Radio-opnames van de Fokkers in Popfront

Zwolle – Op zondagmiddag 1 maart gaat VPRO’s 3voor12 Overijssel in het Zwols Popfront opnames maken voor hun maandelijkse radioshow.

De Fokkers hebben dit moment aangegrepen om hun nieuwe
demo-cd genaamd ”En we hebben je fiets ook meegenomen” te presenteren. De Fokkers is een 3 mans formatie uit Zwolle, bestaat inmiddels bijna een jaar en speelt een frisse mix van dansbare Ska, punk, funk en rock&roll. Voor deze gelegenheid zal de band worden aangevuld met Reinder van Raalte op de toetsen. Verder te zien en te horen is in ieder geval DJ Crave en de band Plastic Halo. Aanvang is 15.30 uur, en de toegang is gratis.

Lees verder »

Definitief plan voor hammam in Zwolle ingediend

Zwolle – Drie jaar na het haalbaarheidsonderzoek, heeft Stichting Sipans afgelopen week het ondernemingsplan voor een hamman in Zwolle bij de gemeente ingeleverd. Hoewel het plan uit 2006 al aantoonde dat een Oosters badhuis een grote kans van slagen heeft in Zwolle, nam het drie jaar om het uiteindelijke ondernemingsplan aan de wensen van de gemeente te voldoen.

‘Er werd ons steeds gevraagd om nog het een en ander aan te passen: het moest dan kleiner, dan weer goedkoper. Maar al met al zou het ondernemingsplan in de ogen van de gemeente dan ook voldoen’, zegt een hoopvolle Emine Ogüt, voorzitter van Sipans. ‘Naar mijn idee moet het nu gebeuren, anders gebeurt het nooit’, aldus Ogüt. De Zwolse gemeente- en politieke partijen stonden in 2006 al positief tegenover het plan, maar financiële steun bleef uit. Wethouder van Dooremolen opperde zelf in maart van dat jaar dat wellicht de hammam het best gerealiseerd zou kunnen worden wanneer het aansluiting zou vinden bij een zwembad of een sporthal. Sipans gaat er dan ook vanuit dat de gemeente haar plannen mee zal nemen in het ontwerp van het nieuwe zwembad in Stadshagen.

Lees verder »

Scouting volleybal toernooi

Zwolle  – Zaterdagmiddag hebben ruim 20 scoutingteams, uit Zwolle en regio, meegedaan aan het volleybaltoernooi in de WRZV hallen. Het jaarlijks terugkerende evenement werd georganiseerd door de Huysmangroep uit Zwolle.

Meedoen was belangrijker dan winnen en dat was ook goed te zien aan de uitdossing van de verschillende teams. Het toernooi was voor Rowans en Sherpa’s (jongens en meisjes van 14 tm 17 jaar) en voor leiding en stamleden. Zaterdagavond is er voor alle deelenemers een chinese maaltijd en een afsluitende feestavond in clubgebouw de Kievit in Zwolle.

Lees verder »

Bram Schmitz wint Ster van Zwolle

Zwolle – Bram Schmitz heeft zaterdagmiddag de Wielerklassieker de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. Na een massasprint werd Marco Bos tweede. Het brons ging naar Robin Chaigneau.

Het startschot werd zaterdagmiddag 12.00 uur op het Grote Kerkplein gegeven. Daarna volgde er een 170 kilometer lang parcours door het Vechtdal en de regio Zwolle. Ondanks de wegwerkzaamheden vond de finish van de openingsklassieker toch plaats op de Ceintuurbaan. Oud-prof Schmitz ging als eerste over de meet.

Foto’s : Arjo Kleinhuis

Lees verder »

Jongerencafé COC heet nu Jong&Out Zwolle

Zwolle – Het jongerencafé van COC Zwolle, ExpresCjoC, gaat verder onder de naam Jong&Out Zwolle. Het café is voortaan iedere eerste vrijdag van de maand geopend van 17.00 tot 20.00 uur.

ExpresCjoC ging vier jaar geleden van start en richtte zich op homo, lesbische en biseksuele jongeren tot en met 19 jaar. Voor deze doelgroep bestonden in de regio geen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Onderwijsinstellingen Deltion, Landstede en Windesheim, maar ook het Trutfonds ondersteunden het initiatief. De maandelijkse cafémiddag wordt begeleid door een volwassene. Inmiddels zijn er in meerdere plaatsen in het land soortgelijke cafés ontstaan onder de naam Jong&Out, het jongerenlabel van COC Nederland. ExpresCjoC sloot zich daar vorig jaar al bij aan. Nu vervalt ook de oude naam.

Lees verder »

FC Zwolle pakt misdragingen van supporters aan

Zwolle – De laatste maanden is er een toename van schade en overlast veroorzaakt door toeschouwers van FC Zwolle. FC Zwolle ondervindt veel last van dergelijke misdragingen en roept de toeschouwers op om in het belang van FC Zwolle te handelen, zich aan de regels te houden en positief bij te dragen aan de sfeer in het stadion.

De kosten van de schade aan stadion en bussen worden op FC Zwolle verhaald en kosten de club veel geld. Daarnaast is FC Zwolle wederom aangeklaagd door de KNVB naar aanleiding van de wedstrijd tegen RBC Roosendaal wegens kwetsende spreekkoren en het gooien van voorwerpen op het veld. Hierdoor loopt FC Zwolle een aanzienlijk risico wederom beboet te worden door de KNVB. “We praten alles bij elkaar over duizenden euro’s.” FC Zwolle is zich ervan bewust dat het slechts gaat om een klein deel van de toeschouwers en zal er alles aan doen om hij of zij die zich misdraagt individueel te straffen in de vorm van een stadionverbod. Ook zal in alle gevallen getracht worden de geleden schade op de persoon te verhalen. Hiervoor zal er nadrukkelijk gebruik worden gemaakt van het videosysteem in het stadion.

