Stedelijk Zaalvoetbaltoernooi voor jongeren

Zwolle – In de kerstvakantie, op 22 december organiseert Young United (Noord), de sportwerkgroep van TRAVERS-Welzijn, een stedelijk zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen.

Er zijn drie categorieën: respectievelijk 9 t/m 12 jr., 13 t/m 15 jr., en 16 t/m 21 jr. Een team bestaat uit max. 7 spelers, incl. 2 wissels. De inschrijving kost per speler slechts 1 euro!! Bij elke team is een coach wenselijk. Je kunt je inschrijven bij de balie van het wijkcentrum Holtenbroek, Of anders kun je een inschrijfformulier opvragen via: youngunited_hbx@hotmail.com (tussen in liggend streepje). De deadline voor de inschrijving is 16 december.

Zwolle wint ook in Haarlem

Haarlem – FC Zwolle heeft maandagavond de ongeslagen status van het trainersduo Boekweg / Stam behouden door van H.F.C. Haarlem met 1-2 te winnen.

Vossebelt bracht FC Zwolle in de 26e minuut op 0-1. Van den Berg bracht Haarlem in de tweede helft (70) op gelijke hoogte (1-1). Vlak voor het einde van de wedstrijd, in de 85e minuut was het aanvoerder Van der Haar die de bevrijdende 1-2 op het scorebord bracht. Door de overwinning op Haarlem schuift Zwolle twee plaatsen op in het linkerrijtje naar positie zes.

Lees verder »

Alzheimercafé: dementie en muziek

Zwolle – Dinsdagavond 15 december 2009 van 19.00 – 21.30 uur wordt er weer een Alzheimercafé georganiseerd. In verband met de naderende kerst is er gekozen voor een gezellige, ontspannen invulling van de avond. Het onderwerp voor deze avond is ‘Wat kan muziek betekenen voor mensen met dementie’. Muziektherapeute Annemieke de Vries zal dit onderwerp bespreken met de aanwezigen.

Annemieke is werkzaam in Zandhove en geeft muziektherapie aan dementerenden. Wij hopen dat het een fijne avond wordt voor mensen met dementie en voor hun partners, familieleden en vrienden. Het geheel zal feestelijk omlijst worden met muziek. Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59. In het Alzheimercafé krijgt u ruim de gelegenheid om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te stellen. Er is een informatiestand met boeken en brochures.

Nieuwe lector Bewegen, School en Sport Windesheim

Zwolle – Windesheim heeft zijn aantal lectoren uitgebreid met de benoeming van dr. Ivo van Hilvoorde. Als lector binnen het lectoraat Bewegen, School en Sport gaat hij zich bezighouden met onderzoek naar de kwaliteit van bewegingsonderwijs en de relatie met de (georganiseerde) sport. Ook geeft van Hilvoorde vanuit de onderzoekspraktijk nieuwe impulsen aan het bewegingsonderwijs.

Het lectoraat Bewegen, School en Sport richt zich op het bewegingsgedrag van jongeren. In samenwerking met verschillende scholen, gemeenten en instellingen zoals de Vrije Universiteit Amsterdam en het WJH Mulier Instituut onderzoekt het lectoraat vraagstukken als: hoe kunnen kinderen worden aangezet tot meer bewegen? Hoe verhoudt de discussie over pedagogisch verantwoord bewegingsonderwijs zich tot het identificeren van sporttalenten? En: welke rol kan het bewegingsonderwijs krijgen binnen het Olympisch Plan 2028? Verder gaat het lectoraat na of het sportaanbod vanuit een school bij kan dragen aan de leefbaarheid in een wijk waardoor de kans op probleemgedrag bij jongeren vermindert. Ook test het lectoraat wat de kritische succesfactoren zijn van nieuwe sportmogelijkheden.  

Lees verder »

Jaargetijdenborrel in teken van mobiliteit in crisistijd

Zwolle – De Jaargetijdenborrel, een initiatief van de stuurgroep centrummanagement, staat dinsdag 8 december in het teken van mobiliteit in crisistijd. De bijeenkomst vindt vanaf 17.30 uur plaats in Het Refter, Bethlehemskerkplein in Zwolle. Alle Zwolse ondernemers zijn van harte welkom.

