Jaaroverzicht Zwolle 2009

Zwolle – Traditioneel presenteren de vrijwilligers van Weblog Zwolle aan het einde van het jaar het Jaaroverzicht. Hieronder (en via Lees verder) vindt u ons foto-verslag van het jaar 2009. Bij deze nemen we alvast de gelegenheid om alle bezoekers een gezond en spetterend 2010 te wensen!

intro_jaaroverzicht_2009.jpg

Lees verder »

Landstede Volleybal wint eigen toernooi

Zwolle – Het tweedaagse Landstede Volleybal Tournament is gewonnen door de organiserende ploeg Landstede Volleybal. Na de twee winstpartijen op dinsdag werd gisteren ook gewonnen van HvA Volleybal de huidige koploper in de A-League. Het werd 2-1 (15-25, 25-16 en 25-19). HvA veroverde hiermee de twee plek.

In de ochtend werd de wedstrijd Prefaxis Menen tegen Harnes Volleyball gespeeld in de ZBC-hal. Na de twee verliespartijen van de eerste dag, wisten de Fransen de wedstrijd verrassend naar zich toe te trekken. Het werd 1-2 (14-25, 19-25, 25-21). Hiermee behaalden beide ploegen 3 punten en delen daarmee de 3e plaats in het eindklassement.

Lees verder »

IJsbrand Chardon en de beste tuigpaarden naar Zwolle

Zwolle – Niemand minder dan viervoudig wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon doet zaterdagavond 2 januari een gooi naar de overwinning in de spectaculaire mini-marathon, de hoofdattractie van de menavond van Zwolle International dat van 2 t/m 17 januari a.s. plaats vindt in IJsselhallen-Zwolle.

Liefhebbers van het aangespannen paard zijn zo vroeg in het nieuwe jaar niet uit de Zwolse IJsselhallen weg te branden. Want overdag is het in Zwolle smullen geblazen van de allerjongste tuigtalenten. Het KWPN houdt dan zijn traditionele hengstenkeuring om de nieuwe jaargang tuigpaard-dekhengsten te kunnen selecteren. De Hackney-hengst Plain’s Liberator is daarbij topaanvoerder met maar liefst acht zonen. Geheel volgens verwachting is de hengst Manno nog steeds bijzonder invloedrijk. Zijn zoon Unieko is met vijf zonen vertegenwoordigd. Manno zelf, zijn zoon Ulandro en Nederlands kampioen Waldemar komen ieder met vier zonen naar Zwolle. Op het programma staan ook de tweede bezichtiging van de Gelderse hengsten en presentaties van goedgekeurde tuigpaardhengsten en Gelderse hengsten.

Lees verder »

Polsbandjes voor café ’s rond Oud en Nieuw in Zwolle

Zwolle – Voor de vijde keer op rij werken een aantal horecabedrijven in Zwolle samen om bezoekers met Oud en Nieuw in hun café ’s toegang te verlenen door middel van polsbandjes. 14 cafe’s werken samen om een geweldig Oud en Nieuw voor de bezoekers neer te zetten. Het is behoorlijk uniek dat je een toegangskaartje koopt waarmee je 14 bedrijven kan bezoeken!

Het polsbandje is weer te koop. Voor 12,50 euro koop je een polsbandje waarmee je bij 14 aangesloten kroegen het Oud en Nieuw feest kunt vieren. Of je nu alleen naar je stamkroeg wilt gaan of ook nog even bij een ander feestje wilt kijken het kan allemaal. Zolang je maar met een ongeopend polsbandje om de arm loopt kun je overal binnenwippen. Er worden ongeveer 3000 bandjes verkocht. De Polsbandjes zijn bij alle aangesloten bedrijven te koop! Tip! Koop de bandjes op tijd want ook hier geld dat er een maximum aantal bandjes beschikbaar is.

Lees verder »

Overval bij snackbar aan Rijnlaan

Zwolle – op woensdagavond 30 december om circa 21.30 uur werd een snackbar aan de Rijnlaan overvallen. Drie overvallers kwamen de snackbar binnen en het personeel van de snackbar en een bezoeker werden bedreigd met een vuurwapen of een hierop gelijkend voorwerp.

De overvallers namen geld en rookwaar mee en gingen er vervolgens vandoor.  De politie is op zoek naar getuigen die de overvallers rond het genoemde tijdstip hebben zien lopen of rijden in de omgeving van de snackbar. Heeft u iets gezien of beschikt u over andere informatie die tot de oplossing van deze overval kan leiden, neemt u dan contact op met de politie op telefooonnummer 0900-8844. U kunt uw melding ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Brand verwoest drie auto’s in de Aa-landen

Zwolle – In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 december kreeg de meldkamer een melding dat er aan de Biesbosch een auto in brand stond.

Door deze autobrand raakten ook twee andere auto’s in de brand. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand.

