Tiendaagse Hotspot Super Special

Vijf jaar na oprichting is Weblog Zwolle, met meer dan 225.000 hits per dag, uitgegroeid tot een van de toonaangevende interactieve nieuwsmedia in de gemeente Zwolle. Zonder enig geldelijk gewin en in alle opzichten totaal onafhankelijk hebben een aantal gepassioneerde vrijwilligers Weblog Zwolle gebracht, waar het nu staat. Weblog Zwolle groeit en groeit maar door.  


Onze trots!

Het zal vast niet onopgemerkt zijn gebleven, dat Weblog Zwolle in het kader van dit lustrum door enige sponsoren is verblijd met een echte Weblog Zwolle nieuwsserviceauto. Door middel van dit presentje kunnen wij onze werkzaamheden gemakkelijker en met minder privékosten van onze vrijwilligers op een perfecte wijze voortzetten. Met deze nieuwsserviceauto zijn activiteiten en evenementen, buiten de Zwolse grenzen, waar Zwolse burgers bij betrokken zijn, binnen bereik. Dit zonder extra financiële inbreng van onze mensen. U zult begrijpen dat het Weblog Zwolle team deze sponsoren zeer dankbaar is.

Voor spelregels zie “Lees verder”

Lees verder »

Tafeltennis Zwolle start training in Berkum

Zwolle – Vanaf woensdagmiddag 8 april heeft Tafeltennis Zwolle er weer een trainingslocatie voor de jeugd bij. Op die dag starten de trainingen in Berkum. Elke woensdagmiddag van half twee tot drie is de gymzaal van wijkcentrum de Weijenbelt de locatie waar onder leiding van een gediplomeerde trainer van de vereniging gespeeld kan worden.

Zoek je een leuke sport, ben je uitgekeken op je huidige sport, of wil je nog extra beweging? Wat dacht je van tafeltennis? Je hebt het vast wel eens gedaan op school, op de camping of in de kantine. Misschien heb je wel een tafel thuis staan. Een rondje om de tafel, gewoon een balletje slaan of in een leuk toernooitje. Dan is tafeltennis een leuk spel.

Lees verder »

Inspiratiebox als stimulans voor Zwolse beginspraak

Zwolle – Met een kleurrijke, creatief vormgegeven inspiratiebox geeft de gemeente Zwolle een extra impuls aan het inspraakproces waar burgemeester en wethouders al enkele jaren op inzetten. Beginspraak staat voor sámen plannen maken in een zo vroeg mogelijk stadium. Dat betekent dat de overheid niet als enige bepaalt wat er in de stad gebeurt, maar samen met haar burgers kleur geeft aan de stad. 

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft de eerste Inspiratiebox ´Kleur geven aan de stad´ overhandigd aan de gemeenteraad, in de persoon van vice-raadsvoorzitter Dite Husselman. De inspiratiebox bevat een boekje met de achtergronden van de Zwolse Beginspraak plus een aantal losse uitvouwfolders over projecten waarin de gezamenlijke manier van werken is toegepast. Betrokkenen bij de projecten, zoals omwonenden, projectleiders en raadsleden geven via de box hun persoonlijke mening over desbetreffend Beginspraakproces.

Lees verder »

Wijkplatform Binnenstad

Zwolle – ‘Wijkwethouder’ Henk Jan Meijer nodigt bewoners in de binnenstad uit voor het wijkplatform Binnenstad. De bijeenkomst is op dinsdag 7 april aanstaande in het Refter, aan het Bethlehems Kerkplein 35-1. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.  

Er is dit keer gekozen voor een gemengde opzet van het wijkplatform om tegemoet te komen aan de wens van bewoners om over meer onderwerpen actuele informatie te krijgen. In het eerste deel worden twee onderwerpen gepresenteerd. Na de pauze kan op de informatiemarkt bij verschillende projectleiders en beleidsadviseurs actuele informatie gekregen worden en vragen gesteld over lopende zaken in de binnenstad.

Lees verder »

Deltion presenteert zich tijdens Kom in de Kas

Zwolle – Twaalf studenten van de International Hospitality School van het Deltion College presenteren zich zaterdag 4 en zondag 5 april a.s. tijdens de 32e editie van Kom in de Kas; het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. De studenten werken van 10.00 tot 17.00 uur aan heerlijke gerechten, bereid met producten rechtstreeks uit de kassen van tuinbouwbedrijven in IJsselmuiden. 

Onder het motto: ‘Kom kijken hoe het werkt’, nodigen zeven tuinbouwbedrijven in de Koekoekspolder het publiek uit om een kijkje te nemen. De studenten van de opleiding Horeca Ondernemer Manager maken van de groenten van ieder deelnemend bedrijf heerlijke gerechten.Tijdens Kom in de Kas leren de studenten op bijzondere wijze de praktijk kennen. De studenten leren niet alleen met verse producten koken, maar ook op een nette manier vertellen wat ze aan het doen zijn”, aldus Paul Hebrink, docent koken van het Deltion College.

Lees verder »

Ideeënmakelaar houdt inloopspreekuur

Zwolle – In de maand april houdt Annemiek de Wolf, de ideeënmakelaar van Samen maken we de Stad, iedere zaterdag spreekuur in een Zwolse bibliotheek. Zwollenaren kunnen bij haar terecht voor hulp bij uitwerking van hun ideeën over de stad.