Dit jaar hebben zich op initiatief van gemeente en UWV WERKbedrijf, zestien partijen verenigd in een Mobiliteitscentrum. Opzet is om alle werkgevers die het moeilijk hebben, te ondersteunen op een breed personeel gebied. Of ze nu twee of tweeduizend medewerkers hebben. Sterker uit de crisis komen kan op verschillende manieren: nu vakmensen scholen voor de groei van straks, opleidingsfondsen verruimen, mensen niet ontslaan maar van werk naar werk helpen. Henk Twerda vertelt u tijdens deze Jaargetijdenborrel wat het Mobiliteitscentrum voor u kan doen en de partners in het Mobiliteitscentrum zijn er met een infostand.

Algemeen log 64

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 65 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Krakers demonstreren bij kerk Arie Slob

Zwolle – Een groep krakers heeft zondagmiddag en -avond gedemonstreerd bij de kerken van twee ChristenUnie-politici. Dat gebeurde in Kampen bij de Eudokiagemeente waar Eerste Kamerlid Remmelt de Boer naar de kerk gaat, en vervolgens in Zwolle bij de Koningskerk. Dat is de gemeente van de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Arie Slob.

Slob is een van de initiatiefnemers van de antikraakwet, die in oktober door de Tweede Kamer is aangenomen en nu nog in de Eerste Kamer moet worden behandeld. De ChristenUnie-fractieleider noemt het vervelend voor de mede-gemeenteleden dat de krakers bij de kerk stonden te demonstreren. ,,Ik vond het niet bedreigend, maar het is niet leuk", aldus Slob. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt." Bovendien hadden de krakers zich niet gemeld bij de koster, zegt Slob. ,,Niemand wist ergens van." De veiligheidsfunctionaris van de Tweede Kamer zoekt daarom uit of de krakers wel een vergunning hadden voor hun demonstratie.

Lees verder »

Mannen vast na huiselijk geweld

Zwolle – In een woning in de Aa-landen zijn zondagavond 29 november drie mannen aangehouden voor huiselijk geweld.

De mannen van 40, 34 en 16 jaar, hadden een conflict met elkaar, waarvan de aanleiding in de relationele sfeer lag. Hierbij werd over en weer geslagen en gedreigd. De drie zitten nog vast voor nader onderzoek.

Brand door smeulende vuurkorf aan Kerkstraat

Zwolle – In een schuur aan de Kerkstraat werd zondagmiddag 29 november brand ontdekt, doordat er rookontwikkeling zichtbaar was in de Diezerstraat.

politie_logo_4.jpg

Bewoners zouden op het dakterras de avond/nacht ervoor een feestje hebben gehad, waarbij zij een vuur hadden gemaakt in een soort van vuurkorf. Blijkbaar was het vuur niet goed gedoofd en is het door het onderliggende dak heengegaan, waardoor er een balk kon gaan smeulen. De brandweer heeft de brand geblust. Tegen de bewoners is proces-verbaal opgemaakt.

Gratis Inloopspreekuur Reizigerszorg GGD

Zwolle – Er nog even lekker tussenuit in de kerstvakantie of het nieuwe jaar goed beginnen? Vergeet niet om te zorgen voor een goede voorbereiding op de reis, die  Reizigerszorg IJsselland de reiziger kan bieden. Daarom wordt vrijdag 11 december een gratis inloopspreekuur gehouden bij GGD IJsselland.

Met een vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier, niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen zoals de landen rond de Middellandse Zee. Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen.

Lees verder »

Zwolle gastheer locatiedagen 2010

Zwolle – Gemeente Zwolle is volgend jaar gastheer voor de locatiedagen van het landelijk platform voor wijkgericht werken. De strijd om de organisatie van de LPB locatiedagen ging uiteindelijk tussen Zwolle en Amersfoort/Leusden. De reden voor de organisatie om voor Zwolle te kiezen is onder andere de bijzondere aandacht voor het presentatiemateriaal, het thema en de sterke inhoudelijke invulling hiervan en de ruime keuze aan locaties in een historische omgeving.

Als thema voor het tweedaagse evenement in november heeft Zwolle gekozen voor ‘Op eigen kracht!’. Het stimuleren, vinden en inzetten van de eigen kracht van haar bewoners is van groot belang voor Zwolle. Tijdens de conferentie zullen de genodigden op verschillende manieren kennismaken met het thema. Het doel van de locatiedagen is om aan andere gemeenten te laten zien hoe Zwolle samen met bewoners werkt aan de leefbaarheid in de wijken. De locatiedagen zijn dé gelegenheid om kennis te maken met vakgenoten, met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren.

Lees verder »