Circus Hoera in Zwolle-Zuid

Zwolle – Als het de zon niet was, dan waren het wel de vrolijke, genietende, kindersmoeltjes, die vrijdagmiddag iedere ouder deed glimmen van trots. Het waren echter niet alleen de ouders en trotse opa’s en oma’s, die hiervan genoten, ook de begeleiding glom van voldoening.

speelweek_circus_0018_470.jpg

Er zijn twee low-budget dagkampen georganiseerd door de Stichting Speelweek Zwolle in de tot "Circus Hoera" omgetoverde wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle-Zuid, waarvan vandaag de eerste op een schitterende wijze werd afgesloten. Als rode draad door deze week liep het verhaal van een circus, dat in problemen was geraakt. De kinderen hebben het circus geholpen met het opzetten van een voorstelling en hadden daarvoor allerlei circustrucs geleerd.

speelweek_circus_9935_470.jpg

speelweek_circus_0118_470.jpg

speelweek_circus_0086_470.jpg

Voor meer foto’s zie "Lees verder" 

Lees verder »

Digitaal abonnement op Wijzer en publicaties

Zwolle – Het is vanaf nu mogelijk om een digitaal abonnement te nemen op de informatieve artikelen en publicaties die de gemeente wekelijks plaatst in de Wijzer. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven via de website van de gemeente www.zwolle.nl.

Op www.zwolle.nl is onder het thema ‘politiek, bestuur en organisatie’ de rubriek e-nieuws te vinden. In deze rubriek kunnen geïnteresseerden zich abonneren op persberichten en nieuwsbrieven van de gemeente. Sinds kort zijn onder de nieuwsbrieven de Wijzerberichten en publicaties aan toegevoegd. Indien gewenst kan men zich hier ook weer afmelden. De Wijzerartikelen en publicaties zijn ook op de website te raadplegen onder het thema ‘politiek, bestuur en organisatie’.  

Nieuw evenement ‘Zwolle op het Water’

Zwolle – In het kader van haar 40 jarig bestaan organiseert het Citycentrum op 29 augustus een uniek waterfestijn. Het waterfestijn ‘Zwolle op het Water’ is een van de jubileumactiviteiten die de ondernemers van het Zwolse centrum de bewoners van Zwolle als cadeau aanbieden. Op 2 oktober organiseert het Citycentrum een symposium over de kansen en mogelijkheden van de binnenstad, een receptie en een concert van de Zwolse formatie ‘Cool Genius’. 

Op 29 augustus verandert de Zwolse stadsgracht in een heus waterspektakel. Op diverse locaties in en aan de stadsgracht vinden diverse activiteiten plaats. Een aantal luxe sloepen zal gratis vervoer voor de bezoeker verzorgen van het ene naar het andere festivalonderdeel of een rondvaart door onze mooie gracht. Demonstraties zijn er van onder andere de reddingsbrigade, diverse Zwolse verenigingen en in de middag zal voor het eerst een heuse sloepenrace gehouden worden met medewerking van ‘Hattem Roeit’. Onder andere het Rodetorenplein, het Ter Pelkwijkpark, het Schaepmancomplex en het stadspark zullen de basis vormen van het vermaak. Per locatie zal een activiteit plaatsvinden. De definitieve planning per locatie is binnen twee weken bekend.

Lees verder »

Wildplasser onder invloed

Zwolle – Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagavond 30 juli op de Assendorperstraat aangehouden voor openbare dronkenschap.

 

Politieberichten.jpg

 

Ook had hij staan wildplassen aan de van Karnebeekstraat. De man werd ter ontnuchtering ingesloten op het bureau. Voor zowel de openbare dronkenschap als het wildplassen krijgt hij een proces-verbaal.

