Cultuuracties GL krijgen vervolg na verkiezingen

Zwolle –  Het enthousiaste onthaal van de verkiezingsacties van GroenLinks rond het thema ‘cultuur in de wijk’ leidt tot een aantal vervolgstappen in Zwolle Zuid.

Na de zaterdagse koffieconcerten in De Kievitsbloem verleent de partij muzikale medewerking aan het Pannenkoekfestijn in De Riethoek op 5 maart en 2 april. En van de creatieve fietstocht langs de openbare kunstwerken zal een boekje worden samengesteld met een kunstroute. Zwolle Zuid wordt zo de voorloper voor de andere wijken van de stad.

Lees verder »

Algemeen Log 89

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 90 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Man mishandelt en bedreigt partner

Zwolle – De politie heeft zaterdag 27 februari een 35-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag.

Hij sloeg zijn 37-jarige partner in haar gezicht en bedreigde haar met de dood. De vrouw liep verwondingen op in haar gezicht en heeft aangifte gedaan. De man werd voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Debat in Kerkcafé Zwolle

ZWOLLE – Onder het motto ‘De stad? Die kan me wat!’ houdt het Kerkcafé in De Bolder op zondagavond 28 februari een debatavond met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. De stad Zwolle telt ruim vijftig kerken en christelijke gemeenten. Wat merkt de samenleving daarvan ? Voelen gelovigen zich mede-verantwoordelijk voor het welzijn van de stad ?

kerkcafe.jpg

Dat zijn vragen die een rol spelen op de debatavond ‘De stad? Die kan me wat’ in het Kerkcafé in De Bolder. Op de avond gaan kandidaat-raadsleden in debat over de sociale verhoudingen in de stad: Hoe leven we met elkaar samen ? Hoe kun je onderlinge verbondheid versterken ? Waar liggen spanningen en uitdagingen ? Iedereen is zondagavond 28 februari welkom in het Kerkcafé in De Bolder, Dobbe 29 in de Aalanden. De debatavond met het oog op de raadsverkiezingen begint om 19.00 uur met koffie en thee. Debatleider is Wim Eikelboom van het Radio1-programma Dit is de Dag.

Zwolse Paasmarkt in de Nooterhof

Zwolle – Al vele jaren wordt er in Zwolle de Paasmarkt georganiseerd in Doepark de Nooterhof.  Dit jaar op zaterdag 20 maart en de opbrengst wordt wederom gebruikt om kinderen uit arme gezinnen in de Oekraine naar Zwolle te halen. Deze markt draait op vrijwilligers, maar ook op uw meedenken!

We zoeken boeken, platen, video’s, CD’s en speelgoed. De opbrengst voor deze markt is voor St. Kinderhulp Beregszasz (Oekraine). U kunt contact opnemen met Femmy Mulder tel.: 038-4547960

Be Quick verliest wedstrijd die alle kanten op kan

Zwolle – Het zijn zo van die wedstrijden die er toe doen in de Hoofdklasse C. Bij winst kan Be Quick degradatiekandidaat Go Ahead Kampen op een onoverbrugbare achterstand zetten, bij verlies krijgen de Kampenaren de Blauwvingers zo waar weer in het zicht. Maar voor Be Quick eindigt de zaterdagmiddag in een flinke domper. In een wedstrijd die alle kanten op kan trekt Go Ahead Kampen aan het langste eind.

Bij Be Quick staat Matthijs Bremmer op het middenveld geposteerd bij afwezigheid van Nejim el Ataoui. Voorin ontwaren we hetzelfde recept als vorige week: Stephan Rahantoknam staat centraal voorin met naast hem opnieuw Tom Karst. Go Ahead Kampen mag tot nu toe dan slechts zes punten hebben verzameld, het oogt allerminst geslagen in de eerste fase van de wedstrijd. Zonder groot gevaar te stichten trekt het keurkorps van interim-trainer Gerrit Bredewold op naar het doel van Be Quick ’28. De Be Quick verdediging blijft echter makkelijk overeind en de handen gaan bij roodzwart omhoog als Patrick Hoep in de 14e minuut verrassend tot scoren komt. De vechtlust van Tom Karst brengt de bal in een duel waarbij Stephan Rahantoknam bij betrokken is. De afvallende bal wordt zonder pardon door Patrick Hoep binnengeschoten: 1-0.