In de stad leven volop goede ideeën voor de ontwikkeling van Zwolle. De ideeënmakelaar helpt mensen die een goed idee hebben met de realisatie hiervan. Dit doet ze onder andere door praktisch mee te denken en idee-eigenaars in contact te brengen met mensen die iets voor hen kunnen betekenen.

Lees verder »

Boerendanserdijk deels gestremd vanwege heien

Zwolle – Werkzaamheden bij de Boerendanserdijk kunnen van donderdag 2 april tot en met maandag 6 april voor verkeershinder zorgen. Ter hoogte van de t-splitsing met het Rechterland wordt vrijdag en zaterdag geheid, om verplaatsing van een aantal woonboten mogelijk te maken. Om de heimachine veilig te laten functioneren moet de Boerendanserdijk tussen Ceintuurbaan en Rechterland worden afgesloten voor alle verkeer. 

Zowel donderdagochtend als maandagmiddag wil de gemeente de spits ontzien: de stremming gaat op 2 april na 10.00 uur in en de rijbaan wordt maandag vóór 16.00 uur weer vrijgegeven. Inmiddels is met een bord in Berkum de aanstaande stremming onder de aandacht van passanten gebracht.

Lees verder »

Niet iedereen is even snel

Zwolle – Zaterdag 4 april organiseert de Brandweer Zwolle, samen met de Zwolse Gehandicaptenraad en de Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving / Rvarium® de  informatie- en doedag ´Niet iedereen is even snel´. Het thema van de dag is uitgankelijkheid, waarbij het er om gaat dat mensen die zichzelf minder goed kunnen redden zich zo snel mogelijk in veiligheid kunnen brengen bij een brand, ontruiming of andere calamiteit. 

Tijdens de dag in de brandweerkazerne aan de Marsweg in Zwolle, worden bezoekers via een zeskamp op een leerzame en ontspannen manier geconfronteerd met deze problematiek. De winnaar van de zeskamp mag zich de trotse bezitter van de ´cup met de gebroken oren´ oftewel de Zwolse Uitgankelijkheidsprijs 2009 noemen. De prijs wordt uitgereikt door ambassadeur Onbeperkt Nederland 2009 Monique Wijnen. Naast de zeskamp is er een stiltecentrum waar mensen letterlijk en figuurlijk stil kunnen staan bij het onderwerp. Voor kinderen is er een speciaal programma. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Brandweercommandant Arne Poirot en voorzitter van de Zwolse Gehandicaptenraad Jaap Breugem openen de dag. Meer informatie over de informatie- en doedag is te vinden www.nietiedereenisevensnel.nl.

Bekeurd bij controles

Zwolle – Bij verkeerscontroles in het centrum zijn maandag 30 maart 11 bestuurders bekeurd. Dat was o.a. voor: rijden op een opgevoerde bromfiets. Geen rijbewijs kunnen tonen, autogordel niet gedragen, geen helm gedragen en ongeoorloofd telefoneren. Er werd o.a. gecontroleerd in de Dijkstraat.

Aangehouden voor lokaalvredebreuk

Zwolle – Maandagmiddag 30 maart zijn bij een supermarkt aan het Klein Grachtje, door winkelpersoneel, een 51-jarige vrouw en een 31-jarige man, uit Zwolle aangehouden.

De vrouw had een toegangsverbod voor de winkel en toen zij daarop werd aangesproken bemoeide de man zich met de situatie, die escaleerde. Beiden werden aan de politie overgedragen en ingesloten. Een medewerker van de winkel deed aangifte van mishandeling. Er wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging en vernieling

Zwolle – Na bedreiging van een 13-jarige jongen en zijn 34-jarige vader, aan de van Maanenware zijn, maandagavond 31 maart, een 45- en een 36-jarige man uit Zwolle en een 22-jarige man uit Hattem aangehouden voor bedreiging en vernieling.

Na een ruzie tussen jongeren op de skatebaan/ het speelveld aan de van Nispensingel kwamen de mannen verhaal halen bij de jongen en diens vader. Het drietal werd aangetroffen op de IJsselcentraleweg. In de auto werden o.a. knuppels gevonden. Die werden inbeslaggenomen. De afgesloten fiets van de jongen was in het water gegooid. Naar de toedracht en de aard van de bedreiging wordt een nader onderzoek ingesteld.

Wijkplatform Holtenbroek 7 april

Zwolle – Wijkwethouder Gerrit Piek nodigt bewoners uit voor een bijeenkomst van het wijkplatform Holtenbroek op dinsdagavond 7 april 2009. De wijkvergadering vindt plaats in het wijkcentrum Holtenbroek, aan de Bachlaan 20 en begint om 19.30 uur. 

Voorafgaande aan het wijkplatform is er vanaf 17.00 uur gelegenheid voor het verkrijgen van informatie over het voorontwerp van een nieuw bestemmingsplan Holtenbroek. De medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen van bewoners over het voorontwerp te beantwoorden. Het voorontwerp ligt van 5 maart tot 15 april in het wijkcentrum ter inzage. In het voorontwerpbestemmingsplan worden de bestaande bestemmingsplannen voor de wijk samengevoegd. Ook zijn hierin de voorschriften voor de nieuwbouwplannen voor het gebied van de voormalige Trapjeswijk opgenomen.

Lees verder »