Van Perlo vertrekt na 9 jaar bij FC Zwolle

Zwolle – Manager facilitaire en publiekszaken Edgar van Perlo (32) verlaat FC Zwolle. Na negen jaar, zich naar volle tevredenheid van bestuur en directie ingezet te hebben, oriënteert Van Perlo zich nu op een nieuwe stap in zijn carrière. In goed overleg met het huidige bestuur nemen beide partijen afscheid per 1 september a.s.   

Vanaf 2000 heeft Van Perlo zich namens FC Zwolle beziggehouden met een breed takenpakket. Zo is hij de laatste jaren met name de drijvende kracht geweest achter de realisatie van het nieuwe stadion van FC Zwolle. Voorzitter Adriaan Visser: "Na een lange aanloop is het nieuwe stadion klaar voor de Eredivisie. Als projectcoördinator vanuit FC Zwolle heeft Van Perlo hier een grote rol in gespeeld. In dit lange traject heeft hij zich meer dan eens onderscheiden vanwege zijn visie en daadkracht. Van Perlo is altijd loyaal gebleven aan de club en is bovendien de voorvechter van de maatschappelijke betrokkenheid van de club."

Rijkswaterstaat verhardt bermen N35

Zwolle – Rijkswaterstaat gaat tussen maandag 17 augustus en donderdag 27 augustus in de avond en nacht de bermen verharden van gedeelten van de rijksweg N35. Rijkswaterstaat legt een 80 centimeter brede verharding van grasbetonsteen aan in de bermen. De bermverharding heeft tot doel om de verkeersveiligheid te verhogen.  

Voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers sluit Rijkswaterstaat tijdens de werkzaamheden de weggedeelten af voor al het verkeer. De parallelwegen blijven beschikbaar voor aanwonenden. Rijkswaterstaat stelt omleidingsroutes in. Omwonenden en bedrijven worden middels een brief over de werkzaamheden en omleidingsroutes geïnformeerd.

Lees verder »

Het weer: zon

Zwolle – Vandaag zien we de zon geregeld en wordt het aangenaam warm met een middagtemperatuur van 20-23 graden. Morgen wordt het een stuk warmer en volgen er in de avond enkele onweersbuien. Volgende week 30 graden?

30-07-2009_weerfoto.jpg
Vanochtend is het weerbeeld rustig. Zon en enkele wolkenvelden wisselen elkaar af en het is overal droog. De wind is zwak of matig en waait uit richtingen tussen zuid en west. Rond 06:30 lag het kwik op een graad of 10, maar gedurende de ochtend klimt het kwik naar 20 graden. Vanmiddag verschijnen er enkele onschuldige stapelwolkjes, maar de zon blijft het weerbeeld domineren. De wind is zwak en krijgt geleidelijk een voorkeur voor de zuidoosthoek. De temperatuur loopt op naar 20 graden op de Wadden en 23 graden in het binnenland. Vanavond verdwijnen de stapelwolkjes, maar de hogere bewolking blijft aanwezig. Hierdoor liggen de minima komende nacht hoger dan afgelopen nacht. Het wordt niet kouder dan 12 graden. Morgen is de zon er weer bij, maar soms heeft hij het moeilijk om goed door de sluierbewolking heen te schijnen. Met 24-26 graden wordt het een stuk warmer dan vandaag. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden. In de avond neemt de kans op een (onweers)bui toe.

Lees verder »

Tentoonstelling De Vredesfabriek

Zwolle – De Vredesfabriek is een interactieve tentoonstelling die van 21 september tot en met 29 november 2009 in het Stedelijk Museum Zwolle gehouden wordt. In deze fabriek staan 15 machines die de bezoekers moeten bedienen. De bezoekers produceren zo als het ware vrede en vrijheid. Maar zij zullen er al doende ook achter komen dat vrijheid gebonden is aan regels, dat tolerantie grenzen heeft en dat conflicten op verschillende manieren kunnen worden opgelost.

