Vurig en spectaculair liefdesspel op Grote Kerkplein

Zwolle – Overijssel in Vuur en Vlam, de titel van de campagne die de provincie Overijssel heeft meegegeven om haar culturele beleid letterlijk en figuurlijk zichtbaar te maken. Deze campagne is een extra ondersteuning van het Zwolse Festival Zwart.

bilbobasso_1150_470_2.jpg

Zondagavond, eerste Pinksterdag, vond om 22.00 uur in het kader van deze campagne een voorstelling op het Grote Kerkplein plaats van de Franse groep Bilbobasso. De voorstelling getiteld "A Fuego Lento" vertelde het verhaal over een gepassioneerde ontmoeting tussen een man en een vrouw, die uitliep in een letterlijk vurig liefdespel.

bilbobasso_1128_470_1.jpg

bilbobasso_1230_470_5.jpg 
bilbobasso_1190_470_3.jpg

Lees verder »

Blue Dew sluit Parkpret af

Zwolle – Op een bankje in de zon, tussen prachtige oude bomen van Park Eekhout, konden liefhebbers van Amerikaanse Bluegrass en Ierse Folkmuziek zondagavond genieten van de muzikale noten van Blue Dew.

31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_4.jpg

Het twee uur durend muziekoptreden bestond uit een repertoire uit de theatervoorstelling The Long Journey Home en het nieuwe filmproject Little Whisky Child. Dat verliep overigens niet helemaal zoals de band en het publiek verwacht hadden. De organisatie van Parkpret brak tot grote verbazing van de band tegen de avond de overdag aanwezige muziektent af. Maar accoustisch spelen kan Blue Dew ook. Dan maar bij de tafeltjes langs. En zo geschiedde. Voornamelijk voor de buurtbewoners. Blue Dew staat bekend om haar voorstellingen waarin Iers- en bluegrass repertoire is verweven met verhalen. De band heeft de afgelopen jaren veelvuldig in de Nederlandse theaters volle zalen getrokken.

31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_3.jpg

 31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_2.jpg

Lees verder »

Algemeen Log 42

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg (Algemeen Log: deel 43) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Bijzondere verhalenvertellers bij Vertelcarrousel

Zwolle – Zes bijzondere vertelvoorstellingen van de crème de la crème van de Nederlandse en internationale verteltop: crossovers met muziek, dans en gebarentaal. Vrijdag 5 juni om 20.00 uur op/bij De Verhalenboot.  

Het publiek kiest combinatie 1 of combinatie 2 (zie onder) en krijgt drie voorstellingen van 30/40 minuten voorgeschoteld op drie karakteristieke locaties rond de Verhalenboot. Het publiek wandelt van verteller naar verteller. In combinatie 1 zit de Zweedse verteller Mats Rehnman met Dance Macabre, de Nederlandse Anne van Delft met (gebarentaal getolkte) Kelilé en Demné en de Nederlandse Janna van den Berg samen met altvioliste Maaike Gerrits: Mijn vriend Fedde. In combinatie 2 zit de Jamaicaans/Engelse Janet Blake met Man Woman Live Love, de Nederlandse Pauline Seebregts met dans-vertelling Schemering en de Nederlandse Erik van Dort met Chinese sprookjes en authentieke Chinese instrumenten.

Lees verder »

Echte Topper op De Pelikaan

Zwolle – Zondagmiddag, 1e Pinksterdag, om 15.00 uur gaf Esther Vergeer, vijfvoudig Paralympisch kampioen en driemaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar, op het tenniscourt van tennisvereniging De Pelikaan, een demonstratie rolstoeltennis. Omringd door een paar honderd nieuwsgierige sporters gaf zij uitleg over de verschillen tussen het reguliere tennis en het rolstoeltennis.

esther_vergeer_0557_470_1.jpg

Vanuit het publiek werden, mede door de onbekendheid bij velen, een groot aantal vragen naar voren gebracht. De demo was een extraatje in het kader van het 20e Hogeboom Pinkstertoernooi van de club.

esther_vergeer_0897_470_8.jpg

esther_vergeer_0658_470_3.jpg

esther_vergeer_0800_470_4.jpg  

Voor meer tekst en foto’s zie "Lees verder".

Lees verder »

Snorfietser neemt tijdens val gezin mee

Zwolle – Een 27-jarige snorfietser uit Zwolle is zaterdag 30 mei rond 18.50 uur gewond geraakt bij een ongeval op het fietspad langs de Oldeneelallee. Meerdere leden van een gezin die op het fietspad fietsten raakten daarbij licht gewond.

Politieberichten.jpg

De snorfietser reed in de richting van de IJsselallee toen hij ter hoogte van het benzinestation teveel de buitenbocht aanhield. Daar fietste op dat moment in tegenovergestelde richting een gezin met drie kinderen. De vader (41) en een dochter (2) die bij hem achterop zat kwamen ten val toen de snorfietser hen raakte. Een dochter (9) die naast hen fietste kwam daardoor ook ten val. De moeder (38) die met een dochter (1) voorop achter hen fietste kwam ook ten val. Bovendien kwam de snorfietser hard ten val. Hij had letsel aan zijn hoofd en voet en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel van het gezin viel mee. Vader, moeder en de fietsende dochter hadden diverse schaafwonden. De twee jongsten mankeerden niets.

Meer politieberichten via ‘Lees verder’….

Lees verder »

Zwollenaar aangehouden voor poging tot doodslag

IJsselmuiden – Een 30-jarige man uit Zwolle is zaterdag 30 mei in Kampen aangehouden voor een poging tot mishandeling cq. poging tot doodslag. Bij een woning aan de Grafhorsterweg ontstond rond 15.30 uur een woordenwisseling naar aanleiding van een zakelijk conflict. De verdachte sloeg en bedreigde daarbij de bewoner.

