Klas van Pythagoras van start gegaan

Zwolle – Maandagmiddag is op OBS de Krullevaar een klas voor meerbegaafde kinderen van start gegaan. De klas zal ‘Klas van Pythagoras’ gaan heten.

31-08-2009_de_klas_van_pyithagoras_5.jpg

De feestelijke opening vond plaats op basisschool De Krullevaar in Stadshagen. Tijdens deze opening waren alle leerlingen uit de bovenbouw van de Krullevaar aanwezig om de ‘Pythagorassers’ succes te wensen in deze nieuwe klas. Na enkele woorden van succes werd de deur van het opnieuw ingerichte lokaal feestelijk worden geopend door de directeur. De ‘Klas van Pythagoras’  is één voorbeeld van de schoolinitiatieven van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio om ook voor meer begaafde leerlingen passend onderwijs te bieden.

31-08-2009_de_klas_van_pyithagoras_1.jpg

31-08-2009_de_klas_van_pyithagoras_2.jpg

31-08-2009_de_klas_van_pyithagoras_4.jpg

Lees verder »

Regardz wandelt met Zonnebloem

Zwolle – Vandaag gingen  medewerkers van Regardz de Nieuwe buitensocieteit  wandelen met 15 gasten van de  Zonnebloemafdeling Zwolle Zuid, samen met hun vrijwilligers.

31-08-2009_aan_de_wandel_met_zonnebloem_2.jpg

De wandeling startte om half drie bij de Buitensoos en ging via park Eekhout vervolgens Potgietersingel en over de Burgenmeester van Roijensingel weer terug. Aansluitend werd de gasten een High Tea aangeboden. Dit is voortgekomen uit een match van de Beursvloer. Ragardz biedt deze activiteit voor mensen die de stad niet veel meer zien, aan.

31-08-2009_aan_de_wandel_met_zonnebloem_3.jpg

31-08-2009_aan_de_wandel_met_zonnebloem_5.jpg

31-08-2009_aan_de_wandel_met_zonnebloem_1.jpg

Bus uitgebrand

Zwolle – In Zwolle is maandagavond een bestelbus uitgebrand.De bus stond op een parkeerplaats aan de Hemerkenstraat. Buurtbewoners hoorden twee keer een harde knal, op dat moment stond de bus al in brand.

Een aanhanger vlak naast de bus raakte door de brand beschadigd. Over de oorzaak is nog niets bekend. De eigenaar vermoedt dat zijn bus is aangestoken.

Bron: RTV Oost

Hotspot Special

Dit is een zogenaamde Hotspot Special. Een Hotspot waarmee een prijs valt te winnen.
Dit keer wint degene die het juiste antwoord geeft 2×2 kaarten voor Circus Renz in Park de Weezenlanden van 1 t/m 6 september in Zwolle.

hotspot3108.jpg

Met dank aan Alfred.
Op welke plaats in Zwolle is deze foto gemaakt ?

hotspothint.jpg

Hint!

hotspothint1.jpg

Nieuwe Hint

Auto op de kop na aanrijding

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de kruising van de Zwartewaterallee en de Middelweg te Zwolle is maandagmiddag rond de klok van 10 voor 2 een vrouw gewond geraakt. De auto van de vrouw is bij de aanrijding op z’n kop op het wegdek beland, waarna de brandweer de vrouw moest bevrijden uit haar benarde positie.

 02.jpg

Ter plaatse ontstonden er lange files ten gevolge van het ongeval. Terwijl de brandweer en ambulancepersoneel zich bekommerden over de vrouw, regelden agenten het verkeer. Nog voordat de vrouw per ambulance vervoerd werd, kwam de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) ter plaatse voor sporenonderzoek.

06.jpg

Zwolse Orgelmaand

Zwolle – September is Zwolse Orgelmaand. Dit jaar is er een zeer gevarieerd programma van concerten op verschillende orgels.

Niet alleen op het Schnitgerorgel in de Grote Kerk, maar ook op het Maarschalkerweerdorgel en het koororgel in de Basiliek en het onlangs gerestaureerde Adema-orgel in de Dominicanenkerk. Aan het slotconcert van de Open Orgeldag wordt medewerking verleend door het Zwols Vocaal Ensemble, de Bach-Michaëlsdag wordt verzorgd door het Orkest Musica Michaëlis, beide met Toon Hagen op het orgel van de Grote Kerk.

Boomverkiezing Zwolle

Zwolle – Zwolle is een groene stad. Dit wordt gewaardeerd door vele Zwollenaren. Internationaal is dit bevestigd door het behalen van de titel ‘Groenste Stad van Europa 2006’.

mooiste_boom.jpg 

Groen blijft belangrijk voor de stad. Onder de titel ‘Mijn boom is top!’ houdt de gemeente Zwolle een boomverkiezing voor onze bewoners. Op de website www.boomverkiezing.zwolle.nl kan iedereen, jong en oud, op zijn/haar favoriete boom stemmen.

Circus Renz met zigeunershow GITANO in Zwolle

Zwolle – Sinds maart 2009 draait het nieuwe circusprogramma van Circus Herman Renz ‘GITANO’ helemaal in zigeuner sferen. Vanaf dinsdag 1 september tot en met zondagmiddag 6 september 2009 doet het Nationale circus Zwolle aan. De circuslocatie is Park de Wezenlanden.