Lees verder »

FC Zwolle wint van BV Veendam

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd van BV Veendam met 3-2 gewonnen. Eenvoudig ging dat niet.


Matchwinner Bram van Polen viert zijn winnende treffer…

FC Zwolle kwam na 25 minuten op achterstand door Loohuis (0-1), nadat doelman Boer toen al een strafschop had gestopt. Een goal van De Graaff werd afgekeurd wegens buitenspel. Die 0-1 bleef staan tot aan de rust. In de 59e minuut was het Reijnen die met een kopbal uit een hoekschop de gelijkmaker (1-1) aantekende. Zwolle kwam op voorsprong (2-1) door een penalty van Van der Haar. Boerrigter was kort daarvoor in het strafschopgebied ten val gebracht. Rozema bracht de Veendammers nog op gelijke hoogte (2-2), maar door een doelpunt van matchwinner Van Polen in de 80e minuut ging Zwolle er toch met de winst vandoor.


Veendam kwam na een fraaie kopbal op een 0-1 voorsprong…


Vlak daarvoor gaf scheidsrechter Sanders hiervoor een penalty aan Veendam…


Welke doelman Boer in de rebound wist te verijdelen…

Meer wedstrijdfoto’s bij ‘Lees verder’…

Lees verder »

Kerk vraagt leden maandsalaris voor nieuwbouw

Zwolle – De christelijke gereformeerde kerk in Zwolle wil haar 3000 leden voortaan onderbrengen in een groot, nieuw kerkgebouw.

De kerkgemeenschap hoopt de komende maanden 3 miljoen euro in te zamelen en wil uiteindelijk het pand van de Gereformeerde Hogeschool overnemen. Dat heeft de kerk, die uit haar jasje is gegroeid, vrijdag gemeld. De bestaande twee gebouwen voldoen niet meer. Als richtlijn vraagt het kerkbestuur de leden om een bijdrage van een bruto maandsalaris per huisadres. Uiteindelijk is zeker 11 miljoen euro nodig om de hogeschool uit te kopen.

Dansweek bij Odeon De Spiegel theaters

Zwolle – Van vrijdag 6 tot donderdag 12 maart draait het om dans bij Odeon De Spiegel theaters.

Met dans voor publiek van jong tot oud, en van onschuldige nieuwsgierigen tot echte dansfijnproevers, staat een gevarieerde dansperiode voor de boeg. Vrijdag 6 maart: Introdans Ensemble voor de Jeugd met Pulcinella & Zo in Theater De Spiegel. Zaterdag 7 maart: DansClick in Theater Odeon. Woensdag 11 maart: ISH met L.O.U.D. Donderdag 12 maart: Scapino Ballet Rotterdam met 4 x20 Storyproof.

Lees verder »

Gemeente Zwolle krijgt centraal telefoonnummer

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft vanaf maandag 2 maart een nieuw, centraal telefoonnummer. De voormalige servicenummers van de gemeente Zwolle zijn dan bereikbaar via het Telefonisch Servicecentrum (TSC) op telefoonnummer 14038 (zonder kengetal). Klanten hoeven zich door het centrale telefoonnummer niet meer af te vragen welk telefoonnummer zij voor welke afdeling moeten bellen.

Het nieuwe nummer wordt in eerste instantie alleen gebruikt voor de negen servicenummers. Het komende jaar wordt er gewerkt om alle andere (telefonische) kanalen die de klant gebruikt (behalve directe nummers van medewerkers) ook onder te brengen in het TSC. Doelstelling is dat eind 2009 de gemeente Zwolle één herkenbaar nummer heeft, 14038. Klanten die na 2 maart nog één van de oude nummers bellen, worden automatisch doorgeschakeld naar het TSC.

Lees verder »

Online statenvergadering volgen slaat aan

Zwolle – Gemiddeld kijken maar liefst 250 mensen iedere maand via internet naar de vergaderingen van Provinciale Staten. Dat blijkt uit de bezoekerscijfers van de vergaderingen online van 2008. De vergaderingen van de Commissie Ruimte, water en duurzaamheid worden gemiddeld door 200 mensen per maand bekeken, de vergaderingen van de commissie Economie, mobiliteit en bestuur en de commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur door gemiddeld 140 mensen per maand.

Eind 2006 is de griffie begonnen met het online uitzenden van de vergaderingen van Provinciale Staten. Sinds mei 2007 zijn ook de vergaderingen van de Statencommissie te zien via internet. Gemiddeld kijken er 100 mensen live mee via internet tijdens de vergaderingen van Provinciale Staten. In de maand na de vergadering kijken nog eens 150 mensen naar de uitzending online, waardoor een vergadering gemiddeld door 250 mensen wordt bekeken in een maand tijd.

Lees verder »

Naar theater met begeleiding voor senioren

Zwolle – Stichting Vier Het Leven organiseert theaterarrangementen met begeleiding voor senioren die graag met een klein gezelschap op stap gaan.

Als u zich opgeeft voor een uitstapje, wordt u naar het theater (en naar huis) gebracht onder begeleiding van een vrijwilliger. Wel zo prettig en gezellig als u niet graag alleen op stap gaat of kunt. Vorig seizoen zijn veel Zwolse senioren voor het eerst met ons uit geweest. De proefperiode was een groot succes.

Lees verder »