Lees verder »

Man aangehouden voor poging doodslag

Zwolle – De politie heeft zaterdag 27 februari een 35-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag. Hij sloeg zijn 37-jarige partner in haar gezicht en bedreigde haar met de dood.

De vrouw liep verwondingen op in haar gezicht en heeft aangifte gedaan. De man werd voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

SP tegen geheimhouden sponserplan FC Zwolle

Zwolle – De fractie van de SP wil niet dat het commerciële plan waarmee FC Zwolle aantoont hoe de club forse extra sponsoring gaat binnenhalen door de gemeenteraad geheim wordt verklaard. De partij wil dat het stuk openbaar wordt, omdat de Zwollenaren volgens de partij er recht op hebben om te weten hoe FC Zwolle de risico’s voor de gemeente zo minimaal mogelijk denkt te houden. Bovendien steekt het de partij dat dit plan voor de raadsleden niet beschikbaar was tijdens de besluitvorming over de garantiestelling van FC Zwolle.’ De gemeenteraad heeft met onvolledige informatie een besluit moeten nemen’, aldus SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius 

De SP vroeg al eerder, tijdens de behandeling van FC het verzoek van aan de gemeente voor een garantstelling, om het commercieel plan in te zien. De partij vond het vreemd om zonder duidelijkheid te hebben over waar de forse inkomstenstijgingen in sponsoring komende jaren vandaan moeten komen de garantiestelling te verlenen. Een meerderheid van de raad besloot – tegen de zin van de SP in- om toch over te gaan tot garantstelling. Na schriftelijke vragen van de SP bleek het commerciële plan ook nog niet beschikbaar ten tijde van de besluitvorming, onder andere omdat de raad van commissarissen van FC Zwolle het nog niet had goedgekeurd.  

Lees verder »

Weblog Zwolle Online Discussieavonden (11)

Zwolle – De laatste discussieavond in de reeks van 11 Weblog Zwolle Online Discussieavonden staat voor vanavond op het programma. Lijsttrekker Eefke Meijerink en partijgenoten van de PvdA zijn vanavond onze gasten. Zij zullen graag met u in discussie gaan over de vragen en antwoorden rond de 3 items. Weblog Zwolle wenst de PvdA en u veel plezier en succes met de PvdA-discussieavond.

reminder_pvda_470.jpg
 

Vederlicht

Zwolle – Het weer is herfstachtig met wind en regen maar ook dan kun je de mooiste dingen fotograferen. Dit veertje, gehuld in regendruppels, hing aan een grashalm en danste in de wind.

ap_weblogzwolle-28feb10.jpg

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Landstede Basketbal verliest in Leiden

Leiden – De basketballers van Landstede hebben zaterdagavond de uitwedstrijd bij ZZ Leiden niet om kunnen zetten in winst.  Tegen de nummer vier verloor Zwolle met 93-68.

Zorg en Zekerheid Leiden spande zich alleen in de eerste helft echt in en besliste toen het duel tegen Landstede. Na het eerste kwart keek Zwolle al tegen een achterstand aan (23-17). Het tweede kwart werd het verschil nog duidelijker (31-13). Het derde kwart was Landstede iets beter (17-19), maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Topscorers bij Landstede waren Cunningham (16) en Hendley (11). Landstede maakt een dramatisch seizoen mee. Het wist zich al in een vroeg stadium niet te plaatsen voor de Play-offs, en staat voorlaatste in de FEB Eredivisie.

Het weer: regen en harde wind

Zwolle – Zondag trekt een lagedrukgebied precies over ons land. Dit gaat samen met veel regen en wind. Al in de vroege ochtend regent het in het hele land stevig door en dit houdt tot maandagochtend aan. Neerslaghoeveelheden kunnen oplopen tot lokaal ruim 20 millimeter.

27-02-2010_weerfoto__diezerstraat.jpg
Diezerstraat

Boven land staat een vrij krachtige wind, aan de kust staat een krachtige tot harde wind, kracht 6 tot 7. In de loop van de ochtend trekt de wind verder aan en wordt boven land vrij krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Aan de kust staat een stormachtige wind, kracht 8 en vooral in het zuidwestelijk kustgebied is ook storm mogelijk. De temperatuur ligt rond 8 graden in Groningen en Friesland en 10, lokaal 11 graden, in het zuiden van het land.

Lees verder »