De kleding is nieuw gemaakt in het thema, de muziek is uitgebreid met accordeon en viool. Het programma is helemaal nieuw. Trapeze, roofdieren, acrobatiek op de grond en in de lucht, clownerie enz. Artiesten die met elkaar een nieuwe act verzinnen en opvoeren. De Russische Tamara die voor het zoveelste seizoen weer met iets heel anders komt. Ook de invulling tussen de acts door is groots en lachwekkend. Om maar aan te geven dat je bij Circus Herman Renz met professionals te maken hebt. Zelf het publiek ‘vliegt’ door de tent. En wist u dat Armando, de man die verantwoordelijk is voor de rekwisieten, een echte artiest is samen met zijn hond. Dit alles wordt als vanouds weer ondersteund door het fantastische circusorkest onder leiding van Robert Rzeznik.

Groei gereformeerd mbo in Zwolle boven verwachting

Zwolle – Na een vliegende start in 2008 met ruim180 studenten is het aantal inschrijvingen bij het ROC Menso Alting inmiddels meer dan verdubbeld. Bij de start van het nieuwe studiejaar staat de teller op ruim 400 studenten. Daarmee loopt de groei van het gereformeerd MBO voor op de prognoses. Directeur Pim Hulsman ziet hierin een bevestiging van de ingeslagen weg. Er is een kennelijke behoefte aan beroepsonderwijs met een herkenbaar christelijk profiel.

Uit onderzoek onder de huidige studenten blijkt bovendien een grote klanttevredenheid. Met name roemen zij: de positieve sfeer op school, goed onderwijs met veel praktijk, de persoonlijke aandacht en het christelijke karakter van de school. Het zijn dan ook deze vier speerpunten die terugkomen in de promotiecampagne die voor dit schooljaar gepland staat: ‘checkmensoalting’. Deze week volgden de studenten een introductieprogramma, waarbij een actieve rol was weggelegd voor de eerste jaargang studenten. De activiteiten bestonden onder ander uit sportieve activiteiten in de stad, outdooractiviteiten, introductielessen van tweedejaars studenten aan de nieuwe studenten en een ludieke ‘ontgroening’ door de tweedejaars studenten van de eerstejaars studenten.

Het weer: zomers

Zwolle – Vandaag is het de laatste dag van de meteorologische zomer. Het is vandaag overwegend zonnig bij temperaturen rond 25 graden. Vanaf morgen neemt de wisselvalligheid toe en dalen de temperaturen.

30-08-2009_weerfoto.jpg

Vanochtend heeft het noorden en westen van Nederland last van bewolking en zeer lokaal valt er lichte regen uit. In het oosten en zuiden is het droog en schijnt de zon. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht. In het Waddengebied is de wind soms nog krachtig, 6 Bft. Geleidelijk breekt de zon door de bewolking in het westen en noorden heen. Vanmiddag zijn er overal zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar 22 graden op de Wadden tot 26 graden in het binnenland. De wind draait van het zuiden naar het zuidoosten. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Doordat er wat wind blijft staan is er geen kans op mist. Het wordt niet kouder dan een graad of 15.

Lees verder »

Badminton inloopdag groot succes

Zwolle – De eerste inloopdag van de gezamenlijke Zwolse badmintonverenigingen, verenigd in het Zwols Badminton Overleg (ZBO), is een daverend succes geworden. Op zaterdag 29 augustus 2009 stroomde de ZBC-hal vol met belangstellenden, van wie menigeen alle stands afliep om uit te vinden bij welke vereniging hij of zij nu zou willen gaan spelen. De vijf verenigingen konden met genoegen constateren dat ze geen van allen te klagen hadden over belangstelling.

inloopdag_zbc.jpg

Bijzonder was ook de clinic, die op een buitengewoon relaxte manier werd verzorgd door een team van Forza. Twee jongedames, Yik Man Wong, nummer 6 van Nederland, en Soraya de Visch-Eijbergen, nummer 30, gespot als aanstormend talent, gaven een demonstratie die er wezen mocht. Dat de dames er zelf ook plezier in hadden, werd helemaal duidelijk na afloop van de clinic. Ze vermaakten zich namelijk nog tijdenlang met de jonkies in de zaal, waarbij een van de dames op de knieën ging om zo een ‘gelijk speelveld’ te creëren. Het was illustratief voor de ongedwongen sfeer op die dag. Daaraan voorafgaand had sportwethouder Janco Cnossen de clinic ingeleid met een serie ‘campingslagjes’. Hij duidde treffend het verschil tussen het badmintonnen op de camping en in de zaal: ‘op de camping probeer je de shuttle zo lang mogelijk in de lucht te houden en in de zaal probeer je hem zo snel mogelijk op de grond te krijgen’.

Lees verder »

Creatieve wedstrijd Kiek op de poort

Zwolle – Van 22 augustus  t/m  31 oktober kunnen creatievelingen aan de slag!  In samen werking met diverse Zwolse instellingen is er weer een Kiek op-wedstrijd in Zwolle. Dit jaar staat de 600-jarige Sassenpoort centraal.

Ter gelegenheid van een bijzondere jubileum (600 jaar Sassenpoort) organiseren Zwolle Marketing, Bibliotheek Zwolle, het Historisch Centrum Overijssel, het Stedelijk Museum en de Stentor een creatieve wedstrijd. Deze wedstrijd kent drie categorieën: 1. foto en film, 2. beeldende kunst en 3. proza en poëzie. De wedstrijd start 22 augustus. De sluitingsdatum voor inzending is 31 oktober 2009. De inzendingen kunnen worden ingeleverd bij het Historisch Centrum Overijssel aan de Eikenstraat. Een deskundige jury zal de ingezonden foto’s, films, proza, poëzie en kunstwerken beoordelen. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen.

Lees verder »