In deze interactieve tentoonstelling kunnen kinderen, jongeren, maar ook volwassenen ervaren hoe tolerant en vredelievend zij zijn. Bovendien wordt duidelijk dat tolerantie grenzen heeft en vrijheid aan regels gebonden moet zijn. Voor een bezoek aan deze tentoonstelling krijgen de basisscholen, maar ook de scholen voor voortgezet onderwijs te zijner tijd een uitnodiging.

Lees verder »

Dieze in teken van bewegen

Zwolle – De wijk Dieze gaat woensdagmiddag 5 augustus van 13.00 tot 15.00 uur bewegen. Dat gebeurt bij de Brede School het Wonderwoud aan de Beukenstraat. Onder de noemer Dieze in beweging staan allerlei sportieve activiteiten op stapel. Daarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuw schoolspeelplein. Zo kan er worden gevoetbald, maar ook basketbal en de springtouw challenge en nog veel sportieve activiteiten staan op het programma.

Verder gaan kinderen een sponsorloop lopen om geld te verdienen voor het nieuwe speelplein bij het Wonderwoud. Die speelplaats is ook na schooltijd geopend, zodat kinderen daar nagenoeg altijd kunnen spelen en bewegen. Dat is meteen de reden van deze activiteit. Uit onderzoek door GGD IJsselland in het kader van het gezondheidsprogramma Samen Gezond en Travers is gebleken dat er te weinig wordt bewogen in Dieze, waardoor er sprake is van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder overgewicht.

Lees verder »

Zwolse Zomerkermis; een vermakelijk familie uitstapje

Zwolle – Van 14 t/m 23 augustus kunt u weer genieten van de Zwolse Zomerkermis in de binnenstad van Zwolle. Het kermisprojectteam, met vertegenwoordigers van ondernemers, inwoners, kermisexploitanten, politie en gemeente, heeft haar best gedaan om een gevarieerde kermis op te zetten met voor ieder wat wils. Uiteraard zitten daar weer een aantal spectaculaire attracties bij.

kermis_by_night.jpg

Het kermisparcours heeft dit jaar ruim vijftig attracties en loopt vanaf de Korte Ademhalingsteeg, via het Grote Kerkplein, Luttekestraat, Grote Markt en Melkmarkt en mondt uit bij het Rodetorenplein. Naast de kinderattracties en kramen met lekkernijen is het kermisprojectteam erin geslaagd een aantal nieuwe, bijzondere attracties neer te zetten. Zo kunt u genieten van Het Beest, een spectaculair, prehistorisch monster waarin u door de ingewanden kunt dwalen. Een andere publiekstrekker is de Maxximum Booster, een attractie waarbij u veertig meter de lucht in geschoten wordt; een must voor de ware sensatieliefhebber!

Lees verder »

Nieuw pollersysteem vanaf 3 augustus in bedrijf

Zwolle – Met ingang van 3 augustus 2009 gaat het nieuwe systeem van verkeerspollers van de gemeente Zwolle in werking. Het pollersysteem bestaat uit beweegbare paaltjes die de binnenstad afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. De afgelopen maanden is het bestaande pollersysteem vervangen door een nieuw systeem. Het oude systeem was afgeschreven. Vervanging was mede nodig om het met drie nieuwe pollers te kunnen uitbreiden.  

Het nieuwe pollersysteem werkt met andere pasjes dan het oude systeem. Pashouders zijn al geïnformeerd over het omwisselen van de passen. Een andere belangrijke wijziging in het pollersysteem is dat er bij passage maar één voertuig per keer kan passeren. Dit heeft te maken met de veiligheidseisen van de installatie. De werkingstijden van de pollers blijven zoals ze waren en veranderen niet.

Lees verder »

Bestelauto in vlammen aan Klerkstraat

Zwolle – Bij een woning aan de Klerkstraat in Stadshagen brandde in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juli even na 03.30 uur de voorkant van een bestelauto volledig uit.

De brandweer kon uitbreiding van de brand naar de woning toe voorkomen. Het voertuig is afgesleept. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld door de technische recherche.