Het weer: harde wind

Zwolle – Donderdag wordt met een stevige noordooster continentale lucht aangevoerd, waarin het kwik iets boven het vriespunt blijft steken. De kans op wat zonneschijn is gering, maar wel dwarrelen soms een paar sneeuwvlokken omlaag. Tijdens de jaarwisseling is een dikke winterjas geen overbodige luxe. Het vriest licht en er staat een gure noordooster. Deze maakt het de vuurpijlen lastig om hun verticale koers te laten behouden. Positief bijverschijnsel is dat kruitdampen in de droge lucht de kans niet krijgen om nevel en mist te vormen.

30-12-2009_weerfoto__kamperpoortenbrug_.jpg

Nieuwjaarsdag heeft het weer goede voornemens, omdat de zon kans ziet door de bewolking heen te breken. Alleen in de kustprovincies kan een sneeuwbuitje vallen, maar elders blijft het naar verwachting droog. Het kwik ligt rond het vriespunt. Komend weekend is onvervalst winterweer. Overdag ligt het kwik rond het vriespunt en komt de zon regelmatig tevoorschijn. De kans op een sneeuwbui blijft echter aanwezig, zodat het sneeuwdek een paar cm kan groeien.

Lees verder »

Kiek dan!

fiets_houten_brug_koppelspad_1094_470.jpg
Bent u uw fiets kwijt? Het ijs was sterk genoeg om deze fiets niet naar de bodem te laten verdwijnen. Eventueel van het ijs te halen onder de witte houten brug in het Koppelspad (AA-landen).

Schaatser Ronald Mulder rekent op Olympische Spelen

Heerenveen – Schaatser Ronald Mulder uit Zwolle rekent op deelname aan de Olympische Spelen die in 2010 in  Vancouver gehouden worden, na de resultaten van Bob de Jong tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen. "Wat kan ik zeggen, dankzij de overwinning van Bob sta ik gewoon op plek tien." Ronald Mulder kon na afloop van de tien kilometer de tegenvallende prestatie van Carl Verheijen meteen relativeren.

"Natuurlijk was het voor mij beter geweest als Carl hier tweede was geworden. De kans dat hij een ticket op de vijf kilometer pakt is immers aanwezig, maar het mocht niet zo zijn. Niettemin voldoe ik momenteel gewoon aan de norm en kan ik mij eigenlijk niet voorstellen dat de KNSB iemand anders aanwijst." Mulder kijkt daarbij naar de door hem behaalde resultaten van dit seizoen. "Ik heb tijdens de World Cups vier keer in de top acht gereden en zelfs een keer op het podium gestaan. Daarmee heb ik aangetoond mee te kunnen strijden met de internationale top." En passant verbeterde Mulder in Calgary ook nog eens het Nederlands record op de kortste sprintafstand.

Lees verder »

Zwolle scoort in Oliebollentest AD ‘onverkoopbaar’

Zwolle – De Hollandse Gebakkraam aan de Charles Storkstraat op bedrijventerrein de Marslanden heeft met een score van plaats 94 in de 17e editie van de Nationale Oliebollentest van het Algemeen Dagblad de beoordeling ‘onverkoopbaar’ van de jury gekregen. Richard Visser lijkt onverslaanbaar. Ook dit jaar, voor maar liefst de zevende keer, wint deze Rotterdamse kraamhouder de Oliebollentest. De tweede plaats was voor Gebakkraam Bischoff-Hanraths in Apeldoorn. Bakkerij Olink uit Maarssen eindigde als derde. Met een aantal ‘braakballen’ was de laatste plaats voor de Gebakkraam op de Garenmarkt in Leiden.

Opvallend is dat de trend van de laatste jaren zich voortzet. Er komt in steeds bredere kring aandacht voor het product oliebol en dat betekent dat de kwaliteit verder toeneemt. Dit jaar behaalden 59 van het recordaantal van 105 bezochte verkooppunten een voldoende. Anders gezegd. Op nog ‘maar’ vier van de tien verkooppunten krijgt de consument een onsmakelijke tot onverteerbare oliebol aangereikt. Vijf bollenbakkers frituurden in olie die niet meer voldeed aan de warenwettelijke eisen. Een met krenten en/of gevulde oliebol kost in de meeste gevallen 80 cent.

Lees verder »

GL/DG ruimt in Zwolle vuurwerkafval op

Zwolle – GroenLinks/De Groenen Zwolle heeft op woensdag 30 december vuurwerkafval opgeruimd rondom het St. Josephplein in Dieze.

schoonmaak_1.jpg

Op deze en op heel veel andere plekken is er nu al heel veel vuurwerkafval te vinden, terwijl het nog niet toegestaan is om vuurwerk af te steken. De partij hoopt dat het eigen schoonmaakteam en de gemeente weinig te doen hebben op 31 december en 1 januari! Op vrijdag 1 januari krijgt de actie van GroenLinks Zwolle een vervolg. Dan gaan ze in de omgeving van het Meidoornplein het vuurwerk opruimen.

schoonmaak_2.jpg

schoonmaak_3.jpg

Lees verder »