaf mocht het zelf ook even proberen.

Lees verder »

Tsjechische proefspeler voor FC Zwolle

Zwolle – De selectie van FC Zwolle krijgt tijdens het trainingskamp in Portugal gezelschap van Jozef Horava (21). De Tsjechische middenvelder krijgt bij de Jupiler League-club de kans een contract in de wacht te slepen.

Horava, die uitkomt voor Sigma Olomouc, is een Tsjechisch jeugdinternational. Trainer Jan Everse heeft hoge verwachtingen van de testspeler. “Zijn cv is veelbelovend, maar ik wil hem zelf aan het werk zien”, zegt Everse in gesprek met VI. Overigens is de club nog op zoek naar een spits. Eerder dit seizoen liet Everse vijf spelers vertrekken.

Lees verder »

Huiselijk geweld

Zwolle – Op dinsdag 30 december 2008, rond 15.35 uur, werd een 27-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor een 23-jarige Zwolse vriendin in haar woning mishandeld en opgesloten. Het slachtoffer wist met haar mobile telefoon de politie te bellen.

De verdachte werd in de woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten en zal worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Door het slachtoffer werd aangifte gedaan onder andere mishandeling.

Be Quick’28 wint 4e editie Jo van Marle toernooi

Zwolle – Na een tijd van afwezigheid heeft Be Quick’28 dinsdagavond in een rechtstreeks duel buurman Berkum verslagen met 2-0 en hierdoor beslag gelegd op de 1e prijs van het Jo van Marle toernooi.

In de “kleine finale” trok WVF in de WRZV-Hallen aan het langste eind. Zij wonnen via een serie strafschoppen van sv Zwolle na een 2-2 eindstand.

Diverse spelers blijven VV Berkum trouw

Zwolle – Promovendus voetbalvereniging Berkum doet het dit seizoen goed in de Hoofdklasse C. Een verdienstelijke achtste positie op de ranglijst tot gevolg. Het puntenaantal en het vertoonde spel geven de Berkumer burger moed voor de tweede competitiehelft.


Chris en Marc van der Meulen

Nog meer moed mag geput worden uit het feit dat er veel goed nieuws te melden is op het spelersfront. Edmund Mijnheer, Randy van der Weide, Martin de Roo, Jean Paul Ndizeye en Chris en Marc van der Meulen hebben de clubleiding laten weten tenminste nog twee seizoenen op De Vegtlust te spelen. Gezien de sluimerende belangstelling van andere clubs ervaart Berkum deze toezeggingen als een bevestiging van de ingeslagen koers op weg naar een stabiel Hoofdklasserschap.

Lees verder »

World Vision Zoekteam actief in Zwolle

Zwolle – Vrijdag 2 januari zal het World Vision Zoekteam in de binnenstad zijn van Zwolle. World Vision is een ontwikkelingsorganisatie die bezig is met een campagne in Zwolle, want ze zijn op zoek naar 150 sponsors voor kinderen in nood. Een van de onderdelen van de campagne is het zoekteam.

Er zal een groot springkussen zijn op het Broerenkerkplein en kinderen kunnen op de foto met een levende Nijntje. Medewerkers van World Vision zullen de mensen graag meer informatie geven over het sponsoren van een kind. En het zoekteam gaat natuurlijk op zoek naar die 150 mensen die een kind willen sponsoren.

Lees verder »

KLM Celebration Flight over de Peperbus

Schiphol – In 2009 is KLM 90 jaar. En na al die jaren vinden ze vliegen nog steeds heel bijzonder. Daarom start de KLM in het jubileumjaar op Nieuwjaarsdag met de Celebration Flight over Nederland. Daarbij doet de KLM ook Zwolle aan.

Een Boeing 777-200 en een Boeing 737-800 vliegen laag, op zicht, over de 12 provinciën. In Zwolle wordt er volgens planning om 13.25 uur over de Peperbus gevlogen. Twee historische vliegtuigen – de Uiver en de Dakota gaan mee met het eerste deel van de vlucht. Aan boord van de twee Boeings zitten KLM’ers, genodigden, sponsoren en een heel bijzondere, jonge groep passagiers: zestig kinderen van de Stichting Hoogvliegers met hun begeleiders. De Celebration Flight is de start van het KLM jubileumjaar. Met de activiteiten in jubileum jaar 2009 wil KLM laten zien dat zij de vitaliteit en flexibiliteit heeft om stil te staan bij het verleden en vertrouwen te hebben in de toekomst.

Lees verder »

IJspret in Zwolle

Zwolle – In Herfte en Westenholte zijn de ijsbanen vanaf dinsdag weer open gegaan voor de schaatsliefhebbers. Zwollenaren konden vanaf vandaag, na lang wachten weer de ijzers onder binden. Mede dankzij het prachtige winterse weer was het op de banen een drukte van jewelste, jong en oud genoten de laatste dagen van 2008 nog even van de ijspret.

In Herfte is IJsclub Herfte-Wijthmen-Zalné open van 12.00 tot 18.00 en van 19.00 tot 22.00 uur. De ijsbaan van IJsclub Westenholte is open van 10.00 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.


IJzers onder en gaan !

Meer ijspret bij ‘Lees verder’

Lees verder »

Eerste Nieuwjaarsduik in de Wijde Aa

Zwolle – Op Nieuwsjaarsdag 1 januari zal er in de Aa-landen een nieuwe traditie ontstaan. Om 12.00 uur zal er dan namelijk dit jaar voor de eerste keer een nieuwjaarsduik georganiseerd worden.

Onder het motto van “Yes, we can! U ook?” zal de Wijde Aa kennis maken met de echte die-hards die onverschrokken te water zullen gaan. (Indien nodig zal er een wak geslagen worden in het ondiepe water). Inschrijven is niet nodig, de dapperen zijn zonder meer welkom. De locatie is de Helderlichtsteeg achter de boerderij van de voormalige dierenartsenpraktijk. Het initiatief dat ontplooid is door een paar buurtbewoners wordt, zo hopen de initiatiefnemers, een echte Aa-landen traditie.