Terwijl de verdachte nog op het erf aanwezig was arriveerden een aantal kennissen en familieleden. Die probeerden de verdachte aan te spreken. De verdachte bedreigde ook hen waarna hij in de auto stapte. Toen één van hen, een 23-jarige man uit Grafhorst, voor de auto langs liep om de man alsnog aan te spreken. Reed de verdachte weg. Hierdoor kwam de man uit Grafhorst op de motorkap terecht en raakte de voorruit. Vervolgens viel hij op het wegdek. De verdachte reed vervolgens weg. Omdat het slachtoffer geen verwondingen had gingen twee van de andere aanwezigen achter de man aan en belden de politie. De verdachte reed echter naar het politiebureau omdat hij aangifte wilde doen van bedreiging. Even later arriveerden de twee achtervolgers op het politiebureau. Nadat allen hun verhaal hadden gedaan werd de Zwollenaar aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Irritante ringtone reden voor knokpartij

Zwolle – Een 23-jarige man uit Hattem en een 24-jarige man uit Zwolle zijn op vrijdagavond 29 mei rond 22.00 uur mishandeld op de Melkmarkt. Zij raakten daarbij beiden gewond aan hun lip.

De twee mannen zaten te eten bij een horecagelegenheid toen ze werden aangesproken door vier andere mannen die zich irriteerden aan de ringtone van de man uit Zwolle. Hierop liep één van de mannen op de Zwollenaar af en gaf hem een klap in het gezicht. De man uit Hattem verliet daarop direct de zaak en wachtte buiten op zijn vriend. De vier mannen zijn hem gevolgd en sloegen hem buiten ook. De man uit Zwolle hielp zijn vriend waarna, na een korte vechtpartij, de vier er vandoor gingen. De man uit Hattem moest aan de verwonding van zijn lip worden geholpen. Een onderzoek is ingesteld.

Man rijdt met auto in op rivalen

Zwolle – Op vrijdag 29 mei rond 21.20 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de IJsselcentraleweg. Ter plaatse bleken de partijen al te zijn vertrokken.

Uit onderzoek bleken diverse personen ruzie te hebben gehad waarbij over en weer was geslagen en waarbij één van de betrokkenen met een auto was ingereden op andere betrokkenen. Beide partijen gaven aan aangifte te willen doen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Vertier op Parkpret Zwolle

Zwolle – Zondag werd er voor de vijfde keer Parkpret in Park Eekhout georganiseerd. Dit jaar stond Parkpret in het teken van ontmoeten. Parkpret wordt georganiseerd naar aanleiding van de ANWB geïnitieerde, landelijke Dag van het Park en trok vele enthousiaste bezoekers. Parkpret werd zondagmorgen geopend door burgemeester H.J. Meijer.

Park 1.jpg
Samenzang o.l.v. dirigent Albert Dam…

Er waren allerlei activiteiten voor jong en oud. Bezoekers konden met een aangenaam zonnetje erbij genieten van prachtige muziek, poëzie, kunst of lekkere hapjes. Menigeen gooide op het gras een doek of deken uit om daar te picknicken. En met eventueel een drankje erbij was het goed verpozen. De toegang en de activiteiten waren gratis. Poëzie speelde een grote rol tijdens Parkpret en er waren vele muzikanten gedurende de dag die optredens verzorgden zoals orkest de Vuurvogel, Blue Dew en Caspar van Wijk (hij won in 2008 het Prinses Christina Concours)! Kunstenaars lieten hun werk zien rondom de grote kastanjeboom en de bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje. Tot slot was er dit jaar voor de kinderen weer volop vertier. Circus Pavarini was present, er werd geschminkt, er was een verteltent en er kon op pony’s gereden worden. Tussen 19.00 en 21.00 uur geeft folkband Blue Dew een gratis concert in het Zwolse park!

Park 8.jpg
Danstaal…

Park 6.jpg
Het Zwolse Kindercircus Pavarini… 

Lees verder »

Portret

Zwolle – De Blauwe Reiger kennen we allemaal wel, je vindt hem meestal langs de kant van het water. Hij gedijt prima in in de bebouwde kom want hij past zich gemakkelijk aan. Zijn voedsel bestaat uit vis en kleine dieren, zoals kikkers en muizen maar een klein konijn lust hij ook. Reigers broeden in kleine kolonies in de toppen van een groep oude bomen, het nest bestaat uit takken en wordt meerdere jaren gebruikt.

ap_weblogzwolle_31mei09.jpg

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

VV Berkum wint 2e Zwols Beach Soccer Toernooi

Zwolle – Het 2e Zwols Beach Soccer toernooi voor selectiespelers van de Zwolse voetbalverenigingen op de witte stranden van de Pelikaan was zaterdag een succes. In een prachtige ambiance met schitterend weer werden stevige duels uitgevochten. Ja, spelen tegen een stadgenoot brengt toch iets speciaals met zich mee. Je mag niet verliezen, anders wordt je dat nog even lekker ingewreven tijdens je stapavondje.

beach_soccer_0257_470_1.jpg

Conditioneel vergt het spelen in het mulle zand veel van de spelers, die al een hele competitie, waarvan sommigen met extraatje, achter de rug hebben. Als daarbij ook de temperatuur zich van de goede kant laat zien, dan is dat aan het eind van het toernooi wel voelbaar.

beach_soccer_0323_470_3.jpg

beach_soccer_0268_470_2.jpg
Berkum – Wijthmen. Wijthmenspits knalt bal op de paal!

beach_soccer_0342_470_4.jpg
Na gelijkspel CSV’28 – WVF, penaltys voor de beslissing…

                                 Voor meer foto’s zie "Lees verder"…

Lees verder »